Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nebylo by lepší najít pediatra, ke kterému budeš moct být upřímná? Navíc mám pocit, že k Vaší lékařce nemáš důvěru, a co s takovým doktorem?
@lloren píše:
Ahojte maminky,tak jsem odmítla u lékařky očkování proti pneumokokům, musela jsem podepsat s manželem nějaký papír, a problémy doktorka nedělala ale, při poslední návštěvě na nás začala tlačit s očkováním povinným a já ho prostě odmítám. Přemýšlím že doktorce na rovinu řeknu že ho odmítám ale bojím se aby nedělala problémy. Při každé návštěvě u lékařky jsou tam bud děti autisty nebo jinak postižení. Navíc pokaždé když tam jsme s manželem je tam nějaký dealer na vakcíny - léky. Do našeho průkazu pro malou ani nezapisuje váhu informace o malé prostě nic holky jsem neštastná:-( pokud doktorka bude dělat problémy jsem rázné povahy a jsem schopná tu její ordinaci![]()
přemýšlím jestli jí říct že očkování odkládám a poté až se doktorka ozve změnit lékaře co myslíte? jak jinak to obejít?
k Tvému rozhodnutí neočkovat se vyjadřovat nebudu, myslím si o tom své…nicméně lékařka dle Tvého popisu je celkem laxní…změnila bych pediatra, na to máš právo
@lloren a proč bys měla její ordinaci rozstřílet?
Je o něčem přesvědčená a podle toho činí. Ty jsi přesvědčená o opaku tak činíš zas podle toho. Tak si rovnou najdi nějakého alternativního doktora, který s Tebou pojede na stejné vlně a nedělej problémy doktorce, která se řídí nařízeními a snad i svým nejlepším vědomím a svědomím.
Pokud nebudeš do budoucna potřebovat školku atd. najdi si alternativní lékařku, která je ochotná dítě neočkovat.
Vždycky jsou tam autisti a vždycky dealeři? Nepřeháníš? Neočkovat je dost zásadní rozhodnutí. Jsou lékaři, kteří jsou mu nakloněni a jsou tací co tě údají. Najdi se zde neočkovací diskuzi. Tam tě podpoří. Tady se to nejspíš zase semele!
Někde je tu diskuse „Neočkující maminky“ nebo tak něco, zkus se poradit tam, tady se na tebe všichni vrhnou jak jsi bezodpovědná atd.
No, já pneumokoka taky odmítla(nejdřív jsme ho chtěla, ale malá nebyla úplně fit a všichi říkali alergie ale léky a spešl mléko mi napsat nikdo nechtěl, že není potvrzená, tak jsem vše musela hradit sama)no, tak jsem malou nechtěla zbytečně zatěžovat. No, byl to docela festovej problém-během minuty se změnil přístup lékařky ke mně o 100% (chodila jsem tam i se starší 11let a vždy bez problémů)-po odmítnutí pneumokoka jsem nic podepisovat nemusela, ale upřimně si nedovedu představit, jaký tóčo by bylo, kdybych odmítla i tu hexu - no, pober hodně odvahy než tam půjdeš odmítnout-myslím, že z tebe nebude nadšený žádný Mudr.
Ahoj, doporučovala bych ti tuto diskuzi, tam holky určitě poradí
https://www.emimino.cz/…te-se-56611/
@lloren myslím že trochu přeháníš
nebo že by všichni autisti a dealeři chodili jen k Tvé dr
já za roky nepotkala ani jednoho
pokud nejsi s pediatrem spokojená, není nic jednoduššího než ho změnit. I když ty asi nebudeš spokojená nikde ![]()
„Při každé návštěvě u lékařky jsou tam bud děti autisty nebo jinak postižení“
WTF?
Asi máte pravdu problémy doktorce dělat nechci ona je přesvědčená jak tady řekla
Kallkapa
nechci riskovat že malá bude autistka nebo něco jiného. Máme v rodině neteř která byla naprosto v pořádku po naočkování se přestala vyvíjet a dneska bohužel žije ve svém vlastním světě
jinak do té doby byla šikovná holčička a to jsme neteři nechali udělat genetiku různé testy vše v pořádku a její pediatrička je i mé dcery pediatrička.
O nepovinném očkování nechť si každý rozhoduje podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale chtít rozstřílet ordinaci kvůli povinnému? Připadá mi to buď hloupé a agresivní nebo jako špatný vtip. POkud to vtip není, doporučuji nejen změnu lékaře, ale také změnu přístupu/vyjadřování. Obojí dost pomůže…
Zkoušeli jsme s manželem i variantu že by jsme malou naočkovali ale jedině vakcínou kterou by jsme si vybrali jde to?