Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
, jak jste na tom s druhou dávkou očkování priorix? Nás to čeká někdy kolem dubna, ale nemám z toho moc dobrý pocit a uvažuji, že ho očkovat podruhé nebudeme…
, kamarádky malý po první dávce trpí autismem, i kdyby to nebylo nutně po něm, ale nějaká souvislost tam bude a něco málo jsem o tom přečetla a teď nevím. Naše dcerka od miminka špatně snášela veškerá očkování, je horečnatý typ a vždycky jsme si užili. Po první dávce priorixu jsem kupodivu nic extra nezaznamenala, snad jen docela dost oteklé a zarudlé místo po vpichu. Druhé dávky se bojím a nejspíš ho nedám Liliance naočkovat. Pište prosím jakékoli zkušenosti i názory, ať mi to trochu pomůže v rozhodování… ![]()
Taky by mě to zajímalo, zvažuji druhou dávku nedat, ale nevím zda musím nebo nemusím, kvuli školkám, aby nás pak vzali? nevíte někdo?
@Dita01 Ta kamarádka, co má ten její malý problém s autismem, to teď u doktorky zrušila, musí ještě podepsat nějaký papír a do budoucna by problém mít neměla nikde. Veškerá jiná očkování má.
@slunečnicee Ahoj, pokud má malá tak špatné reakce, nedala bych druhou dávku. Pro školku toto očkování stačí a druhou můžeš odložit až před pubertu, nebo nedat vůbec. Ale oficiálně bych zatím odložila. Priorix se očkuje v zahraničí první dávka v 15 měsících a druhá v 11 letech a podobně. U nás to lze také si zařídit. Jestli budeš chtít víc informací, napiš mi SZ.
Oki tak do něj určitě nepůjdu
@slunečnicee píše:
@Dita01 Ta kamarádka, co má ten její malý problém s autismem, to teď u doktorky zrušila, musí ještě podepsat nějaký papír a do budoucna by problém mít neměla nikde. Veškerá jiná očkování má.
Mohla bych se s dovolením přidat? ![]()
Nás čeká teprve první dávka vakcíny. Co jsem tak pochytila, velká většina maminek si nechá očkování odložit na pozdější dobu. Můžete mi někdo prosím shrnout, jaké argumenty jste měli před Dr? ![]()
Vím, že je to hlavně kvůli zralosti CNS apod. Spíš mě zajímá, zda jsou tyhle věci někde dohledatelný, dokázaný?
Omlouvám se zakladatelce ![]()
Já bych se tomuhle očkování chtěla vyhnout úplně a naočkovat až před pubertou. Nějak se mi nezdá vzít synovi šanci na získání doživotní imunity ![]()
Jenže co školka, že? Takže přemýšlím hold první dávku dát těsně před začátkem školkového věku a to znamená, že dr napíše rozočkováno a to musí stačit a další dávku až to bude aktuální před tou pubertou ![]()
@petrul
Tak ten největší je, že u této vakcíny není horní hranice a tak se může odkládat až do aleluja ![]()
@petrul Nic se neděje..
,,, no já myslím, že stačí, když řekneš dr., že má dítě rýmu, nebo prostě není ok a okčování posune, záleží na jak dlouho ho chceš posunout, ale myslím, že stačí i to, když prostě řekneš, že ses tak rozhodla a hotovo. Nutit Ti ho nikdo nemůže.
@mari1912 píše:
@petrul
Tak ten největší je, že u této vakcíny není horní hranice a tak se může odkládat až do aleluja
@mari1912 píše:
@petrul
Tak ten největší je, že u této vakcíny není horní hranice a tak se může odkládat až do aleluja
jj, to vím. Ale já spíš potřebuju zdravotní důvod, proč to chci odložit.
Jde mi o to, aby mě třeba doktorka neutloukla argumentama. Přeci jen se o očkování extra nezajímám
@petrul
Jinak je to živá vakcína, to je první věc, třeba pokud jsi těhotná, neměl by se první potomek očkovat, protože je nakažlivý-částečně
A jsou to běžné dětské nemoci, já sama měla jako dítě příušnice a mám doživotní imunitu
Slyšela jsem, že vakcína působí cca kolem 15ti let
Jenže pokud je naočkujeme takhle brzo, tak v předpubertálním věku, kdy je riziko největší už nemusí mít protilátky ![]()
@petrul píše:
jj, to vím. Ale já spíš potřebuju zdravotní důvod, proč to chci odložit.
Jde mi o to, aby mě třeba doktorka neutloukla argumentama. Přeci jen se o očkování extra nezajímám
Já bych řekla, že je dítě nachlazené, že není ok…pokašlává apod..