Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat kdy jste byli na 4 dávce hexavakcíny? doktorka nas objednala už když bude male 10 měsíců.. není to brzo? všude čtu, že se očkuje do 18 měsíce..
říkala mi, že ve 12 měsíci bude mít 4 davku prevenaru.. a že je lepší když to bude zvlášt..
Děkuji moc
Jestli očkovala ve 2., 3., a 4.m. tak ten 10m. je nejbližší možný termín, já bych to takhle brzy odmítla, drsná to doktorka.
@veruka85
4. dávka hexy se dává nejdříve 6 měsíců po 3.dávce. Celkově by mělo být doočkováno do 18 měsíce - týká se tedy hlavně těch, co začínají očkovat později.
Jinak Ti radí dobře očkovat Prevenar odděleně. Tak se s ní domluv, že na hexu příjdete třeba v 11ti měsících (nebo v roce, když Ti to víc vyhovuje) a na Prevenar dojedete měsíc po hexe… určitě nebude mít nic proti, zdá se mi rozumná, podle toho co píšeš…
@Lightsunn píše:
@veruka85
4. dávka hexy se dává nejdříve 6 měsíců po 3.dávce. Celkově by mělo být doočkováno do 18 měsíce - týká se tedy hlavně těch, co začínají očkovat později.
Jinak Ti radí dobře očkovat Prevenar odděleně. Tak se s ní domluv, že na hexu příjdete třeba v 11ti měsících (nebo v roce, když Ti to víc vyhovuje) a na Prevenar dojedete měsíc po hexe… určitě nebude mít nic proti, zdá se mi rozumná, podle toho co píšeš…
Ano doktorku mam super
da se na všem domluvit.. ja ji věřím v tom očkovani.. ona mi totiž říkala, že tak očkuje všechny děti.. ale žádná moje kamaradka nebyla na očku tak brzo.. tak se pravě ptam jak to tady maji jiné maminky..
vždycky mam strach z toho očkovani
@veruka85
Většina mamin má strach - už jen z toho píchance samotného. Já taky
Ale jinak platí těch 6 měsíců odstup. Však to s ní ještě prober, ale chybu nedělá. Nicméně odložit o kousek to určitě jde. Na druhou stranu pro maximální ochranu je booster dávka důležitá, tak zase proč to odkládat zbytečně… Ale jak říkám, když se budeš v roce věku cítit líp, určitě Ti vyhoví.
Prostredni ji dostal ve trech, ctyrech a peti mesicich a booster v patnacti mesicich.
Dcera prvni davku v peti a pul mesicich, druhou dostane v sedmi a pul mesicich a booster nekdy po roce.
Pokud jste zacali ockovat v tech deviti tydnech, deset mesicu je prvni termin, kdy booster aplikovat.
Malý bude za deset měsíců šestnáct měsíců a ještě nebyla.. Ale už se chystáme
Byla na třetí tuším v květnu, rozmezí 4 dávky je 6-12 měsíců..