Nepodávání Kanavitu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
8.2.13 13:48

Nepodávání Kanavitu

Ahojky, kamarádka má měsíční miminko a od narození bere Kanavit, když mi to řekla zarazilo mě, že mi ho nemáme a to už mám je 7 měsíců..Myslíte, že bych měla zavoval dr a zeptat se? Nebo to nemusí brát každé mimčo? Děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
8.2.13 13:49

Zřejmě ho Tvé dítě dostalo injekčně jednorázově v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.2.13 13:53

Máte to určitě napsané v propouštěcí zprávě z porodnice, která se odevzdává pediatrovi. Tak se příště zeptej své dr. Ale jelikož vám nic nenapsala, nebo asi vám napsala jenom Vigantol, tak Kčko dostalo dítě jednorázově v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.2.13 13:55

Tak jste ho dostali asi injekčně v porodnici, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
8.2.13 14:01

První dcera brala Kanavit 1 měsíc a druhé ho píchli v porodnici, podepisovala jsem to na porodním dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6637
8.2.13 14:09

Ahoj, my dostávali Kanavit do pusinky (ne injekčně) při skoro každé návštěvě doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.2.13 14:12

A jestli jsme ho nedostali ani v nemocnici, je to průser, že ho nebere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
8.2.13 14:42

A kojis? Kamavit se dava jen kojený detem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.2.13 14:43

@Michaelaa A kojíš nebo jste na UM? Já třeba dávala jen dokud jsem kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.2.13 14:53

Aha, no nekojím, asi po 14 dnech mi sláblo mlíko a pak jsem ho ztratila uplně, takže UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
8.2.13 16:12

Já jsem musela dávat Kanavit 1× týdně ať už byli kluci kojení nebo ne. Myslím do 1 roku ne? No a teď to máme taky tak a kojím plně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.2.13 16:16

@Michaelaa Tak jestli to nebude tím. Já jsem dávala Kanavit jenom tu chvilku, co jsem kojila, u nás to vyšlo na jednu dávku. Malej byl od měsíce víc na UM než na mateřském, od šestinedělí pak plně a doktorka mi řekla, že ho mám vysadit, že vitamín K má v mléku a dávala jsem pak už jen dál Vigantol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
8.2.13 16:31

Vitaním K se dá buď injekčně po porodu, nebo se předepíše v kapkách. Pokud se dá injekčně, kapky se už nepředepisují. Jde o to, na co je porodnice zvyklá. Moji dceru bodli, ani se nezeptali, rozhodně jsem jim to nepodepsala. Pokud nevíš, nechala bych to být, už máš velké dítě. Vitamín K se dává pouze preventivně s tím, že někteří novorozenci mají menší srážlivost.

• Citovat
  • Upravit
5052
8.2.13 16:41

První dcera byla na UM (mněla problůém se sáním i z lahve :,( ) a kanavit brala v kapách první měsíc a druhou kojím a dostala injekci v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
9.2.13 15:45

Dcera dostala vitamín K injekčně v porodnici a pak jsem dávala 1 kapku týdně po dobu 3 měsíců a to jsem plně kojila. Dává se preventivně, protože u malým miminek může dojít v prvních měsících ke krvácení do mozku a v nejmenším případě zabraňuje krvácení s pupečního pahýlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek