Nechali jste očkovat proti tuberkulóze?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
241
1.2.13 21:38

Nechali jste očkovat proti Tuberkulóze?

Ahoj maminky, ráda bych se zeptala na očkování proti TBC? Naše doktorka nám doporučila nechat očkovat ale zatím nám k tomu nic neřekla. Ráda bych věděla zda se po naočkování objevují nějaké reakce na očkování? Co řekli vám vaši pediatři? Platí se toto očkování nebo ho hradí pojišťovna? A vše co toto očkování doprovází co vás překvapilo a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K.Black
1.2.13 21:42

@Lucipe já jsem pro ho dát, je tu čím dál víc přistěhovalců a ti to sem tahají.
Teď se myslím platí, ale bude to pár stovek.

• Citovat
  • Upravit
13744
1.2.13 21:44

Nenechala a nenechám. Ta vakcína je zastaralá. Navíc nakazit se TBC není tak jednoduché, to bys musela být s tím člověkem několik hodin v blízkém kontaktu. Projít okolo v tramvaji nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.2.13 21:48

Nechala a žádnou reakci jsem nepozorovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
1.2.13 21:48

A která vakcína se teď očkuje? Jestli ta, co před tím (myslím že to byla BCG vakcína), tak to bych neočkovala. Děti to ještě dostaly, ale pokud by byla možnost se rozhodnout, tak bych to nedala.
Co jsem se dočetla, tak velmi malá účinnost ve srovnání s rizikem nežádoucích účinků. Proto ji taky přestaly očkovat už dlouho před námi sousední země a pak to stopli i v čechách.

Zvážila bych to podle toho, kde žijete, jestli ve velkém městě, někde poblíž nějaké rizikové oblasti, nebo ghetta a jestli hodně cestujete třeba do zemí 3.světa.

A úplně nejdřív bych si zjistila o té vakcíně co nejvíc informací a pak se teprve rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
278
1.2.13 21:50

Moje pediatrička mi doporučila nechat očkovat, má mojí důvěru a řekla mi pár argumentů, které mě přesvědčily, i když jsem dost váhala - nejsem extrémista, jsem pro očkování, ale jen pro nás nejnutnější. Nejlepší je nechat očkovat (teď si nejsem jistá přesně) cca dva měsíce po posledním očkování, 3 měsíce před dalším. Do roka věku je vakcína nejúčinější, my nechali v osmi měsících, vyšlo nám to akorát. Žádnou reakci, krom boláčku, neměla. Ten se udělá tak 2 měsíce po očkování, vyteklo trochu hnisu a pak se to zahojilo.
Test (dělá se asi dva týdny před očkováním do ruky) stojí asi 300 a očkování 400, ale tím si už taky nejsem úplně jistá, takže zhruba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
1.2.13 21:52

@K.Black jj to si také myslíme proto jsme o tom začali uvažovat.
@AnastazieB ano i toto víme a něco jsme si o tom i přečetli, ale? Například kamarádky dcera chodí do školky kde je většina dětí cizí národnosti a loni tam právě řešili i tento případ jedno z dětí bylo nakažené TBC. Proto o tom uvažujeme, člověk nikdy neví. Respektuji a děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
1.2.13 21:53
@Lucipe píše:
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala na očkování proti TBC? Naše doktorka nám doporučila nechat očkovat ale zatím nám k tomu nic neřekla. Ráda bych věděla zda se po naočkování objevují nějaké reakce na očkování? Co řekli vám vaši pediatři? Platí se toto očkování nebo ho hradí pojišťovna? A vše co toto očkování doprovází co vás překvapilo a pod.

Vzhledem k tomu, že se povinnost tohoto očkování zrušila kvůli jeho nízké účinnosti a velkému počtu nežádoucích účinků, tak nevím, proč vám ho doktorka doporučuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
1.2.13 21:56

Mně doktorka říkala, že je teď nová vakcína…
Bydlíme v domě, kde jsou dva byty ukrajinců. Sice mají místo očkování vodku, ale jistota je jistota :mrgreen:
A kamarádky máma měla tuberu, ale bez příznaků, takže nakazit se může být jednoduché, ani nevíte, že sedíte proti přenašeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.2.13 21:59
@Betty1981 píše:
Bydlíme v domě, kde jsou dva byty ukrajinců. Sice mají místo očkování vodku, ale jistota je jistota :mrgreen:
A kamarádky máma měla tuberu, ale bez příznaků, takže nakazit se může být jednoduché, ani nevíte, že sedíte proti přenašeči.

a ty vodku přece dávat nebudeš, tak bych byla pro vakcínu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
1.2.13 22:00

Já se na to musím taky příště zeptat paní doktorky, protože máme očkování doporučené (pracuju v nemocnici - i na plicním odd. a s tuberáky jsem přicházela do kontaktu, tak nám v porodnici očkování doporučili, ale naše dětská zatím nic neříkala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.2.13 22:01
@Betty1981 píše:

A jak se ta vakcína jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
1.2.13 22:05
Ja očkovala protože sama mela pred par let…malinkemu žadna reakcie nebyla a sama sem spokojna
@Lucipe píše:
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala na očkování proti TBC? Naše doktorka nám doporučila nechat očkovat ale zatím nám k tomu nic neřekla. Ráda bych věděla zda se po naočkování objevují nějaké reakce na očkování? Co řekli vám vaši pediatři? Platí se toto očkování nebo ho hradí pojišťovna? A vše co toto očkování doprovází co vás překvapilo a pod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
1.2.13 22:05

Moc vám děkuji za názory. My necháme očkovat i proti neštovicím, tím jsem si naprosto jistá. Ale ta tubera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
1.2.13 22:08
Ja onemocnela TBC praci jeden kluk tam mel byl to čech a zakašlel asi 2krat a po par mesicu 6lidi meli tbc aktyvni…nemuže videt vedle koho stojiš, sediš však velkoobchodach všjude muže byt lidi ktery ma tuto nemoc, stači par kapek a mužeš mit tbc
@AnastazieB píše:
Nenechala a nenechám. Ta vakcína je zastaralá. Navíc nakazit se TBC není tak jednoduché, to bys musela být s tím člověkem několik hodin v blízkém kontaktu. Projít okolo v tramvaji nestačí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek