Očkování Nimenrix

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4228
31.1.13 15:43

Očkování Nimenrix

Dobrý den maminky,
máte některá naočkované děti výše zmíněnou vakcínou(proti memingokokům)?Kdy jste očkovali? A objevily se nějaké nežádoucí účinky? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
31.1.13 15:49

Mně se nepodařil dohledat ani příbalový leták, jen jakýsi průvodce pro laiky.
EDIT: Už ho mám, ale jen slovensky. ;) http://www.ema.europa.eu/…00127663.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
31.1.13 15:51
@Litta píše:
Mně se nepodařil dohledat ani příbalový leták, jen jakýsi průvodce pro laiky.
EDIT: Už ho mám, ale jen slovensky. ;) http://www.ema.europa.eu/…00127663.pdf

tady?
http://www.vakciny.net/…i/menab.html#3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.1.13 15:52

@mag Dík, to mi google vůbec nenabídl a na spešl stránkách vždycky odkaz chyběl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
31.1.13 15:53

Ale já k tomu vše mám, ptám se na zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
31.1.13 15:56

@hvězdička25 Je mi to jasné, já jen byla zvědavá a nejdřív mi to nešlo najít. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
31.1.13 15:58

Lit, tak to jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
31.1.13 16:03

Očkovala jsem syna v listopadu 2012. Teď v dubnu bude mít tři roky. Byl druhý den trochu unavený, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
1.2.13 21:34

Mišela, děkuji za reakci na dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kls
12.2.13 19:31

Informace k vakcíně Nimenrix

Dobrý den, posílám odkaz na souhrnné info k vakcíně Nimenrix.

• Citovat
  • Upravit
kls
12.2.13 19:32
  • Citovat
  • Upravit
61
14.2.13 16:55

Zdravím,

před dvěma dny jsem nechala očkovat oba kluky,(3 roky 5 měs. a 13 měsíčního). Dívala jsem se před očkováním i na přibalák a nežádoucí účinky, nic strašného jsem tam nezaznamenala. Musím říct, že starší klučina měl ten večer po očkování lehce zvýšenou teplotu 37,0 a tvrdil, že ho trochu bolí ruka a mladší neměl vůbec nic. Nechala jsem je oba druhý den v klidu a krom toho, že mladší odpoledne hůř spal, se nedělo nic a to těžko posuzovat jestli to bylo díky očkování. Dnes jsou oba kluci ok a já nelituju ani na chvilku toho, že jsem je dala naočkovat proti nečemu tak nebezpečnému. Takže za mne dávám vakcíně Nimenrix Ano/očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
14.2.13 16:57

Děkuji za reakci, očkovat určitě necháme, jen mě zajímají zkušenosti, je to přeci jen novější vakcína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.3.13 13:55
@Mišela1 píše:
Očkovala jsem syna v listopadu 2012. Teď v dubnu bude mít tři roky. Byl druhý den trochu unavený, jinak nic.

A mohu se zeptat na schéma očkování to jsem totiž nenašla. Kolikrát se přeočkovává? Respektive po jaké době. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
8.3.13 15:05
@Denisacek84 píše:
A mohu se zeptat na schéma očkování to jsem totiž nenašla. Kolikrát se přeočkovává? Respektive po jaké době. Děkuji :-)

Zdravím,

očkování je jednorázové. Podává se dětem které jsou mezi 2-5 rokem jedna z nejrizikovějších skupin.

Chrání po celou dobu, která je inkriminovaná. Takže hádám, že to bude max 4 roky a možná pak v těle ještě něco zůstává. (Vakcína je vhodná pro děti od 1 roka).

Druhou rizikovou skupinou jsou pak puberťáci a dospívající mezi 15-20 rokem. Takže jestli někdy očkovat znovu, tak tehdy. :-)

Jinak my jsme u VZP a když jsem doložila potvrzení o očkování, které není hrazeno z pojištění pro všechny, ale soukromě z naší peněženky. Tak každý dostane v dubnu příspěvěk 500,– Takže to není špatné. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek