Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky,
máte některá naočkované děti výše zmíněnou vakcínou(proti memingokokům)?Kdy jste očkovali? A objevily se nějaké nežádoucí účinky? Děkuji.
Mně se nepodařil dohledat ani příbalový leták, jen jakýsi průvodce pro laiky.
EDIT: Už ho mám, ale jen slovensky.
http://www.ema.europa.eu/…00127663.pdf
@Litta píše:
Mně se nepodařil dohledat ani příbalový leták, jen jakýsi průvodce pro laiky.
EDIT: Už ho mám, ale jen slovensky.http://www.ema.europa.eu/…00127663.pdf
@mag Dík, to mi google vůbec nenabídl a na spešl stránkách vždycky odkaz chyběl. ![]()
@hvězdička25 Je mi to jasné, já jen byla zvědavá a nejdřív mi to nešlo najít. ![]()
Očkovala jsem syna v listopadu 2012. Teď v dubnu bude mít tři roky. Byl druhý den trochu unavený, jinak nic.
Dobrý den, posílám odkaz na souhrnné info k vakcíně Nimenrix.
Zdravím,
před dvěma dny jsem nechala očkovat oba kluky,(3 roky 5 měs. a 13 měsíčního). Dívala jsem se před očkováním i na přibalák a nežádoucí účinky, nic strašného jsem tam nezaznamenala. Musím říct, že starší klučina měl ten večer po očkování lehce zvýšenou teplotu 37,0 a tvrdil, že ho trochu bolí ruka a mladší neměl vůbec nic. Nechala jsem je oba druhý den v klidu a krom toho, že mladší odpoledne hůř spal, se nedělo nic a to těžko posuzovat jestli to bylo díky očkování. Dnes jsou oba kluci ok a já nelituju ani na chvilku toho, že jsem je dala naočkovat proti nečemu tak nebezpečnému. Takže za mne dávám vakcíně Nimenrix Ano/očkovat.
Děkuji za reakci, očkovat určitě necháme, jen mě zajímají zkušenosti, je to přeci jen novější vakcína.
@Mišela1 píše:
Očkovala jsem syna v listopadu 2012. Teď v dubnu bude mít tři roky. Byl druhý den trochu unavený, jinak nic.
A mohu se zeptat na schéma očkování to jsem totiž nenašla. Kolikrát se přeočkovává? Respektive po jaké době. Děkuji ![]()
@Denisacek84 píše:
A mohu se zeptat na schéma očkování to jsem totiž nenašla. Kolikrát se přeočkovává? Respektive po jaké době. Děkuji
Zdravím,
očkování je jednorázové. Podává se dětem které jsou mezi 2-5 rokem jedna z nejrizikovějších skupin.
Chrání po celou dobu, která je inkriminovaná. Takže hádám, že to bude max 4 roky a možná pak v těle ještě něco zůstává. (Vakcína je vhodná pro děti od 1 roka).
Druhou rizikovou skupinou jsou pak puberťáci a dospívající mezi 15-20 rokem. Takže jestli někdy očkovat znovu, tak tehdy. ![]()
Jinak my jsme u VZP a když jsem doložila potvrzení o očkování, které není hrazeno z pojištění pro všechny, ale soukromě z naší peněženky. Tak každý dostane v dubnu příspěvěk 500,– Takže to není špatné. ![]()