Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mimart náš malý snášel všechny očkováni v pohodě. O Nimenrixu fakt ani nevím, úplně v pohodě. Teď to Bexero jsem poznala. Měl flek na zadku v místě vpichu 5 dni, trpěl na nechutenství a byl trosku víc protivny. Ale jinak nic zásadního. Zatím “největší” reakce
mě ty meningokoky děsí strašně už od mladi, já sama jsem se musela nechat očkovat, protože jsem měla uplnou hrůzu. A nejohroženější jsou děti do 4 let a pak v pubertě, takže jsem syna nechala teď. A fakt bych si toho nebala, pokud jste v minulosti neměli nějaké reakce, kluk to fakt zvladnul v pohodě.
@Verurizeckova já odepisu později, už jsme nachystani ven
zatím moc děkuji
!!
@Verurizeckova já odepisu později, už jsme nachystani ven
zatím moc děkuji
!!
@Verurizeckova můj malý taky byl vždy bez reakcí a v pohodě
má. kromě povinných vakcín ještě Prevenar.
Už jsem ho objednala na příští týden, sestřička mi říkala, ať mu dám preventivně Panadol, než vyjedeme z domu, prý se to tak dává, od bolesti. Tak uvidíme, snad bude vše ok!!
Děkuji za rady, měj hezký den
![]()
@mimart píše:
@MartinaCV ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jsi svou holčičku před 2 lety nechala očkovat? Nimenrixem či Bexerem nebo obojím, děkuji
Ahoj, obojim, ale az letos. Nejdriv Nimenrix a pak Bexsero. Ted nas ceka druha davka.
@MartinaCV díky moc ![]()
My jdeme na Nimenrix příští týden, těsně před 2.narozeninama.
Mám dát preventivně Panadol, prý proti bolesti… Taky jsi dávala před Nimenrixem?
Moc se mi to nezdá, četla. jsem, že by to mohlo snížit účinky očkování, ale nerozumím tomu, tak se ptám ![]()
@mimart píše:
@MartinaCV díky moc
My jdeme na Nimenrix příští týden, těsně před 2.narozeninama.
Mám dát preventivně Panadol, prý proti bolesti… Taky jsi dávala před Nimenrixem?
Moc se mi to nezdá, četla. jsem, že by to mohlo snížit účinky očkování, ale nerozumím tomu, tak se ptám
Já zastávám názor a to ve shodě s naší dětskou lékařkou, že léky se nemají užívat preventivně, ale jen když je jich opravdu potřeba. Takže nedávala jsem nic a ani nebylo potřeba potom.
@hvězdička25 píše:
Dobrý den maminky,
máte některá naočkované děti výše zmíněnou vakcínou(proti memingokokům)?Kdy jste očkovali? A objevily se nějaké nežádoucí účinky? Děkuji.
děti jako kojenci měli jen typ C, pak asi v 5 letech dostali poprvé tuto vakcinu a byly bez reakce.
Maminky. Dnes jsem byla s dvouletou dcerou na očkování nimenrix. Dočetla jsem se, že nebýva teplota, max že může bolet místo vpichu. Myslíte že můžeme dnes ven na sáňky, kde bude teple oblečená, ve fusaku. Nebo raději doma. Děkuji
Dobrý den, byla jsem s 18 měsíční dcerou na očkování Nimenrix. Ten den vše v porádku 2den večer jsem si všimla že má pupínky na bocích. Brala jsem to že je to z očkování. Neměla to moc, tak jsem to neřešila. Očkovaná byla 7.4 hned druhý den se jí to objevilo a dnes je 11.4 a furt to tam má a má to víc než předtím. Má to na bříšku, zádech a hodně ba bokách. Měl nikdo z vašich dětí taky takové reakce? Jinak teplotu a nic jiného nemá ![]()