Kdy se uzavírá hematoencefalitická bariéra

BM2
112
24.1.13 15:44

kdy se uzavírá hematoencefalitická bariéra

Nevíte někdo, kdy se tato bariéra uzavírá? Prý je potom očkování malinko bezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
24.1.13 15:48

Kolem druhého roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
24.1.13 16:12

Jsem si myslela, ze i s povin. Očkováním počkám až se to uzavře, ale koukám, ze zrovna s hexou nemám sanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 16:19

Hematoencefalitická bariéra se začíná vytvářet kolem šesti měsíců. Co se týče hexy, tak v Čechách je povoleno i jiné očkovací schema, než se dělá normálně. Takže namísto čtyř dávek, dostane dítě dávky jen tři, ale má to určitá pravidla. Jinak i pokud se začne hexa očkovat až v šesti měsících, pořád se stíhá naočkovat do těch 18-ti měsíců… Protože podle klasického očkovacího schematu je potřeba do jednoho roku věku stihnout první tři dávky a poslední do 18-ti měsíců, takže to se s přehledem stíhá is malou rezervou. Pokud s tím chceš hýbat nějak víc, tak spíš řešit přes očkovací centrum.

(edit - hledala jsem, do kdy je potřeba dát ty první tři dávky, tak než psát další příspěvek, dala jsem to sem :-) )

Příspěvek upraven 24.01.13 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.1.13 16:24
@BM2 píše:
Nevíte někdo, kdy se tato bariéra uzavírá? Prý je potom očkování malinko bezpečnější…

Hematoencefalická bariéra se neuzavírá nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101946
24.1.13 16:36

@Amys Máš prosím odkaz, na předpis, ze kterého to vyplývá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 16:42

Já to zrovna hledám, ale mělo by to být na vakcínách net. Kamarádka si dopisovala přímo s Petrášem a on jí to potvrdil. Jinak je to prý uvedeno v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 16:51

Jinak to schéma vypadá takhle:

1. dávka, za 2 měsíce 2.dávka a za dalších 6 měsíců třetí dávka a dle příbalového letáku by to mělo být stejné jako při schematu, kterým se běžně očkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 16:54

Tak teď jsem našla ještě toto:

http://ferovanemocnice.cz/…va-2161.html

Na těch vakcínách net to teď nějak nemůžu najít, tak ještě napsat přímo petrášovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
24.1.13 17:20

Mne psal Petráš tohle: ideální je očkovat v 3,5 a 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101946
24.1.13 17:28

@Amys Jojo, já to právě taky četla v příbalovém letáku, ale to bohužel ještě nic neznamená… já jsem jinak s doktorkou spokojená, ale teď na mě zkoušela, že nejde ani posun ze 2 měsíců na 3, že je to prý dané vyhláškou, takže chci něco o co by se šlo opřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 17:35

@j.a.n.i1 V článku je napsáno, že se nedá řídit pouze vyhláškou, že i vyhláška podléhá zákonu, tak jedině prohledat zákony. Jdu na to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 17:40

Tak koukám, že mám asi dost zmatek v tom, co je zákona co vyhláška, ale to je dobrý, snad na to časem přijdu :mrgreen:

Tady zatím poslední úprava vyhlášky
VYHLÁŠKA
ze dne 25. října 2010,
kterou se mění vyhláška č. 537/2006 Sb., o očkování proti infekčním nemocem, ve znění pozdějších předpisů

Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 392/2005 Sb. a zákona č. 222/2006 Sb., (dále jen „zákon“) k provedení § 45 odst. 2, § 46 odst. 1, 2 a 6 a § 47 odst. 3 zákona:

§ 4
Pravidelné očkování proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, invazivnímu onemocnění vyvolanému původcem Haemophilus influenzae b, přenosné dětské obrně a virové hepatitidě B
4. V § 4 odstavec 1 zní:
„(1) Základní očkování se provede v době od započatého devátého týdne po narození dítěte třemi dávkami hexavalentní očkovací látky proti záškrtu, tetanu, pertusi s acelulární složkou, invazivnímu onemocnění vyvolanému původcem Haemophilus influenzae b, virové hepatitidě B a inaktivovanou očkovací látkou proti přenosné dětské obrně (dále jen "hexavalentní očkovací látka“) v průběhu prvního roku života dítěte, podanými v intervalech nejméně jednoho měsíce mezi dávkami, a čtvrtou dávkou podanou nejméně šest měsíců po podání třetí dávky. Čtvrtá dávka hexavalentní očkovací látky se podá nejpozději před dovršením osmnáctého měsíce věku dítěte. U dětí očkovaných proti tuberkulóze se základní očkování hexavalentní očkovací látkou provede od započatého třináctého týdne po narození dítěte, vždy však po zhojení postvakcinační reakce po očkování proti tuberkulóze.„.
5. V § 4 odst. 2 se za slova "proti těmto infekcím“ vkládají slova „s acelulární pertusovou složkou“.
6. V § 4 odstavec 8 včetně poznámky pod čarou č. 1 zní:
"(8) Základní očkování novorozenců HBsAg pozitivních matek se provede jednou dávkou očkovací látky proti virové hepatitidě B nejpozději do 24 hodin po narození dítěte. V očkování těchto dětí se dále pokračuje od šestého týdne po narození dítěte podle souhrnu údajů o přípravku1) hexavalentní očkovací látky.

a hledám dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101946
24.1.13 17:40

@Amys Jojo, koukala jsem na něj, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.13 17:43