Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím.
Máte někdo zkušenost se testy na protilátky před očkováním u úplně neočkovaného dítěte? Dceři je 9,5 měsíce, ještě jsme neočkovali, posouváme, co to jde, zatím poslední domluva s Dr. začít na 10. měsíci Pediacelem ve schématu 2+1 (stále nemám ani jasno, zda ten Pediacel je vhodná volba). Nechce se nám jít do očkování v případě, že by dcera měla dobrý obraz těch protilátek, ale nevím, zda je možné se k tomu v ČR dopracovat. S naší Dr. je bohužel spolupráce hodně špatná, první reakce na to, že jsme odmítli na 4. měsíci očkovat, bylo vyhrožování hygienou a sociálkou, atd. Prosím o vaše zkušenosti, moje zoufalost čím dál víc narůstá a už mi nějak dochází síly. ![]()
Díky ![]()
Ještě bych zmínila, že dcera má odmala kožní problémy, resp. ekzém, pod kolínkem a na čele a stále to nemizí. Také se léčí se Seboreou, která se jí stále vrací. Oba rodiče jsme alergici, astmatici, dcera si často mne očička, tak vůbec zvažuji, zda není v jejím případě lepší udělat nějaké imuno alergo testy.
Ahoj, tak na to jsem taky zvědavá… Buď každopádně i rada za tento odsun. Boj je to totiž všude. My bojovali uz i s odsunem místo 3 mesice na 4
. Nevím o co tem doktorum jde ![]()
Ahoj,
sama zkušenost nemám, ale hoď dotaz sem nedávno tam jedna maminka nechávala dcerku na protilátky testovat ![]()
@amálkaa píše:
Zdravím.Máte někdo zkušenost se testy na protilátky před očkováním u úplně neočkovaného dítěte? Dceři je 9,5 měsíce, ještě jsme neočkovali, posouváme, co to jde, zatím poslední domluva s Dr. začít na 10. měsíci Pediacelem ve schématu 2+1 (stále nemám ani jasno, zda ten Pediacel je vhodná volba). Nechce se nám jít do očkování v případě, že by dcera měla dobrý obraz těch protilátek, ale nevím, zda je možné se k tomu v ČR dopracovat. S naší Dr. je bohužel spolupráce hodně špatná, první reakce na to, že jsme odmítli na 4. měsíci očkovat, bylo vyhrožování hygienou a sociálkou, atd. Prosím o vaše zkušenosti, moje zoufalost čím dál víc narůstá a už mi nějak dochází síly.
Díky
Posílám SZ
Dcera pravděpodobně před očkování protilátky mít nebude. Samozřejmě můžeš požádat pediatru aby ti test protilátek udělala. Pokud odmítne můžeš si je nechat vyšetřit jako samoplátce. Ale jen pro info ono ani po očkování ty protilátky pravděpodobně mít nebude. Poslední případ teď na diskuzi kterou zmiňovala heydey. maminka nechala po 3 hexách nabrat protilátky a holčička měla jen proti tetanu
Ahoj, až se dopátráš jak to je, napiš mi to prosím. Máme 8.měsíčního chlapečka, taky není ještě vůbec očkovaný, poslední domluva s naší dr. je v 10-ti měsících, ale vzhledem k tomu, že jsme oba s manželem alergici a dědeček měl šílenou reakci na očkování, tak ještě pořád zvažujeme jestli vůbec očkovat. Nemáme stejnou dr.?
Ta naše první co bylo nám řekla, že nás musí nahlásit na hygienu, tak jsme ji přinesli části zákona i s vysvětlením, že nic takového dělat nesmí ![]()
@Lucka_ova nic z toho co popisuješ (alergie, ani silná reakce na očkování v rodině) není trvalá kontraindikace k očkování ![]()
@paola white a co jsem takového napsala, že hned taková reakce? S malým chodím od 6.týdnu ke kožnímu, má ekzém na krčku, loktech, pod kolínky, i moje dr., která je velká zastánkyně očkování mi říkala, že očkování někdy ekzémy zhorší a spustí..Každá dělá pro své dítě to nejlepší, já zvažuji jestli tím očkování je a nikoho o tom nepřesvědčuji.
@Lucka_ova To je nedorozumění, Paola ví, že exzem u rodiče neni kontraindikace pro ockovani. Sama a tím nesouhlasí. Snad je to srozumitelne napsáno. Uch. Někdy je to složité. Proste uz nyni neni pro lékaře skoro nic kontraindikace, ani epilepsie, ani předčasně narozené dítě atd. Ma se čekat, az je dítě s exemem stabilizovano a pak jej očkovat. Jinými slovy exem pod kontrolou, dítě příliš neobtěžuje, tak se opět očkuje.
@Lucka_ova ta nasr**á reakce není nic proti tobě, ale naopak proti systému. já sama jsem měla při očkování anafylaktický šok a oba s manželem jsme alergici a nic z toho nás legálně neopravňuje odmítnout očkování pro našeho syna! dokonce jsem se od jedné doktorky dozvěděla že ho mám ZKUSIT nechat a očkovat a uvidíme co to udělá!!! no rozhodla jsem se že moje dítě není pokusný králík a neočkuju.
držím ti palce ať se rozhodneš správně! ![]()
Kamarad s RS jiz ockovan být nesmi. Jedna se o pravidelne ockovani proti tetanu. Cely život byl v pohodě a kolem třiceti let se rozjela roztrousenka. V čem je on jiny, nez děti, ktere jsou jakž takž v pohodě? Zádný! Jen kamarad uz je dospěly, tak se s nim nemůže nakládat jak s miminkem. Třebaže miminko je rodičů, stát si nárokuje vyžadovat povinnost v ockovani. Je to zásah do rodičovských prav pod rouškou vedy, ktera se zhlédly v kolektivni imunite získané pomoci ockovani. Neni na to studie, jakýkoli materiál, ktery by toto potvrdil. Je to pouze domněnka, zbožné přání.
Taky jsem uvažovala u mladší (má 3 Inf.Hib, čeká nás 4.dávka) o testu na protilátky. Udělal se jí nejspíš exém, ale je to jak na houpačce, bohužel. Nedokázala jsem vysledovat žádnou souvztažnost s potravinama, chemií typu pr. prášek, ani s psychikou
By mě zajímalo, kdyby se test udělal, protilátky by nebyly, tak jestli se prostě píchne poslední dávka a hotovo, můžem rozdávat potvrzení do školky. Nebo jestli jde vážně o hladinu protilátek, tudíž by dr nedala razítko ani se 4dávkama Infanrixu
Nevíte o tom něco?
Protilátky navíc do budoucna nezajistuji, že dítě po kontaktu s nemoci neonemocni a nemoc zvládne dobře. Vše je v primární buněčné imunite.
Rada: najít pediatra vstřícného k neočkování, ktery i potvrdí MŠ na zaklade individuálního očko schématu, ktery je odvážný a jde mu o zdravi svěřených děti a ne o jeho zadnici. Je to těžké. Ale zdravi dítěte lze zničit rychleji, nez si zprvu kdokoli uvědomí. Něco o nasem pripadu http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz