Test na protilátky před očkováním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
24.1.13 17:06
@Suzann píše:
@paola white To myslis vazne, ze mela jen proti tetanu?? 8o 8o píše: Více

ano naprosto vážně. a mám v mém okolí takových lidí víc! syn mojí příbuzné má momentálně 3 hexy a mám v plánu jí po 4 hexe poprosit aby mu protilátky nechala nabrat. bohužel to že očkování netvoří protilátky u mnoha očkovaných je málo známý fakt :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.13 19:23

@kaštinka teda to je sila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.1.13 19:24

@paola white no slysim to prvne a nechapu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
24.1.13 20:54

Děkuju vám všem za reakce.
Abych to tedy shrnula;

• protilátky se dají zjistit až po případném očkování
  • alergie, astma u rodičů, exém u dcery nejsou kontraindikací k očkování

a co teď? :roll:

o těch neexistujících protilátkách po očkování jsem už slyšela, i to je pro mě argument, proč neočkovat…
no, a teď babo raď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
24.1.13 20:56
@heyday píše:
Ahoj,
sama zkušenost nemám, ale hoď dotaz sem nedávno tam jedna maminka nechávala dcerku na protilátky testovat ;)

to budeme asi my :mrgreen: malá má 3 dávky infarix hexa a 3 dávky prevenaru, nechali jsme ji testovat před 4.dávkou hexy, protože od doby, kdy byla očkována naposledy(6měsíců)jsem na očkování změnila názor a prevenar nehrozí vůbec a hexou jsem si taky jistá nebyla :( no malá má minimální protilátky jen na tetanus, černý kašel, záškrt jinak vůbec nic a je jí 18měsíců :(

Příspěvek upraven 31.01.13 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.1.13 21:09
@amálkaa píše:
Děkuju vám všem za reakce.
Abych to tedy shrnula;
  • protilátky se dají zjistit až po případném očkování
  • alergie, astma u rodičů, exém u dcery nejsou kontraindikací k očkování

a co teď? :roll:

o těch neexistujících protilátkách po očkování jsem už slyšela, i to je pro mě argument, proč neočkovat…
no, a teď babo raď…

co teď? no teď si o očkování nastuduj nějaké informace (co vakcíny obsahují za přídavné látky, co jsou nemoci proti kterým se očkuje vlastně zač, jaká je jejich incidence a úmrtnost) a pak se rozhodni čeho se bojíš víc. zda nakažení nebo vakcinace… to jestli očkovat nebo ne ti nikdo neřekne. názor si musíš udělat sama

pokud máš otázky v této diskuzi se jistě najde někdo kdo ti rád odpoví :palec: https://www.emimino.cz/…kovani/3082/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
24.1.13 21:11

@Lenula-xy Díky, že jsi s tím přišla. :kytka:
Je to neskutečný, takže tolik dávek a nic z toho…akorát mají dětičky zanešený tělíčka sajrajtem. 8o
Dáte nakonec i tu 4. hexu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
24.1.13 21:11

Holky podle mě může mít dítě nějaké protilátky i bez očkování, ne? Protože třeba s něčím už do styku došlo a rodiče o tom ani neví, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
24.1.13 21:12
@amálkaa píše:
@Lenula-xy Díky, že jsi s tím přišla. :kytka:
Je to neskutečný, takže tolik dávek a nic z toho…akorát mají dětičky zanešený tělíčka sajrajtem. 8o
Dáte nakonec i tu 4. hexu?

můžeš hádat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.1.13 21:21

@Lenula-xy řekla bych že pertussi klidně mít může, s tou se prý hodně lidí setká. tetanus možná taky, prý se dají protilátky vytvořit v závislosti na životním stylu, hemofilus taky není žádná super infekce, takže i ta může proběhnout, ale je víc typů
na záškrt, hepku a obrnu si nemyslím, že se dají vytvořit protilátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
24.1.13 21:22
@paola white píše:
co teď? no teď si o očkování nastuduj nějaké informace (co vakcíny obsahují za přídavné látky, co jsou nemoci proti kterým se očkuje vlastně zač, jaká je jejich incidence a úmrtnost) a pak se rozhodni čeho se bojíš víc. zda nakažení nebo vakcinace… to jestli očkovat nebo ne ti nikdo neřekne. názor si musíš udělat samapokud máš otázky v této diskuzi se jistě najde někdo kdo ti rád odpoví :palec: https://www.emimino.cz/…kovani/3082/?…

Díky :kytka:
Já už právě v tomhle tématu ležím poměrně dlouho, už před narozením dcery jsem to v sobě řešila. Načteno, nastudováno něco mám, čerpala jsem hlavně od pí. Strunecké, Petráše jsem četla zběžně, ale teď jsem si u něj četla prosincovou poradnu a na neočko rodiče (i s odkladem jen) reagoval jako klasickej pediatr, co celej život očkuje a vlastně ani už neví proč. Bohužel.
Já v sobě řeším to, že bych neměla problém s očkováním, pokud by to mělo smysl, ale jak tu píšeme, protilátky jsou v mizivém množství, naopak riziko vedlejších účinků je vysoké, mega obsah přídatných látek ani už nezmiňuju. Já jsem jen ještě naposled hledala nějakou „rozumnou“ variantu (proto ten Pediacel, nebo Infanrix Hib Boostrix Polio). Jsem v presu, protože musím do konce ledna nějak zareagovat na naši Dr. (byly jsme domluvené, že jí zavolám, aby obejdnala Pediacel a na 10. měsíci by jsme přišly na očkování - dle jejího návrhu). Já jsem měla s Dr. velké boje, už to nechci podstupovat, jediným řešením je od ní odejít. Mám sepsané, proč jsme se rozhodli zatím neočkovat, to jsem jí dala na 6. měsíci, aby skuetečně pochopila, že ne.
Teď to mám tak, že čekám, až se přestěhujeme a tím bude i Dr, vyřešená, do té doby nevím. Vím, nikdo to za mě nerozhodne, já jen hledám cestu, jak z toho ven.
Jj, tu diskuzi mám v hledáčku, ale nejsem schopna ji sledovat, je to fofr, ale moc děkuju za sdílení a podporu, vím, že si tu všechny procházíme cestou trnitou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
24.1.13 21:24
@Lenula-xy píše:
můžeš hádat ;)

:mrgreen:
můžu mít jen dotaz, ohledně toho testu protilátek? to jste si nechali sami udělat, nebo váš Dr. byl svolný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.1.13 21:43

@amálkaa no pokud je dr. prudivá a ty se stejně budeš stěhovat tak bych volila cestu naprosto nedůstojnou, ale zavolala bych jí, že je dítko nemocné a celou rodinu zachvátila chřipka a že očkování musí počkat… pokud totiž nezačneš očkovat v 10 měsících hrozí hlášení na sociálku. v místě nového bydliště bych s předstihem obeslala pediatry a zjistila, kdo nejlépe odpovídá tvým představám.

pokud se rozhodneš neočkovat vůbec čeká tě věčný boj, každý kdo se o tom dozví tě bude přesvědčovat, budeš se muset neustále hájit. neočkující rodič musí mít v hlavě stovky údajů (včetně zdrojů) aby nebyl „za debila“ je to boj s větrnými mlýny. Občas propadám trudomyslnosti a říkám si proč se na to na všechno nevykašlu, ale vědomí, že to dělám abych ochránila syna mi dodá sílu bít se s těmi mlýny dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
24.1.13 21:44

Je to rozumny MUDr. Tak asi byl svolny. Že přesně za rok po očku uz nejsou protilátky je šílené. Jak pak může fungovat kolektivni imunita založena na vysoke proockovanosti? Kdo je vlastne v populaci proockovany? Max 100000 děti, to je průměr narozených děti za rok. Jestli uz za rok neni nic, tak jsme pořád na těch 100000 děti, že? Kolektivni imunita na proockovanosti se otřásá v základech. Je to lež jako věž, že ockovani chrání, vytváří proti látkovou imunitu… Z mého pohledu vlastne úspěšně nici přirozenou imunitu ve veku, kdy jsou děti v podstate nejzranitelnejsi a ještě ani nespolupracuji při případných nemocech. To je na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
7397
24.1.13 21:52
@amálkaa píše: :mrgreen:
můžu mít jen dotaz, ohledně toho testu protilátek? to jste si nechali sami udělat, nebo váš Dr. byl svolný?

náš dr není očkoterorista a přispívá i na netu u některých diskuzí a veřejně uvedl, že děti protilátky po očku nemají, navrhnul to sám a já souhlasila.Jen doufám, že ten odběr byl (na dlouho dobu) poslední :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek