Pediacel 2+1

BM2
112
21.1.13 14:12

Pediacel 2+1

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, budeme nechávat očkovat Pediacel ve schématu 2+1. Vyznáte se v tom někdo? Doktorka doporučuje očkovat v 4, 6 a 12 měsíci. A žloutenku pak A+B ve 3 letech před školkou. Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8921
21.1.13 14:21

A co ocko posunout aspon na pul roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BM2
112
21.1.13 14:32

Chtěla jsem, ale už teď mě to stálo dost úsilí aspoň na ty 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.1.13 14:37

My jsme si s pediatrem domluvili právě tuto vakcínu. Pediacel ve schématu 2+1. Chtěla jsem začít očkovat v 10 měsících, nakonec jsme se s pediatrem dohodli, že začnem od ukončeného 8.m Takže první dávka v 8 měsících, na další jsme pozváni za 2 měsíce a potom po půl roce přeočkování. A žloutenku dáme, jak si zvolíme sami. Říkal, že stačí kolem puberty (teď doufám, že nekecám :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.1.13 14:52

A jak je to pak se školkou když nebudete mít hep. b? @Beru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.1.13 15:01

@Ango Ty brďo, víš že teď nevím :think: On mi to říkal, kdy stačí naočkovat tu hepatitidu, mám fakt pocit, že říkal před nástupem puberty, ale teď jestli jsem si to blbě nezapamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.1.13 15:06

No mně totiž doktor říkal, že by naočkovat hepku a i B cca ve 3 letech před školkou. Áčko jsem chtěla sama aby měl malý i do školky. A Pediacel budeme taky očkovat, pač mi přijde šetrnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.1.13 20:47

Tak prý hepatitida B musí být naočkována do 11 let. Takže jsem si to zapamatovala správně, že stačí před pubertou. Do školky hepatitida B být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
21.1.13 21:10

@Beru Ahoj. Takze musi byt i Pediacel naockovany do 18m? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
21.1.13 21:12

@Suzann musí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
21.1.13 21:13

@Ango To je des! A na pribalaku je, ze muze byt do 4let!! :pocitac: Dik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.1.13 21:18

@Suzann No je to jako hexa, takže ano :evil: Taky bych to nejraději celé posunula a začala očkovat nejdřív ve 3 letech. Ale jsem ráda aspoň za takový odsun, kdy jsme začali očkovat až v 9tém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
21.1.13 21:59

Já bych se bála i té hep A+B ve 3 letech, ale asi jsem už lehce paranoidní. :) Na netu je holka (na rodině, třeba tam ty diskuze najdete), jejíž syn má po téhle kombinaci poškozený kolenní kloub, prý se jí lékař ptal, zda tuhle vakcínu před tím nedostal. Ale berte to s rezervou, je to z internetu ;).

Mně teda žloutenky přijdou u malých dětí spíš zbytečné, nakažených je málo, stačí najít výskyt chorob za posledních 10 let. Béčko je určitě k ničemu, pokud člověk nejezdí do exotiky. Ale pokud jinak nevezmou do školky, tak není moc na výběr.

Nevíte jak je na tom Pediacel s nežádoucími reakcemi a zdravotními problémy u dětí? zrovna dneska mi neurolog říkal, že z jeho praxe vychází hůř hexa, než MMR. Ale v Pediacelu je jen o jednu nemoc méně, tak nevím, jestli to není trochu z bláta do louže…

• Citovat
  • Upravit
3112
21.1.13 22:25

@Mišanila Jestli jsou na to nějaké studie, to nevím. Ale náš syn neměl absolutně žádný nežádoucí účinek. Teda měl, malinkou zatvrdlinku v místě vpichu, ale toť vše. Jako kdyby nic nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.1.13 11:46

@Beru Ahoj a hepatitida B opravdu byt nemusi do skolky? A nebo zalezi na skolce ci doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek