Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kytkaa píše:
@Bubiii hm hm no tak ja budu ockovat v 7 mesicich… ale bylo mi receno ze nejlepsi je zacit v 6 mesicich… protoze uz ma dite zalozenou svou vlastni imunitu a nenechavam zas navic dite uplne bez ochrany… no uz ted se klepu… ;/ ale pravdou je z hexa vakciny mi behal mraz po zadech…takze sem poslechla intuici;)
Nevím v kolika měsících je nejlepší začít.
Můj navrh je šetrný a v souladu s vyhláškou, ale není vsespasny. Každé dítě je jiné. Třeba někomu „sedne“ i v těch 9 týdnech ockovani hexou i prevenarem. A někdo dostane poprvé pouze hexu až v 5 měsících a má problémy.
Ahoj, prosím -Pediacel hradí stát, nebo si ho platíte sami (kolik?)? TAky o něm uvažujem…
Už jsem dvakrát četla na diskuzích, že snad Pediacel co do obsahu hliníku vychází hůře, že Ptetráš v tabulce směšuje obash hliníku a hlinitých solí, že Pediacel má 1,5 mg hlinitých solí a hexa 0,820 mg, tak uvažuji, že mu napíšu, jak to je
Ale je aspoň bez zloutenky typu B. Jedna mini výhoda, ktera je možna na stejne úrovni jak méně hliníku v hexe. Je to asi prašť jako uhoď. ![]()
A Hexacima ma tuším ještě více hliníku nez infanrix hexa.
@verusav
Dívala jsem se do SPC a pediacel má 0,33 Al3+, takže by to mělo sedět (co Petráš psal)
@BellinkaX no nevím, co je to za zprávu, četla jsem to už dvakrát, jedna dokonce psala, že jí to doktorka říkala a ukazovala na nějakém prospektu
@verusav SPC je pribalovy letak. Cisteho hliniku ma hexa 0, 82, pediacel 0, 33
@BellinkaX já vím já to četla, hodila jsem to sem, abych se ujistila, že to vidím stejně, protože mne znejistili právě ty dvě maminy a nebyla jsem si jistá, jestli AL 3+ je teda ten čistý hliník
Psala jsem dr. Jirsenské a vzhledem k výskytu černého kašle doporučuje očkovat od 3.měsíce!!!
@maminka28 ja u ni byla pred 3 měsíci na konzultaci a schvalila mi pediacel ve schematu 2+1 zacit ockovat v 6 měsícich ![]()
Očkování posunulo onemocnění do veku, kdy děti onemocnění hůř snáší. Za chvíli hexu budou aplikovat v porodnici, aby umorili černý kašel.
@Kytkaa - mě by se právě líbilo více očkovat až v 6.měsíci, ale ted teda vůbec nevím
kopíruji její zprávu:
Dobrý den, pokud se rozhodnete pro Pediacel, vzhledem k výskytu černého kašle byste měli zahájit očkování nejpozději ve 3. měsíci.
Tak a ted babo raď ![]()
A když začnu očko ve 3měsících kdy budou ta další 2 přeočkování? nevíš? díky ![]()