Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem nechat udělat taky takovou homeopatickou autovakcínou, jen jsem si ji chtěla připravit předem, ale nevím kde sehnat použitou skleničku od vakcíny…
@Cecetka7
jestli Tě to nějak uklidní… o ampuli si řekneš pediatrovi při očkování, jinak se to vyhazuje, takže předem asi těžko.
@Beru Ahojky, mohla bych se zeptat, ta hepatitida opravdu do školky být nemusí? Řeším to teď s lékařkou, která mi tvrdí, že ano, vím ale že podle zákona je to nějak kolem toho 11-13 roku třeba stihnout. ![]()
Mohla by mi nektera objasnit jak funguje autovakcina a jak se pripravuje a podava?
Ahojte,
jak jste na tom se školkou, kdo jste nechali očkovat dítě pediacelem? Moje dr napíše do přihlášky do MŠ, že dítě nemá hep B. Takže problém ![]()
Připojuji se k dotazu, jak je to tedy s hepatitidou a Pediacelem?
Dnes jsem si s dr. domluvila objednání Pediacelu, jenže mi sdělila, že pak je nutné naočkování hepatitidy ve věku 2-3 roky.
Maminky, které jste očkovaly Pediacelem, jak to pak děláte s hepatitidou? Necháte ho dát 3 dávky před nástupem do školky nebo vytrváte až do věku 12-13 let?
@Margaretha píše:
Připojuji se k dotazu, jak je to tedy s hepatitidou a Pediacelem?
Dnes jsem si s dr. domluvila objednání Pediacelu, jenže mi sdělila, že pak je nutné naočkování hepatitidy ve věku 2-3 roky.Maminky, které jste očkovaly Pediacelem, jak to pak děláte s hepatitidou? Necháte ho dát 3 dávky před nástupem do školky nebo vytrváte až do věku 12-13 let?
To by me take zajimalo. Ja ockovala Pediacelem a doktorka mi tvrdi, ze Hepatitida B by se mela naockovat pred skolkou, moc se mi to ale nelibi, radsi bych ji nechala az okolo 11 let. Podle soucasne vyhlasky musi byt opravdu az do 12 let, ale otazkou je, jestli skolka prijme dite bez Hepatitidy B
. Zatim teda neockujeme a vyckavam.
@milliene84 píše:
To by me take zajimalo. Ja ockovala Pediacelem a doktorka mi tvrdi, ze Hepatitida B by se mela naockovat pred skolkou, moc se mi to ale nelibi, radsi bych ji nechala az okolo 11 let. Podle soucasne vyhlasky musi byt opravdu az do 12 let, ale otazkou je, jestli skolka prijme dite bez Hepatitidy B. Zatim teda neockujeme a vyckavam.
Ahoj,
psala jsem dotaz i do Neočkovací diskuze, a opravdu ta hepatitida se musí kvůli školce doočkovat, jinak je reálné riziko, že Ti dítě nevezmou. Někdo díky tomu jde do hexy, někdo dá Pediacel a vyčkává stejně jako Ty, jestli se třeba nezmění do té doby legislativa( nevímnevím), nebo se v blízkosti neotevře lesní školka či něco podobného.
Já dám Pediacel v březnu s tím, že tu hepatitidu pokud to půjde, tak mu nechci ve věku 2-3 roky dát ![]()
@milliene84 pokud chces dite dat do statni skolky, tak budes muset tu hepku dat. Nebo najit pediatra, ktery zalze v prihlasce, ze je dite radne ockovano. Do soukrome bez hepatitidy vezmou.
@Elenloth píše:
@milliene84 pokud chces dite dat do statni skolky, tak budes muset tu hepku dat. Nebo najit pediatra, ktery zalze v prihlasce, ze je dite radne ockovano. Do soukrome bez hepatitidy vezmou.
Do soukrome asi vezmou, ale pokud se zmeni zakon, tak budou muset i soukrome skolky brat jen kompletne naockovane deti, jinak by jim hrozila pokuta
. My mame jeste cas, tak zatim budu vyckavat.
Rodičové, čtu tady, že někteří z Vás máte první očkování v pěti měsících a i tak schéma 2+1. Můžu někde najít (třeba na vakciny.net v příbaláku Pediacelu jsem to nenašla), že to tak jde a nepřišli jsme o možnost 2+1 jen kvůli tomu, že jsme nepočkali ještě měsíc?
Od narození synka cílím na 2+1, ale v pěti měsících mě doktorka tak poděsila černým kašlem, že dostal první vakcínu. V sedmi pak druhou a teď mně nahání s třetí s tím, že 2+1 už nejde, protože nebyl očkován později než v šesti měsících. Ach jo, už ji fakt asi vyměním..
Zdravím slečny, tiež bojujem s týmito otázkami… prosím vás, ako ste dopadli s očkovaním Pediacelu? žiadne reakcie?
ďakujem vopred!
@eviacik Mame za sebou 3 davky, jen po posledni davce asi tyden vetsi unava, ale jinak zadna reakce
.
@mojam píše:
Rodičové, čtu tady, že někteří z Vás máte první očkování v pěti měsících a i tak schéma 2+1. Můžu někde najít (třeba na vakciny.net v příbaláku Pediacelu jsem to nenašla), že to tak jde a nepřišli jsme o možnost 2+1 jen kvůli tomu, že jsme nepočkali ještě měsíc?Od narození synka cílím na 2+1, ale v pěti měsících mě doktorka tak poděsila černým kašlem, že dostal první vakcínu. V sedmi pak druhou a teď mně nahání s třetí s tím, že 2+1 už nejde, protože nebyl očkován později než v šesti měsících. Ach jo, už ji fakt asi vyměním..
Kdyz dávku +1 dáš minimalne za 6 měsíců, bude mít prvek schéma 2+1
Maximalni rozestup mezi základní a posilovaci dávkou je rok.
Aby byla splněna vyhláška z hlediska dokončení očkování, je nutne +1 dávku dat do 18 měsíců veku dítěte.
Tvrzení petrase z vakciny.net by mohlo mít u Tvé lékařky větší váhu, proto hlavne jemu napis mail s dotazem, klidne použij svůj původní text tady. Hodne štěstí. ![]()
Ahoj holky, je tu nekdo, kdo doockovava Hepatitidu B kvuli skolce?