Pediacel 2+1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
10.4.13 12:30

@geminigemini222 Ahoj, zkus se obrátit na MUDr. Jirsenskou na infekč. ambulanci v Dětské nemocnici v Brně. U ní jsem se na Pediacel ptala, říkala, žloutenku doočkovat dle starého schématu (tj. do 12 let), do školky normálně může. Také je to kapacita přes očkování. Na vaši pediatru bych se vykašlala a zařídila si to tam sama. Tedy já si musela zařídit sama odklad jiné vakcíny:), tak vím, že to jde. Hodně štěstí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
10.4.13 13:43

@Turante Myslím, že doktorka nepřenesla přes své ego, že nebude podle ní :roll: Já bych v ní už neměla důvěru :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
10.4.13 13:53

@Beru jo, taky si myslím. :pocitac: Jen mi prostě nejde do hlavy, že to tak ti doktoři berou, že jsou bozi a přes to nejede vlak :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.13 21:56

Ahoj, děkuji všem za radu a názory, budou se mi hodit do dalšího levelu :zed: a také se snažím najít jiného pediatra (už jsem rozhodila sítě), protože jak si to tak pomalu přehrávám v hlavě, tak tam je celkově problém ve všem. Nevím jak u vás třeba probíhá kontrola, ale u nás tzv.od stolu, jen vážení, měření se sestrou, při kterém musím malé natahovat nožičky, pak se mudra zvedne poslechne srdíčko a jdeme dom. Postrádám kontrolu motoriky, ušní a oční kontakt, fontanela. Nebo mám problém já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
30.10.13 21:57

Dobry vecer vsem :kytka:

Chtela bych se zeptat Vas, co jste ockovali Pediacelem - planujete v pozdejsim veku ockovani proti Hepatitide B? Pokud ano, zvazuje nekdo ockovani uz pred nastupem do skolky?

Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
30.10.13 22:01

@hypnoza ahoj,já očkuju dceru v tomhle schématu a počítám s hepkou později, ale pokud to nebude nutné před školkou, nedám, dám pak až před pubertou, pokud to budou vyžadovat, budu muset dát, uvidíme, jaká bude domluva… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
30.10.13 23:10

@hypnoza nebudu osckovat 3 lete dite proti zloutence becku straci to pointu asi nevi jak se to prenasi jedine bych pochopila zloutenku acko.. jinak budeke taky ockovat pediacel 2+1 :)) jim na hexu z vysoka kaslu… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.13 15:24

PEDIACEL 2+1

@Kytkaa @Kytkaa Ahoj, jojo očkování máme v režimu 2+1 a na žloutenku také kašlu, doktor říkal, že je to na našem rozhodnutí a navrhoval doočkovat před vstupem do dětského kolektivu (školka, škola), zatím tak dalece nepřemýšlím. Také nás upozorńoval na očkování MMR (v 18.měsících), můžeme prý odsunout, ale opět upozorńoval, že musí být alespoň jedno očkování před vstupem do kolektivu. Vybojovat si Pediacel byl nadlidský výkon, ale dali jsme to (museli jsme vyměnit i doktorku za doktora) a MMR je další nesmysl, na který se mi vůbec nechce přistupovat, tak uvidíme co čas přinese. Máme 1 rok a pár dnů, tak uvidíme, třeba to očkování zruší a bude pokoj s vysíráním. A kde je psáno, že musím dát holku zrovna do státní školky, mohu jí dát do jiného zařízení, kde s očkováním nemají problém. Systém je hold neúprosný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.11.13 11:40

Holky, dekuji za Vase reakce :kytka:…my jsme problem s odsunem ockovani na pozdeji nemeli, ani s vyberem vakciny, ale prijde mi, ze pediatr neni moc ochotny ockovat podle schematu 2+1. :( Moc se nechci s nim hadat, protoze je to jinak uzasny profesionalista, velmi peclivy a nikdy nic nezanedba, ale taky nepanikari a necpe ATB za kazdou cenu. Tak premyslim, jak s tim ockovacim schematem na nej, meli jste s tim problem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.13 11:54
@hypnoza píše:
Holky, dekuji za Vase reakce :kytka:…my jsme problem s odsunem ockovani na pozdeji nemeli, ani s vyberem vakciny, ale prijde mi, ze pediatr neni moc ochotny ockovat podle schematu 2+1. :( Moc se nechci s nim hadat, protoze je to jinak uzasny profesionalista, velmi peclivy a nikdy nic nezanedba, ale taky nepanikari a necpe ATB za kazdou cenu. Tak premyslim, jak s tim ockovacim schematem na nej, meli jste s tim problem?

ahoj, já měla stejný problém, když se jednalo o hexavakcínu, tak 2+1 schéma doktorce nevadilo, ale u Pediacelu vyskakovala, tak jsem jí musela vyměnit za doktora a ten s tím problém neměl :) oni mají jen strach něco měnit, když ten Pediacel není mezi nimi tak populární jako hexa, ale když se pod to schéma upíšeš, tak oni jsou z obliga. Je to jenom o tvé vytrvalosti a pevných nervech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
21.11.13 09:15

KDyž jsme nechali očkovat pediacelem 2+1 poslední v 18 měsících, tak je potom nějaké další přeočkování? U Hexy je to pak 4 a 5 dávka, jak je to s pediacelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
28.11.13 16:42

Holky jen hlásím, že jsme po druhé dávce Pediacelu – včera – odpolko trošku zvýšená teplota a byla unavená, tak jsem hodně chovala, usnula navíc ještě navečer jednou, v noci vše ok a dnes taky…tak ťukám…ale dělala jsem zas tu autovakcínu z té ampule… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
10.12.13 09:23

@geminigemini222 já jsem se předtím ptala mailem v očkovacím centru v motole, jestli doporučují 2+1 a odepsali že ano. Tak jsem si to vytiskla pro jistotu a vzala to k naší mudře, ale naštěští jsem to ani nemusela vytahovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.13 11:28

MMR

Zdravím bojovnice za očkování, tak Pediacel by jsme měli za sebou, ale co MMR, doktor už začíná upozorňovat. Prý to nespěchá, ale než půjde dítě do kolektivu, tak je prý potřeba naočkovat. Vím, že tu jsou na to založené diskuse, ale chtěla jsem se zeptat vás přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4406
10.12.13 12:38

@geminigemini222 no,toť otázka do pranice, budu to odkládat co nejdéle a zase si pojedu režim, min. měsíc předtím zdravá atd… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek