Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mojam píše:
Rodičové, čtu tady, že někteří z Vás máte první očkování v pěti měsících a i tak schéma 2+1. Můžu někde najít (třeba na vakciny.net v příbaláku Pediacelu jsem to nenašla), že to tak jde a nepřišli jsme o možnost 2+1 jen kvůli tomu, že jsme nepočkali ještě měsíc?Od narození synka cílím na 2+1, ale v pěti měsících mě doktorka tak poděsila černým kašlem, že dostal první vakcínu. V sedmi pak druhou a teď mně nahání s třetí s tím, že 2+1 už nejde, protože nebyl očkován později než v šesti měsících. Ach jo, už ji fakt asi vyměním..
Vydrž a utluč ji příbalovou informací k Infarixu Hexa.
Je tam uvedeno:
„Základní očkovací schéma spočívá v podání tří 0,5 ml dávek (například ve 2., 3., 4. měsíci; ve 3., 4., 5. měsíci a ve 2., 4., 6. měsíci) nebo dvou dávek (například ve 3.a 5. měsíci). Mezi jednotlivými dávkami musí být interval nejméně 1 měsíc.“
a kousek dál je uvedeno:
„Po očkování 2 dávkami vakcíny Infanrix hexa (například ve 3. a 5. měsíci) se musí podat posilovací dávka nejméně 6 měsíců po podání poslední dávky základního očkování. Upřednostňuje se podání mezi 11. až 13. měsícem věku dítěte.“
Příbalák je tady:
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
@BM2 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat budeme nechávat očkovat Pediacel ve schématu 2+1. Vyznáte se v tom někdo? Doktorka doporučuje očkovat v 4, 6 a 12 měsíci. A žloutenku pak A+B ve 3 letech před školkou. Máte někdo zkušenost?
Ahoj, mohu prosim vedet, jak jste s ockovanim Pediacelem dopadly, zda jste ockovaly MMR vakcinou a kdy a pripadne nezadouci ucinky u obojiho. Uvitam i zkusenosti jinych maminek, stojim ted pred stejnym problemem.
Zdravím,
zkuste se zeptat v úterním živém chatu s dětskou lékařkou, odbornicí na téma dětská imunologie a alergologie. Pokládat svou otázku můžete už nyní. Paní doktorka Zuzana Vančíková je pak všechny zodpoví v úterý 14. dubna od 9:00 do 12:30.
Hezký víkend,
Monika
Četli jste? Docela mi to kazí plány… ![]()
Firma Sanofi Pasteur informovala lékaře o výpadku pentavalentní vakcíny Pediacel, a to od 1.8.2015
Do této doby bude očkováno zásobami šarže, která je v současnosti v ČR dostupná. Tato šarže má exspiraci 7/2015 a další nebude do ČR dodána. Očekávané obnovení dodávek je plánováno na první polovinu roku 2016
Mám dotaz-dávali jste po pediacelu 2+1, jeste dalsi ockovani? nas doktorka objednala naimovax, cca 1rok po posledním pediacelu.
@mika22 Ke kompletnímu očkovacímu plánu chybí doočkovat žloutenku B (ta v pediacelu není), takže engerix.
@mika22 píše:
Mám dotaz-dávali jste po pediacelu 2+1, jeste dalsi ockovani? nas doktorka objednala naimovax, cca 1rok po posledním pediacelu.
Možná myslela Imovax, ale ten je proti obrně, která v Pediacelu je, takže to nedává smysl. ![]()
@alifie píše:
Možná myslela Imovax, ale ten je proti obrně, která v Pediacelu je, takže to nedává smysl.
Myslela obrnu, pry musi byt 4 davky obrny. Dle studie (myslím, že na vakciny. net, ted ji nemuzu najit) je ucinnost po 4 davkach obrny vyssi o cca 10-15% nez po 3 davkach.
To že se časbm dava zloutenka vim.
@mika22 Hm. To nevím, leda nějaká novinka. Ale schéma 2+1 u hexy je běžné v různých zemích. Takže v tomto ohledu nevím, proč by se měla doočkovávat obrna.
@mika22 Koukala jsem a fakt je to na vakciny.net napsané. Ale taky je tam napsané, že se doporučuje proti obrně přeočkovávat pravidelně každých 10 let a že obrna je v Evropě považovaná za vymýcenou. ![]()