Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Suzann píše:
@Beru Ahoj a hepatitida B opravdu byt nemusi do skolky? A nebo zalezi na skolce ci doktorovi?
Co jsem slyšela, tak záleží na školce, některým školkám stačí potvrzení od doktora, že je dítě řádně očkováno (a pokud doktor souhlasí, tak to napíše i když naočkuje žloutenku béčko až v pubertě), ale některé školky přímo vyžadují kopii očkovacího průkazu, takže i žloutenku B.
Ohledne zloutenky B a Pediacelu mrknete sem:
http://tinyurl.com/av4lmb8 (odkaz vede na konkretni prispevek na emiminu)
AHOJ, PROSÍM O RADU, ZKUŠENOST OD NĚKOHO, KDO JE Z TIŠNOVSKA NEBO BRNĚNSKA A PROSADIL SI PEDIACEL MÍSTO HEXAVAKCÍNY. HODNĚ TO SPĚCHÁ, NA OČKOVÁNÍ MÁM JÍT BĚHEM 14 DNŮ, PODAŘILO SE MI TO ODDÁLIT AŽ NA 6.MĚSÍC V REŽIMU 2+1 HEXA. ALE PO TOM C7O JSEM VIDĚLA ZPRÁVY NA PRIMĚ MÁM OBAVY ČÍM DÁL VĚTŠÍ. MUDRA NÁM ZATÍM VE VŠEM VYŠLA VSTŘÍC A NEMĚLA S TÍM PROBLÉM, ALE NA TÉMA PEDIACEL JSME SE ZATÍM NEBAVILI. A JÁ TO MUSÍM ZAČÍT ŘEŠIT. NĚKDE JSEM ČETLA ŽE NA BRNĚNSKU JE PEDIACEL NEDOSTUPNÝ! NEJVÍC BY MI POMOHL NÁZOR NĚKOHO KDO JE PŘÍMO Z TIŠNOVA, CHODÍ KE MÍSTNÍ PEDIATŘE A PEDIACEL SI PROSADIL. BUDU VDĚČNÁ ZA KAŽDÉ INFO. DÍKY
@geminigemini222 Ahoj, my jsme s doktorkou domluvené na Pediacelu 2+1, ale až v desátém měsíci. Jinak klidně můžeš oddálit, za to ti fakt nikdo hlavu neutrhne!!! Do toho 10. m je to legální.
Já jsem od Rosic. Pokud vím, byl jen nějaký výpadek Pediacelu ![]()
Ahoj, děkuji za info, já se právě bojím co bude za reakci až to na mudru vyvalím, ale dítě je pro mě důležitější. A jinak to obsahuje všechno jak hexa, ale bez žloutenky pokud se nepletu. A tu žloutenku musíš doočkovat? A kolik jsi platila za Pediacel a poslední otázka: musela jsi něco podepsat nebo tě hlasili na hygieně, že jsi zvolila jinou vakcínu a musela jsi hodně argumentovat? Nechce se mi zdát, že by se v Tišnově nenašel někdo, kdo má stejné smyšlení, ale na netu jsem nenašla nikoho, každej koho z okolí znám tak aplikoval hexu i s prevenarem o d 9. týdne + rotaviry atd. a bohužel kamošky kluk nedopadl vůbec dobře (epilespsie, autismus a vývoj ve 2 letech je na úrovni několikaměsíčního kojence) před tím byl v pohodě.
@geminigemini222 Podívej, rekace mudry možná nebu úplně ok, ale je to tvé dítě! a tvé rozhodnutí, mudra tě může maximálně informovat o rizicích ![]()
Když si na tom budeš trvat, tak přes to prostě vlak nepojede.
Jo, Pediacel neobsahuje žloutenku B, měla by se doočkovat kolem 12-13 let. Nemusíš nic samozřejmě.
Ještě jsem ho neplatila, jsme jen na něm domluvené, ale cena je myslím cca 900,– kč.
Správně bys podepisovat nic neměla, protože podle zákona 258/2000 Sb, parg 47 máš právo na výběr vakcíny, tím klidně můžeš argumentovat. Na hygienu hlásit nesmí!!! Je to porušení lékařského tajemství! Většinou tím vyhrožují, ale nesmí. Vyhrožují i sociálkou, ale to se všechno týká spíš když neočkuješ vůbec! Pokud chceš Pediacel, tak nemá důvod něco hlásit! Hlavně nepodepisuj její reverz, kde je uvedené, že odmítáš očkovat, neodmítáš, jen měníš vakcínu, na což máš právo!
Prostě bych s doktorkou vůbec neargumentovala, chceš Pediacel a hotovo! Oni fakt rádi straší se vším ![]()
@Turante děkuji moc za info, nastuduju a po velikonocích začnu řešit, dám vědět jak jsem dopadla ![]()
@geminigemini222 není zač, když to pomůže
Pokud budeš mít nějaké otázky, můžeš se třeba zeptat i v diskuzi Maminky, co už neočkují. Holky jsou fajn a na vše rády odpoví ![]()
Tak dnes jsem dostala recept na Pediacel a už mi ho i ochotná lékárnice objednala v místní vesnické lékárně což oceňuji, cena je cca 826,–Kč
tudíž nemusím do velkoměsta. Ale doktorka mi dala následující schéma očkování: 1× pak následuje po 6 týdnech další dávka pak za 6 týdnů další dávka a pak za dlouho ta poslední. To jest schéma jak u hexy s tím rozdílem, že u hexy by mi povolili 2+1, takže to chápu jako vydírání. Jiné schéma mi nehodlá akceptovat, protože jim to takto řekla povolaná osoba z očkovacího centra a ta je veliký odborník a tudíž je to slovo svaté, AMEN a přesto nejede vlak. Tak co teď? Jo a chtěli mi napsat rovnou celou dávku, ale já si vzala jen jednu a pak si zase nechám napsat recept. Dále přišla na řadu žloutenka a doporučení očkovat ve třech letech před nástupem do školky, protože oni mi doporučení nenapíší pokud nebude mít holka naočkovanou žloutenku. Tak jsem si myslela, že už je to v pohodě, ale vidím, že není. Musím sehnat orazítkované doporučení od nějakého MuDr, který u nás očkoval Pediacel ve schématu 2+1, jinak je nepřesvědčím i když je to uvedené v příbalovém letáku. Chjo
![]()
@geminigemini222 Ty blaho, co to je za…
Já bych ji normálně vyměnila, takhle si diktovat podmínky, když SÁM výrobce schvaluje i jinou variantu ![]()
@Beru píše:
@geminigemini222 Ty blaho, co to je za…![]()
Já bych ji normálně vyměnila, takhle si diktovat podmínky, když SÁM výrobce schvaluje i jinou variantu
asi jsem moc měkká, tady stojí všechny mudry za…tak jedině jezdit 25 km daleko a než se tam nahlásím, tak se zeptat jak to mají s očkováním ![]()
@geminigemini222 -zauvažuj nad změnou doktora, jako takhle si diktovat podmínky a vydírat, hlavně, když to není odůvodněné, my také jezdíme 25 km a jsem bez řidičáku, ale vždy to jde nějak udělat
@geminigemini222 Taky jezdíme k doktorce půl hodiny vlakem, ale stojí nám to za to. Nechápu, proč Ti doktorka odmítá dát Pediacel 2+1
Pokud s ní nebude domluva, vyměnila bych ji.
@aiko24 Domluva nebude možná, včera to sama řekla, i když se paradoxně podřekla (neboť sdělila, že už by to byl problém volat zase na očkovací centrum/prostě se jim nechce), už mě z toho holky bolí hlava, včera jsem měla pěknou migrénu asi z toho věčného přemýšlení, vyjednávání, stresování. Psala jsem i Petrášovi. každopádně se jdu pohlížet po jiném pediatrovi a možná to bude fakt 25 km daleko, ale pro klid v duši je to nejlepší řešení. ![]()
@geminigemini222 Ty jo, to je zase buzerace!!!
Mrzí mě, že s ní máš takové problémy, prostě buď si vem sebou do ordinace i manžela nebo ji vyměň. Opravdu nechápu co mají za takový problém, očkovat chceš tak co kruci řeší??? ![]()