Kdy se očkuje tetanus

Anonymní
21.1.13 13:36

kdy se očkuje tetanus

Naposledy mě ho očkovali někdy v 15 letech, pak jsem byla ve 24těhotná, potom jsem rok kojila, takže jsem na přeočkování nešla. Byla jsem tam v prosinci, ale zrovna tam bohužel doktor kvůli nemoci nebyl. Takže jsem to odložila teď na leden s tím, že ho potřebuji naočkovat. Jenže jsem neplánovaně otěhotněla. Takže opět očkování nehrozí, pak budu pravděpodobně opět rok kojit. Myslím si, že dřív jak ve 28letech se na přeočkování tudíž nedostanu. :nevim:
Jak to vyřešit? Po jak dlouhý době se musí naočkovat? Někdo říká 10let, někteří zase že i po 15 letech to stačí. :think: Nechali by jste si ho naočkovat v těhotenství nebo pak při kojení? To mě nepřijde zrovna vhodný, ale nevím jestli jste to někdo taky tak neměl. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.1.13 13:40

Ahoj, já měla to samé, když mělo být přeočkování, tak těhotenství, kojení.. nakonec jsem byla 3 roky po, dr řekla, že v těhu nebo při kojení mi to prostě nedá. Takže to neřeš a nech se naočkovat až poté, co porodíš, dokojíš… u mě proběhla jen ta jedna injekce, žádné jiné. Dr říkala, že ta prodleva nevadí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
21.1.13 13:41

Nechat si ověřit protilátky, tetanovku lze preockovavat co 15 let. Sama za sebe: posledni preockovani mi způsobilo velke komplikace, jiz na další preocko mě nikdo nedostane. Preocko v tehu ne a při kojení raději ne.

• Citovat
  • Upravit
17359
21.1.13 13:42

Ja mam 28 a tetanus si naockovat nedam.
pokial nerobis na statku, ci s hnojom, tak je to myslim uplne zbytocne ockovanie.
nakazit sa nie je az take jednoduche :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.1.13 13:42

Většinou se teď uvádí 15 let. Tak si nech nabrat protilátky a uvidíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
21.1.13 13:48

@soldi to zase až tak pravda není, můžeš mít nehodu, pořezat se třeba o plechy a tak ho můžeš chytit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
21.1.13 13:50

Byla jsem na přeočkování vloni, po asi 13ti letech. Musím napsat, že další přeočkování si ještě rozmyslím, druhý den jsem měla celkem hnusnou reakci (křeče a bolest svalů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
21.1.13 13:53

Ja chodim po 10 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
21.1.13 13:56

Nejdriv zjistit hladinu protilátek a pak očkovat.
Tetanem lze onemocnět, třebaže je člověk řádně ockovan.

• Citovat
  • Upravit
9454
21.1.13 14:01

Stejne kdyz se neco stane tak ti ho pichnou…jinak to nehlidam vubec a nenechavam do sebe pichat zbytecne :mrgreen: jo a delam na statku a s hnojem..a i tak mi to prijde zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
21.1.13 14:08

Tak, nechat si zkontrolovat protilátkuÿ, můj muž to měl OK ještě po 17 letech a stačila jedna injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.1.13 14:13

Přijde mi to zbytečný vzhledem k tomu, že kdyby ses třeba fakt pořezala nebo by tě pokousal pes, tak tu vakcinu stejně na pohotovosti (v nemocnici) dostaneš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
21.1.13 14:37

Drive se chodilo po 10letech, ale ja se po deseti hlasila a rekli, ze ted je to az po patnacti. Tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.1.13 16:19

@archienka1 pri kazdom vacsom zrazeni Ti automaticky v nemocnici pichaju protitetanovku.
mojej mame ju dokonca pichli, ked si rozbila hlavu na snehu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
22.1.13 13:43

Pichnou to proste preventivne. Pokud je člověk po zraněni při smyslech a ma preockovani tetanem čerstvé do 5 let a rekne to, v nemocnici ho jiz berou jako chráněného, jinak imunoglobulinova injekce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek