Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já měla to samé, když mělo být přeočkování, tak těhotenství, kojení.. nakonec jsem byla 3 roky po, dr řekla, že v těhu nebo při kojení mi to prostě nedá. Takže to neřeš a nech se naočkovat až poté, co porodíš, dokojíš… u mě proběhla jen ta jedna injekce, žádné jiné. Dr říkala, že ta prodleva nevadí… ![]()
Nechat si ověřit protilátky, tetanovku lze preockovavat co 15 let. Sama za sebe: posledni preockovani mi způsobilo velke komplikace, jiz na další preocko mě nikdo nedostane. Preocko v tehu ne a při kojení raději ne.
Ja mam 28 a tetanus si naockovat nedam.
pokial nerobis na statku, ci s hnojom, tak je to myslim uplne zbytocne ockovanie.
nakazit sa nie je az take jednoduche ![]()
Většinou se teď uvádí 15 let. Tak si nech nabrat protilátky a uvidíš. ![]()
@soldi to zase až tak pravda není, můžeš mít nehodu, pořezat se třeba o plechy a tak ho můžeš chytit
Byla jsem na přeočkování vloni, po asi 13ti letech. Musím napsat, že další přeočkování si ještě rozmyslím, druhý den jsem měla celkem hnusnou reakci (křeče a bolest svalů).
Nejdriv zjistit hladinu protilátek a pak očkovat.
Tetanem lze onemocnět, třebaže je člověk řádně ockovan.
Stejne kdyz se neco stane tak ti ho pichnou…jinak to nehlidam vubec a nenechavam do sebe pichat zbytecne
jo a delam na statku a s hnojem..a i tak mi to prijde zbytecny.
Tak, nechat si zkontrolovat protilátkuÿ, můj muž to měl OK ještě po 17 letech a stačila jedna injekce.
Přijde mi to zbytečný vzhledem k tomu, že kdyby ses třeba fakt pořezala nebo by tě pokousal pes, tak tu vakcinu stejně na pohotovosti (v nemocnici) dostaneš ![]()
Drive se chodilo po 10letech, ale ja se po deseti hlasila a rekli, ze ted je to az po patnacti. Tak snad.
@archienka1 pri kazdom vacsom zrazeni Ti automaticky v nemocnici pichaju protitetanovku.
mojej mame ju dokonca pichli, ked si rozbila hlavu na snehu ![]()
Pichnou to proste preventivne. Pokud je člověk po zraněni při smyslech a ma preockovani tetanem čerstvé do 5 let a rekne to, v nemocnici ho jiz berou jako chráněného, jinak imunoglobulinova injekce.
Naposledy mě ho očkovali někdy v 15 letech, pak jsem byla ve 24těhotná, potom jsem rok kojila, takže jsem na přeočkování nešla. Byla jsem tam v prosinci, ale zrovna tam bohužel doktor kvůli nemoci nebyl. Takže jsem to odložila teď na leden s tím, že ho potřebuji naočkovat. Jenže jsem neplánovaně otěhotněla. Takže opět očkování nehrozí, pak budu pravděpodobně opět rok kojit. Myslím si, že dřív jak ve 28letech se na přeočkování tudíž nedostanu.
Nechali by jste si ho naočkovat v těhotenství nebo pak při kojení? To mě nepřijde zrovna vhodný, ale nevím jestli jste to někdo taky tak neměl. Díky.
Jak to vyřešit? Po jak dlouhý době se musí naočkovat? Někdo říká 10let, někteří zase že i po 15 letech to stačí.