Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teda koukam na telku a DOPORUCUJI TEHOTNYM ockovani proti chripce! No nechapu, des!
. Kam tohle speje, chudak mimi.
Jo, mě bylo řečeno, že jsem šíleně nezodpovědná pokud se nenechám naočkovat do dvou týdnů. Ať si trhnou ploutví, fakt, doktůrci.
To si snad dělaj pr..l ne???
A myslí tím obyčejnou nebo prasečí? Ono je to v efinále uplně jedno, já bych to do sebe nedala ani jako netěhotná.
To máte jedno, do dětí se ty sajrajty začnou cpát ve velkém, jen co se narodí. Tohle proti chřipce alespoň nejdříve projde přes játra matky. Nicméně je to další příklad, jak potřebují udat vakcíny na trhu.
To není novina
první těhotenství od listopadu 2009 a hned na první KO na gyndě do mě dr hustila že se mám nechat naočkovat proti chřipce, že je sezóna
, druhé těhotenství začátek září 2011 a totéž v bledě modrém ![]()
Kdyby to bylo před těhotenstvím a před epidemií, tak se klidně naočkovat nechám. Lepší tohle, než prodělat v prvním trimestru chřipku.
Nevidela jsem, ale tohle uz tu bylo, kdyyz jsem cekala dceru
sama mudra mi rekla, ze pokud to bude povinne, ani tak mi to nemuze doporucit a mela bych podepsat nesouhlas. A ze ministerstvo potrebuje vakciny udat. Ptala jsem se i odbornika a ten mi vyslovne rekl, ze v tehu jsou vyzkousene jen tetanovky, jinak by nic vlastni zene pichnout nenechal.
Přesně. já všude taky slíchávám od dr. že se těhotným očkování nedoporučuje. nějaké svinstva by do nás pořád cpaly…
No tak vsadím boty, že za pár let povinné bude a budou to cpát do vylepšené Hexy - když tam může být žloutenka, tak už tam hoďme i tu chřipajznu.
Kamarádce v těhotenství píchli černý kašel (v UK), že to tam řádí, tak jim to tam plošně hrnuli.
@Baba píše:
Kdyby to bylo před těhotenstvím a před epidemií, tak se klidně naočkovat nechám. Lepší tohle, než prodělat v prvním trimestru chřipku.
Já nevím, ale manžel se předloni očkovat nechal a celou sezonu byl na hromadě, včetně chřipky ![]()
Babi se nechava ockovat kazdy rok na radu obvodaka a kazdy rok je stejne nemocna ![]()
@Naima píše:
Já nevím, ale manžel se předloni očkovat nechal a celou sezonu byl na hromadě, včetně chřipky
@Háta_x píše:
Babi se nechava ockovat kazdy rok na radu obvodaka a kazdy rok je stejne nemocna
Chudina
. U nás v práci to hradil zaměstnavatel, napřed do toho šlo strašně moc lidí a každý rok jich kvanta opadávala, teď už na to nechodí skoro nikdo, protože mají podobné zkušenosti.