Očkování - studie pro USA

Theodoula
16.1.13 15:38

Očkování - studie pro USA

Ahoj, pediatr nám nabídnul, že v rámci studie vakcíny vyvíjené pro USA, naočkuje syna v 15.měs. při, tuším očkování na spalničky, zarděnky, příušnice, ještě žloutenkou typu A a planými neštovicemi. Nejsem zastánkyní zbytečného očkování, ale nemám takové znalosti, abych jednoznačně řekla ne x ano… Prosím o vaše názory, zkušenosti, jak byste se k tomu postavili. Předem děkuju za každý názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
16.1.13 15:40
@Tatian píše:
Ahoj, pediatr nám nabídnul, že v rámci studie vakcíny vyvíjené pro USA, naočkuje syna v 15.měs. při, tuším očkování na spalničky, zarděnky, příušnice, ještě žloutenkou typu A a planými neštovicemi. Nejsem zastánkyní zbytečného očkování, ale nemám takové znalosti, abych jednoznačně řekla ne x ano… Prosím o vaše názory, zkušenosti, jak byste se k tomu postavili. Předem děkuju za každý názor.

Tak tady se nic spolehlivého nedozvíš, to ti garantuju. Maximálně ti někdo napíše, co to seš za matku, že dáš svoje dítě na pokusy.
Spíš se zeptej odborníka, třeba Petráše.
petras@vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
16.1.13 15:42

Ani omylem bych do toho nesla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
16.1.13 15:44

Děkuju za email, obratím se na něj. MUDr. mi to popsal tak, že se u nás vše již očkuje, jen je to pro ty Am. sloučené v jednu vakcínu… No, jsem připravená na vše. Teda v příspěvcích tím myslím…

• Citovat
  • Upravit
4509
16.1.13 16:04

Vis oni to tak hezky zabali do slov, studie… je to vzdy o tom, ze zkouseji u cilenych osob, tady deti, jak na sloucene vakciny reaguji, at si baba rika co chce, je to vyzkum neozkousenych vakcin, a na ty bych ja svoje dite nedala, muj nazor, samozrejme nekdy jiny s tim mit problem nemusi.

Navic proti zloutence typu A je prevence snad vsem jasna, a dle meho je zbytecny ockovat, stejne tak ockovat nestovice je podle me nesmysl, aspon v detskym veku urcite.

Hodne stesti pri rozhodovani :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
16.1.13 16:06

Obvykle se do diskuzí o očkování nezapojuji. Sama mám dcerku naočkovanou povinnými očkováními. Nebyla jsem dost důsledná, abych se pohádala s doktorkou. Taky jsem se nechala uchlácholit pocitem, že je rozumná stran očkování, jelikož na náš naivní dotaz hned při prvních návštěvách na nepovinná očkování nám sdělila, že je to zbytečné a jenom byznys.

Každopádně už dnes po našich zkušenostech vím, že bych do žádného shuštěného očkování nešla dobrovolně - a zřejmě ani nedobrovolně. Po druhé hexe měla dcerka reakci po 8 dnech - vysoké horečky. Nicméně ani mne a ani doktorku nenapadla spojitost mezi očkováním a horečkou.
Pak přišlo očkováním Priorixem a regres naší dcerky - diagnozu nám dali po roce a půl - viz podpis. :,(

Za sebe říkám, že já bych do žádné takovéto studie nešla. Ani kdyby se to mělo píchat do mně osobně, natož do mého jediného dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
16.1.13 16:12
@Tatian píše:
Ahoj, pediatr nám nabídnul, že v rámci studie vakcíny vyvíjené pro USA, naočkuje syna v 15.měs. při, tuším očkování na spalničky, zarděnky, příušnice, ještě žloutenkou typu A a planými neštovicemi. Nejsem zastánkyní zbytečného očkování, ale nemám takové znalosti, abych jednoznačně řekla ne x ano… Prosím o vaše názory, zkušenosti, jak byste se k tomu postavili. Předem děkuju za každý názor.

MMR očkování považuju za dost rizikové, rozhodla jsem se ho odsunout až po druhém roce věku, spíš až ještě dál. Osobně bych k tomu už nic nepřidávala ani náhodou, je to dle mě příliš velké riziko. Já bych místo přidávání dalších vakcín spíš ubírala, ale to je můj osobní názor, i MMR bych rozložila.

Nastudovala bych si, kolik asi tak batolat se ročně nakazí žloutenkou A, pokud jsou takové informace dostupné, jestli není lepší to případně dát zvlášť až někdy vě věku, kdy tato žloutenka hrozí víc. Jestli nežijete někde v ghetu a necestujete každoročně do chudých nebo rizikových zemí, tak ta šance, že se tím batole nakazí asi tak velká nebude ne?
A taky bych popřemýšlela o tom, zda není lepší si plané neštovice v dětství prodělat, než je naočkovat.

Každopádně ani nejodbornější odbnorník alá Mudr Petráš ti nepoví, jak na to zareaguje konkrétně tvůj syn. Protože to nikdo neví a můj názor je, že mezi odborníky se rizika očkování spíše podceňují.

• Citovat
  • Upravit
81479
16.1.13 16:18
@lenholka píše:
Navic proti zloutence typu A je prevence snad vsem jasna, a dle meho je zbytecny ockovat, stejne tak ockovat nestovice je podle me nesmysl, aspon v detskym veku urcite.

mě jasná není (tedy prevence u předškolních dětí účinná)

Zakladatelko - chceš dávat očkování na neštovice a hepatitidu A? Prvně bych řešila toto. Teprve kokud se rozhodněš, že ano zvažovala bych dál zda to dát v polyvalentní vakcíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
16.1.13 16:26

Nedala bych. Nechtela jsem ani nestovice v kombinaci s povinnou vakcinou (Priorix tetra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
16.1.13 16:37

MMr, to je ta trojvakcína je dobré očkovat později, ale kdo chce, tak ať si očkuje, ale očkovat neštovice dítěti je nesmysl, neštovicce děti zvládají většinou dobře a očkování není napořád, musíš pravidelně přeočkovávat. Ale jen zírám, co všechno doktoři dokážou maminám vtloukat do hlav :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
16.1.13 16:50

Hm, studie pro USA a chtějí to zkoušet na českých dětech??? 8o Už to je dost podezřelé.
Vím, že za studie se i hodně platí-vím to, jednou jsem prošla. A to nejen, že zaplatí lékaři, ale platí se i těm, na kterých to studuí.
Ovšem rozdíl je studie na dospělém, který za sebe může rozhodnout a malým dítětem, které od toho má rodiče.
Za mě ne, ale samozřejmě je to tvá věc jak se rozhodneš.
Určitě bych se též informovala u doc. Petráše, jak ti radila Baba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
16.1.13 17:16

Taky bych do toho nešla - a to jsem zastáncem očkování (i když všeho s mírou samozřejmě), ale prostě jedu dle klasického očkovacího kalendáře, plus má malý očko na pneumokoky.
MMR vakcína je sama o sobě docela zátěž, natož ji ještě navyšovat (já odmítla i tetru) o další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.1.13 17:30

Děti jsem očkovat nechala, ale spíš mi přišlo lepší očkovat proti pneumokoku a ve vyšším věku pak klíštěti než žloutence a neštovicím. Takže já bych tohle očkování odmítla - a) podle mého příliš mnoho očkování naráz b) očkování pro žloutenku a neštovice pro batole naprosto zbytečné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
16.1.13 17:34

Děkuju za reakce, už tak na 99% jsem rozhodnutá, že do toho nejdeme. Co se týká odměn, tak nám zdůraznil, že jinak placené očkování, bychom měli zdarma. Jinak nic, ale peníze by nebyly důvod, proč bych se případně rozhodla, že do toho půjdeme.
Taky mi připadá, že je už dost velká zátěž to očkování jako takové, tak proč přidávat něco, co skutečně není vůbec nutné. Co se týká planých neštovic bude učitě lepší, když si je odbyde jako dítě a v žádném rizikovém prostředí se nepohybujeme, abychom měli strach ze žloutenky.
To, že se vakcína testuje pro USA, mě přijde také zvláštní.
Očkování nechci zatracovat, ale v tohle případě nebudu riskovat, aby mé, také jediné dítě bylo vystavováno zbytečné zátěži.
Všem děkuju a ráda si přečtu další vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
20557
16.1.13 18:17

Připadá mi to moc nakombinované, takže bych do takové studie nešla..Těším se na dobu až smíchají do jedné vakcíny všechny nemoci včetně Hexy, aby ušetřili děťátko zbytečných vpichů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek