Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hexu v 10ti týdnech a dodnes toho lituju, u dalšího dítěte počkám minimálně do 4 měsíců…a Prevenar jsme nedali, nenechám rejžovat farmaceutické firmy na zdraví mého dítěte. A v žádném případě bych nenechala píchnout 2 vakcíny zaráz!
Já to nekombinovala vůbec, máme jen hexu a jsme spokojení
Ťuk ťuk ťuk
Hexu jsme dávaly asi v 6 týdnech a snesly jsme ji celkem v pohodě.
Příspěvek upraven 14.01.13 v 14:43
My jsme všechny dávky kombinovali - i když jinak jsme docela normální
Ano, je to zátěž pro tělíčko, pro imunitu a pod., ale řekla jsem si, že to bude pro malého lepší - pokud nebude mít nějakou extra reakci. Neměl žádnou, vůbec. Jeli jsme podle očkovacího kalendáře Hexy, vždy s Hexou Prevenar. Poslední dávka je nejsilnější a po té mu akorát zůstali po očkování týden pod kůží hmatatelné bouličky v místě v pichů, jinak opravdu nic, ale každé mimčo to snáší jinak ![]()
A ještě jen.. čekáme druhé a pojedeme stejně, pokud nebude nějaký problém. Prevenar chrání proti malé škále pneumokoků, ale člověk by si pak říkal, kdyby se nedej bože něco stalo.. coby kdyby..
My na trech mesicich a lituju, ze jsme nedali dele.je to opravdu zatez.meli jsme tedy synflorix a hexu. prvni davka vysoke horecky, ospalost, malatnost tri dny.pri druhe dva dny teploty a spavost a pri treti nic.ted pri ctvrte opet teploty.
My máme jít ve 3 měsících na 1. Hexu. Prevenar zvazuju. Můj táta trpěl na infekce uši a manžel taky. Tak aby k tomu maly nebyl nachylny
Dle lékařky po 10. týdnu věku. Vakcíny se střídaly po 14-ti dnech. Začínalo se Hexou. Reakce nebyly zatím žádné, max. mírné zatvrdnutí v místě vpichu asi 2 dny.
U nejstarší jsem dávala pouze hexu, u druhé už nám byla nabízená „placená“další „včelička“
,nedávali jsme nic, u třetí dcerky a synka nemáme ani Hexu.
Do kombinace dvou vakcín bych nešla ani omylem.Je tu dost mamin co mají špatné zkušenosti po očku.
Prevenar v 11ti týdnech bez reakce, Hexa ve 13ti týdnech s reakcemi (očkovat dohromady jsem už tehdy nechtěla). Po zkušenostech s Hexou už odmítám jakékoliv nepovinné očkování, pokud k němu nebude důvod, takže v Prevenaru nebudu pokračovat a syn není ve 4,5 měsících očkovaný ani druhou dávkou Hexy - co dál, uvidím. Dohromady bych nedala očkovat ani omylem, nejsem blázen.
Jsem náchylná na infekce uší, i můj muž (v dětství), ale to nic nevypovídá o tom, zda záněty bude trpět naše dítě. Pokud ano, můžu se o očkování bavit, ale dopředu?
My dávali začátkem ledna hexu i prevenar, hrozně jsem se toho obávala. Malá měla ukončený 3. měsíc a reakci neměla naprosto žádnou. Takže ok.
1.hexa - 9 týdnů - teplota 2.den 37,5
2.hexa + 1.Prevenar - 15 týdnů - teplota 2.den 38 (proto doktor pak už nechtěl dávat obě vakcíny naráz)
2.Prevenar - 19 týdnů - bez reakce
3.hexa - 21 týdnů - bez teploty, jen 2.den trošku protivná
3.Prevenar bude přesně v 6 měsících, tak uvidíme
Nejmladší má jen Hexu ve 4 měsících a reakci na ni neměla žádnou. Prevenar se mi zdál zbytečný i doktorka mi to naznačila, ta mi s očkováním vždycky dobře poradila.
Hexu s velkym odkladem (reakce zadne zatim nebyly), z nepovinneho nedam nikdy nic.
Mám dotaz- kdy jste nechali očkovat hexu a kdy prevenar? A jak jste to zkombinovali? A reakce? Děkuju…