Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Připadá mi to moc nakombinované, takže bych do takové studie nešla..Těším se na dobu až smíchají do jedné vakcíny všechny nemoci včetně Hexy, aby ušetřili děťátko zbytečných vpichů..
Ahoj, co člověk to názor. Já dávám jen povinné, ale máme strašně rozumnou doktorku a tak jí věřím. Takže teď půjdeme na spalničky, zarděnky, příušnice - malé bude těch 15 měsíců a nic proti tomu nemám. Ale cokoliv navíc - pneumokoky, neštovice apod… odmítám a naštěstí i doktorka má podobný názor.
Já chápu že bez pokusných vakcín by memohly být nikdy ty komerční vysoce bezpečné, jenže tohle nejsou vakciny, které by neexistovaly jen prostě v USA přišli na to, jak ta očkování sloučit a tím snížit počet dávek pro děti ( V USA se standartně očkuje proti pl. neštovicím a žloutence typu A a MMR) Ono je to totiž levnější pro děti lepší - bezpečnější. Jenže vakcina musí být bezpečná a to před klinickými testy nikdo neví. Kdyby to bylo moje dítě pak bych do toho nešel proto, že by to mému dítěti nic nepřineslo. Očkovat můžů s vakcinou MMR-V kde jsou i plané neštovice a žloutenka typu A se nechá naočkovat separátně. Pokud to uděláte dobře dostanete na kažkou dávku nejméně 500kč od pojišťovny tj celkově zaplatíte 3200 kč, doktor Vám tedy nabízí 3200 kč zadarmo. Ona to není od lékaře špatná nabídka, možná se ta vakcina tady bude za pár let prodávat za horentní sumy. Zkuste se zeptat lékaře na to kolik dětí už bylo očkováno a jaké byly nežádoucí reakce.
V prvni rade bych se zamyslela nad tim, jestli bych dite nechala proti vsem temto nemocem ockovat. Pokud bych chtela, konkretne MMR-V je samo o sobe velky napor na organismus, natoz s hepA. Pro me by to byl prilis velky risk.
Také jsem neuvedla, že syn má atopický ekzém. A i na ekzemu by se mohla reakce určitě projevit. Tak do toho nepůjdeme, kdybychom do budoucna nějaká očkování navíc chtěli, tak si je holt zaplatíme… ale teď a takhle to nechceme.
@Tatian píše:
Také jsem neuvedla, že syn má atopický ekzém. A i na ekzemu by se mohla reakce určitě projevit. Tak do toho nepůjdeme, kdybychom do budoucna nějaká očkování navíc chtěli, tak si je holt zaplatíme… ale teď a takhle to nechceme.
To je rozumné..s ekzémem není sranda..
@Josef23 píše: … Ono je to totiž levnější pro děti lepší - bezpečnější.
Já bych ten výrok trošku upravila:
Pro firmu je levnější otestovat to v ČR - v případě problémů by museli v USA platit odškodnění, kdyby vylezlo napovrch, že vakcína není až tak úplně bezpečná. A pro americké děti je bezpečnější otestovat to na českých dětech. ![]()
Já bych to rozhodně takhle očkovat nenechala! MMR budu hoodně odkládat. Místo Hexou budeme očkovat Pediacelem, ten je bez žloutenky. A rozhodně to odkládáme.