Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kytkaa
Volat si asi nebudeme, nevidím k tomu důvod. I vzhledem k tomu, že s Tvou mamkou jsme „kolegyně“. Že se dějí „zajímavé věci“, viz např. předražené nákupy techniky, to jistě ano, je to ale trochu něco jiného. (bor.el to je, o tom žádná) A taky za to nemůžou doktoři, Ti o tom rozhodují tak leda kulové, to musíš do jiných pater..
Jinak teda nevím, co víš o onkologii, já mám poněkud jinou zkušenost s medikací a přístupem, ukázkově třeba strýc (nebudu specifikovat blíže), prostě tumor, naprosto infaustní prognosa, přesto nasazena biologická léčba (znáš ceny?
), ač se nečekalo že uspěje, tyjo uspěla, je čistý - neuvěřitelné…
NIKDO na něm nešetřil (ač jsou studie o neúčinnosti jakékoliv léčby v jeho stadiu), až jsem se divila. Pro úplnost - neléčím ho já, ani jsem za něj nelobovala, než to nějakou chytračku napadne.
Taktéž otec kamarádky - taky špatná prognosa, taktéž na něm nikdo nešetří, že léčba (očekávaně) selhává a dopadne to špatně je jiná věc, přesto na něm nikdo nešetří…
Víš co, fakt do toho nevidíš, ač si to myslíš, a nelze paušalizovat. Já taky nemůžu tvrdit, že když je můj otec stavař a párkrát jsem s jeho kolegy o stavařině pokecala, že tomu rozumím… to by bylo hoodně troufalé.
@BellinkaX tak to je opravdu velke štěstí protože opravdu to neni tak uplne běžne. Ale faktem je že pokud byl pouze tumor nikoli metastaze tak je to častená,,vyhra,,. Jinak moc gratuluji k uspesne bio. léčbě! A doufam (držím palec)že nebude recidiva ![]()
Ahoj chci se zeptat zda je MUDr. povinna dat dceri vakcinu Pediacelu kdyz si o ni pozadam a to ve schematu 2+1? Neni pote problem se skolkou. Dale bych se chtela zeptat jestli je mozne ockovat od 5.mesice a v jakem casovem sletu by se pak melo dale pokracovat?
@marinka5 Ockovala jsem 2+1, v 5m, pak v 7m a posledni bude ted v 14m.
Zbytek nevim, povinna podle mne neni. Ve skolce by mohl byt problem, ze nema hepB. Ja ji synovi budu doockovavat.
Anonym 1 - osobni duvody
@marinka5
davam ted pediacel a specialne jsem se doktorky ptala, jestli tim splnime povinne ockovani jako u hexy - ona mi rekla ze ano. davam ale normalne 3+1.
zloutenku doockuju nekdy pozdeji, A i B
@marinka5 seš kolkou je to tak, že záleží asi dost na doktorce, co ti napíše do přihlášky…
@budi omlouvam se za stupidni dotaz ale jaky je tedy rozdil mezi 2+1 a 3+1..pokud to chapu dobre tak 2+1 jsoy dve davky v rozmezi cca dvou mesicu plus preockovani po pul roce a 3+1 jsou tri davkt za sebou plus preockovani? A je tedy schema 3+1 ucinejsi? Nekde jsem cetla ze to vyjde nastejno
@marinka5 vyjde to na stejno, a le pokud vím, tak u toho schématu 2+1 se začíná později, v půl roce nebo kdy, kdy je jakoby ta první dávka prostě vynechaná.. ale někdo určitě vysvětlí líp… za mě jsou 4 dávky zybtečný…
Nevíte někdo, prosím, jak je to s přijetím dítěte očkovaného pediacelem do MŠ? Já mám takhle naočkované dítě, plus bych dala 1 dávku prioroxu před nástupem do MŠ. Pediatr mi řekl, že do potvrzení do MŠ napíše, že dítě nemá hep B, tudíž se obávám, že nás MŠ nepřijme. Řešil jste to někdo už?
Anonymní, a kdy budeš doočkovávat hep B? Je na to asi jen jedna vakcína, nevím jak se jmenuje, dítě by dostalo 3 dávky. Do toho se mi zatím nechce. Chtěla jsem dát hep. B až ve 12 letech.
Ahoj, nechystáte se nekterá v nejbližší době očkovat pediacelem? Řeším ted toto očkování pro mého synka (8 měsíců) s doktorkou a chci schéma 2+1. Zatím mi to nepotvrdila, ale nepříjde mi, že by v tom viděla problém… Ráda bych použila taky homeopatika, aby reakce byla co nejnižší.
@marinka5
moje doktorka mi řekla, že 2+1 je speciální schéma pro rizikové děti, ohrožené silnou reakcí nebo s deficitem imunity…
a protože moje malá už dostala dvě dávky a žádnou reakci neměla, tak to neřeším a dám normálně 3+1
@mistakemm
naše doktorka Pediacel považuje za dostatečné očkování.
vzhledem k tomu, že se Hep. B přenáší krví a pohlavním stykem, tak myslím že ve školce by to snad neměl být problém, ne?
a taky záleží, kdy ji chceš doočkovat, třeba doktorce řekni, že někdy během školky to doočkuješ… pak bude stejně děcko často nemocné kvůli školkovým bacilům, tak to můžeš odsouvat jestli budeš chtít
@Cecetka7 naše mala měla už dvě dávky pediacelu první v 7 měsících bez reakce. druhou v 8 a pul mesíci - na druhý den mela trosku zvedlou teplotu
/. Třetí nas čeká skoro za rok,
@mistakemm ahoj,já se na to pediatry ptala a řekla mi, že bez hepky B to asi nepůjde…no uvidíme, případněe jí nechám doočkovat těsně před nástupem…
@Cecetka7 já očkovala dceru v 10m prní dávkou Pediacelu, druhou ve 12m a ted nás čeká poslední třetí, nedala bych nic víc, chtěla jsem schválně schéme 2+1,aby byla ušetřena dalších chemií, proto jen takto, reakce nebyla žádná, ale já si dělala na radu homeopatky takovou autovakcínu z ampule od vakcíny a z toho jsem jí dala kapku…