Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Reakce bývá většinou nejdřív po těch 5 dnech, najdou se děti, co ji mívají dřív (některý taky vůbec), ale u té živé vakcíny to trochu dýl trvá, než tělo zareaguje…
prcek zítra bude mít týden po priorixu a zatím (klep klep klep) je bez reakce…
![]()
@jancik.150 ne, to není blbost. Co si zkusit přečíst příbalový leták k preparátu, který se chystáš nechat dát svému dítěti, jen tak pro informaci…
Jinak jo, je to zadarmo ![]()
Jj, u nás nástup přesně 7. den, tři dny neklesající horečky… fakt ňamka, druhou dávku zatím nemá - už víc jak rok a půl
@Gladys Já vim o priorixu všechno, jenže když si přečteš tady diskuze o rekcích tak některý maminy píšou že jeich děti měly reakci už po 3-4 dnech..
Reakce bývají ovykle 7-14 den, u některý dětí později. Blíž najdeš v příbaláku. Pak může být nějaká akutní alergická reakce po aplikaci, kvuli tomu jsi po každém očkování půl hodiny v čekárně.
Očkování není zadarmo, je hrazeno z veřejného zdravotního pojištění.
@Naima Kdyb to nebylo zadarmo, zaplatila by ch to, to je jasný, tohle očkování je docela důležitý.
@jancik.150 píše:
@Naima Kdyb to nebylo zadarmo, zaplatila by ch to, to je jasný, tohle očkování je docela důležitý.
No mně zas tak důležitý zrovna tohle nepřijde, ale to je věc názoru.
Nám taky doktorka říkala reakce většinou 7.-10. den. Někdy 5 -14dní, dřív to nebývá, to spíše když by zrovna dítě chytlo nějakou virozu a v den očkování by ještě nebyly příznaky, tak by mohla být reakce už za 3dny.
@jancik.150 Ano je to zadarmo(nebo tedy hrazeno ze zdravotního pojištění). Ne, reakce po tak „dlouhé“ době není blbost, náš dr říkal, že reakci může mít 10.-14.den
Ale jak to bylo u nás ti nepovím, ještě jsme neočkovali, dceři je 26m, pokud nebude nemocná, vakcínu dostane v únoru.
@jancik.150 píše:
proc je zrovna tohle dulezity?
mne prave tohle prijde docela zbytecny ![]()
Ahoj holky, od dneška do neděle mám hlídání a ve středu mám jít s malou na priorix, mám z toho hrůzu, že bude mít malá teploty a nebude se mnou, nemám jí raději nechat přeobjednat? Reakce má být prý až po 7mi dnech, ale to je podle mě blbost, ne každý dítě je stejný, jak byste to udělaly vy?