Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslim, že když je něco povinné, tak by to povinné mělo být pro všechny
@chatwenna taky to nechapu kdyz nekdo neockuje…Ja malymu dala i ten synflorix to jsem fakt riskovat nechtela…A davam mu veskery ockovani na ktery nas dr vyzve!!!
![]()
Abych pravdu řekla tak já sice ockuju, ale myslím ze by to mělo byt rozhodnuti každého rodiče. Nemelo by se do toho nutit.
@Jaja87 píše:
@chatwenna taky to nechapu kdyz nekdo neockuje…Ja malymu dala i ten synflorix to jsem fakt riskovat nechtela…A davam mu veskery ockovani na ktery nas dr vyzve!!!![]()
No, ja odmitla prave kvuli te silene reakci na HEXU… Mam to ale v planu nez pujde do skolky..
@Loki01 Tak ale podle tohoto principu, se na ockovani vykasleme, prijede sem nejaky ukrajinec ci ind a budeme mit prcky s cernym kaslem???
Ja treba teda nemam. V tomhle jsem spise za to, aby si to kazda mama rozhodla sama, ona je zodpovedna za sve dite. Ne stat. Jako chapu snahu mit proockovanou vetsinu populace (u zavaznych zivot ohrozujich nemoci), ale myslim, ze i u dobrovolneho ockovani to procento bude stale docela vysoke. ![]()
Jinak te muzu uklidnit, ve spouste zemi neni očkováni povinne a většina stejne očkuje a zadne hromadné úmrtí se nekonají.
@suik Jenze kdyby jsme se ockovali podle libosti, tak by ty „BIO“ matky ani nenapadlo neockovat…
@chatwenna Tak nas malej byl v pohode uplne…Zadna reakce na synflorix proste nic, zadne horecky, pohodicka, jen byl tri dny obcas nevrly a ospali…Ale to jsem chapala ze je unaveny…
@chatwenna píše:
Ahoj maminky, procitam diskuze na „OCKOVANI“ a trochu jsem se namichla. Zjistila jsem, ze mezi nami jsou maminky, co neockuji. Nechci tady polemizovat nad tim, co je spravne a proc a co ne (ja sama taky odmitla synflorix i rotarix)… Ale co se tyka povinneho ockovani - vadi mi princip, ze maminky neockuji a TEZI tak ze spolecenske situace, kde jsou ostatni deticky naockovane. Proste muj syn se naockoval, mel tri dny horecky, ja kolem nej skakala a nespala… A nejaka jina mama se rozhodne, ze ona ockovat nebude - proc taky, kdyz jsou kolem vsichni naockovani… Zajima me, jestli mate nekdo podobny nazor, nebo jestli jsem na palici jen ja…
Můj názor je takový, že tvoje diskuze je zbytečná provokace.
Ja ziju v nemecku a tam je ockovani doprovolne, dam hexu, dcera ma priorix, u syna priorix rozhodne odlozim. Nic jineho nedavam. Tento system mi vyhovuje vice nez ten povinny…navic ona pak taky trochu tlaci skolka, ti nektera ockovani vyzaduji.
@Loki01 píše:
Jinak te muzu uklidnit, ve spouste zemi neni očkováni povinne a většina stejne očkuje a zadne hromadné úmrtí se nekonají.
Přesně tak.
Navíc - když jsi své dítě naočkovala, tak to přece nechytne, ne? ![]()
Tuhle diskusi si ráda pročtu, to zas bude flame. ![]()
@chatwenna píše:
@Loki01 Tak ale podle tohoto principu, se na ockovani vykasleme, prijede sem nejaky ukrajinec ci ind a budeme mit prcky s cernym kaslem???
Ano. A všichni zemreme…
Podívej, třeba v UK je očkováni dobrovolne a imigrace z Asie je tady takova, ze si to v cr ani neumíte představit a nic se tu neděje. Časem to tak stejne bude. Očkováni bude dobrovolne.
Ahoj maminky, procitam diskuze na „OCKOVANI“ a trochu jsem se namichla. Zjistila jsem, ze mezi nami jsou maminky, co neockuji. Nechci tady polemizovat nad tim, co je spravne a proc a co ne (ja sama taky odmitla synflorix i rotarix)… Ale co se tyka povinneho ockovani - vadi mi princip, ze maminky neockuji a TEZI tak ze spolecenske situace, kde jsou ostatni deticky naockovane. Proste muj syn se naockoval, mel tri dny horecky, ja kolem nej skakala a nespala… A nejaka jina mama se rozhodne, ze ona ockovat nebude - proc taky, kdyz jsou kolem vsichni naockovani… Zajima me, jestli mate nekdo podobny nazor, nebo jestli jsem na palici jen ja…