Jak to, že neočkuji?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
28.1.13 23:02
@chatwenna píše:
@asha Jasne, ze je to utopie… :) Jenze me vadi princip, ne ten holy fakt toho, ze se nekde nejaka Jarmilka rozhodla neockovat… A princip je ten, ze se rozhodla neockovat prave proto, ze Pepicek od vedle je naockovany, tak od koho by to ten nas Jenik dostal…

Tak na tenhle princip zapomen, protoze je to nesmysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.1.13 23:03

At si každej dělá co chce, hlavně at se nesere do toho co dělám já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@chatwenna píše:
@asha Jasne, ze je to utopie… :) Jenze me vadi princip, ne ten holy fakt toho, ze se nekde nejaka Jarmilka rozhodla neockovat… A princip je ten, ze se rozhodla neockovat prave proto, ze Pepicek od vedle je naockovany, tak od koho by to ten nas Jenik dostal…

tak takhle neočkojucí matky (aspoň já) fakt neuvažují. Nechápu proč do dítěte cpát očkování proti žloutence přenosné sexem. To se nenakazí na pískoviši prsknutím. A stejně v dospělosti proti dětskýn nemocem chráněný není nikdo, kdo se nepřeočkuje. Myslíš, že takové příušnice u chlapa jsou v pohodě? Nebo zarděnky u těhotné? Není lepší aby si je prodělali v dětství? Víš jaké můžou mít následky neštovice v dospělosti?

• Citovat
  • Upravit
chatwenna

@asha Takze uznavas, ze ta rizika klesla prave diky tomu, ze je vetsina populace preockovana???

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
28.1.13 23:04

@chatwenna
NEvím co děláš po nocích ty, ale já věnuju učení a hledání informací o očkování. Naštěstí mám rozumného pediatra, který není zabedněný a nepce maminkám kraviny.

Příspěvek upraven 28.01.13 v 23:05

• Citovat
  • Upravit
29730
28.1.13 23:05
@chatwenna píše:
@asha Takze uznavas, ze ta rizika klesla prave diky tomu, ze je vetsina populace preockovana???

To je tezko rict :nevim: Tohle by bylo na dlouhou debatu, ani odbornici nejsou uplne zajedno. Trochu jsi otocila to, co jsem psala ja :) Ja psala, ze pokud by nemoce radily, rizika byly velky a lecitelnost spatna, je lepsi naockovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
28.1.13 23:07

Moje dítě, moje rozhodnutí. A to mám kluka očkovanýho, pravda, že jenom základní povinné, nemá ani rotaviry, ani meningokoka… Švagrová má podezření na to, že šílená reakce po očkování vyvolala u jejího syna eksem. Přesně jak píše zakladatelka, měl 4 dny šílený horečky…
Já jsem přesvědčená o tom, že buduli mít nějaké další dítě, nechám mu očkování hexou a podobně rozložit na jednotlivé dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.1.13 23:07

@chatwenna
Nechápu proč byla založena tahle diskuse, potřebovala si se tady z někým pohádat? :think: :nevim:.
Jinak si to vysvětlit nedokážu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
28.1.13 23:10
@chatwenna píše:
@lucineeccka A muzu se zeptat, proc je ockovani v Evrope nesmysl???

Třeba proto, že se tady obrna nevyskytuje. Třeba proto, že obrnu chytíš možná někde v Africe. A není to očkováním, ale životní úrovní. ;)
Já jsem taky měla tyhle neočkovací matky za blázny, ale když jsem se o to začala zajímat, číst,atd.Je mi z toho na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
25959
28.1.13 23:10

@chatwenna moc nechápu o co ti vlastně jde… máš na očkování hodně zkreslený názor. Co jsem tu tak pročítala, neočkující maminky mají úplně jiný důvody, než ty si myslíš.
Už se tě tu někdo ptal.. víš jestli jsi proti všem nemocem přeočkovaná? Protože nechci ti brát iluze, ale děti se nestýkají jen s dětmi. Takže tvoje teorie, že tyhle maminky těží z proočkovanosti je nesmysl.
Navíc těch, co neočkují vůbec nic je minimum, takže nechápu proč tě to tolik znervózňuje. Kdyby si měla tu smůlu a tvoje miminko mělo nějaký zdravotní problém kvůli očkování, asi by si změnila názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
28.1.13 23:13

@lucenka Nic proti, ale Hepatitida B je sice přenosná i sexem, což u dítěte nehrozí, ale např. i krví a tak třeba takové píchnutí se i infikovanou jehlou někde na pískovišti, hmmm…nehledě na to, že je tam téměř 100% jistota nákazy…no nechtěla bych :)

P. S. Mám státnice z epidemiologie, nemoci jsou svinstva a skutečně platí to, co tu některé z vás napsali..princip ochrany i těch neočkovaných proočkovaností celé populace. Vím, že očkování jsou svinstva, nelobuju za ně, ale očkovat by se mělo, šetrně a s rozmyslem. Přijde mi, že se začíná zbytečně brzo a všechnoo naráz. Sama lituju, že jsem se nevzepřela a nechala naočkovat hned jak dr. řekla…ale to už je jedno :roll: Je to byznys, to je pravda pravdoucí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
28.1.13 23:14

@IvkaH Ahoj Ivi :mavam: Jo jo, téma očkování je zaručené píchnutí do vosího hnízda…u takových diskusí se vždycky pobavím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.1.13 23:14

@asha oukej :) :D

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.1.13 23:15

@lucenka Pockej, ale ja se bavila o Hexe..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
28.1.13 23:15

@Carolline1 dobře, ale kolik 3 měsíčních mimin chodí na pískoviště? Proč se tím nemůžou očkovat až ve chvíli, kdy s ním matka na to pískoviště začne chodit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek