Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Me by treba zakladatelko zajimalo jestli jsi nekdy cetla pribalovy letak k ockovani a jestli s tebou doktorka predem prodiskutovala mozny vedlejsi ucinky, diky za odpoved
(jsem ockujici)
@asha píše:
Jenze to neznamena, ze tu ty nemoce nemame.
Prave, ze nemoci mame… Takze kdyz nekde v Aši je typek s nemoci (dosad si sama) je pravdepodobnost toho, ze ty dostane tvoje skrvne 0,001 %, protoze kdyz jsou vsichni naockovani nema se k vam ta nemoc jak dostat… Ale kdyz prestaneme ockovat vsichni, tak ejhle..
@chatwenna píše:
Dobre damy, diky moc za reakce…Tak jsem zjistila, ze jsem padla na hlavu jeste s par dalsima holkama…
A porad si myslim, ze se v nekterych pripadech vyuziva preockovanosti ve spolecnosti…
nemyslím, že se toho vyloženě využívá, ale je jasné že to má nepřimou souvislost - kdyby bylo méně očkovaných lidí, tak by se třeba ty nemoci objevovali častěji a častěji by se na ně umíralo a tim pádem by některé matky změnily názor a očkovaly by, pak by nemocí a úmrtí zase ubylo a stoupl by počet neočkoujících a tak stále dokola. Ale vždycky budou nejvíc ohrožení ti, co nejsou očkováni - takže my si pak můžeme v klídku říct, že naše děcka sice měla reakci s horečkou, ale co to je proti černému kašli ![]()
Zakladatelko,
ještě bych ráda dodala, k Tvému úvodnímu dotazu, že je opravdu velmi málo maminek, které neočkují vůbec. Spousta maminek nad tím přemýšlí a očkování pouze o několik měsíců odloží, případně očkuje v jiném očkovacím schématu. Je to jenom na domluvě s pediatrem. A tyto maminky se snaží dělat pro svoje děti to nejlepší, úplně stejně jako Ty ![]()
@Žirafátko Letak jsem necetla, Hexu mi lekarka oznamila, rekla mi, co nas nejspis ceka…
maly mel silnou reakci, tak jsem se vyprdla na synflorix a rotarix (kde jsem ucinky cetla na netu)…
Proč už neočkuji?
Protože jsem po očkování proti obrně málem ochrnula. Dodnes mám následky.
Protože se mému synovi rozjel atopický ekzém,3 dny jenom plakal, úplně se zabrdil ve vývoji.
Protože znám spousty lidí, co přes očkování chytli černý kašel.
Protože očkovat kojence proti nemoci přenosné sexem, je nesmysl.
Protože očkování proti dětské nemoci je nesmysl(příušnice, neštovice).
Protože si myslím, že očkování hlavně velký business. ![]()
A že to svinstvo co do našich dětí cpeme se, taky někde někdy odrazí.
Pokud pojedu někam do Afriky, bydlet do slumu, naočkovat se nechám. Ale očkovat se třeba proti obrně, v Evropě. Nesmysl.
Nejsem uplně proti očkování, ale jsem za rozumné očkování, což v ČR opravdu není.
@latunka01 Souhlasim na 100 %
Chtela jsem neco takoveho rict, ale nemam tu spravnou slovni zasobu, ani tolik diplomacie
![]()
@chatwenna píše:
Prave, ze nemoci mame… Takze kdyz nekde v Aši je typek s nemoci (dosad si sama) je pravdepodobnost toho, ze ty dostane tvoje skrvne 0,001 %, protoze kdyz jsou vsichni naockovani nema se k vam ta nemoc jak dostat… Ale kdyz prestaneme ockovat vsichni, tak ejhle..
Tak za prvy, zalezi, o jakou nemoc se jedna, pokud o cerny kasel, tak ti nechci brat iluze..ale ockuje se tusim od r. 53 a hlavne se nepreockovava, takze, jak tu bylo psano, nakazit se muze kdokoliv. Zjisti si nejdriv, proti cemu jsi ockovana ty sama, kdy jsi byla preockovana, jak dlouho vakcina pusobi a pak zacni plasit ![]()
Za druhy…nikde na svete, kde se ockuje, se nestalo, ze by najednou vsichni ockovat prestali. To je cira utopie ![]()
@chatwenna píše:
kde jsi tohle četla
![]()
@asha Jasne, ze je to utopie…
Jenze me vadi princip, ne ten holy fakt toho, ze se nekde nejaka Jarmilka rozhodla neockovat… A princip je ten, ze se rozhodla neockovat prave proto, ze Pepicek od vedle je naockovany, tak od koho by to ten nas Jenik dostal…
@chatwenna píše:
@Alenaxxxx Jo, popravde naprosto netusim, na co jsem ockovana a na co ne…Ale mam pocit, ze ja jsem generace kterou preockovavali v patnacti…
Hmm, a máš pocit anebo VÍŠ, na co jsi očkovaná a že jsi krom základního očkování v dětství taky očkování pravidelně obnovovala? Konkrétně u černého kašle po deseti letech? Otec dítěte je řádně přeočkovaný? Babičky, dědečci? Ono totiž kupodivu nejčastějšími zdroji nakažený černým kašlem u dětí jsou právě rodinní příšlušníci ![]()
http://zdravi.e15.cz/…tussi-462438
Jinak moje děti povinná očkování mají, ale VŮBEC se nedivím těm rodičům, kteří mají s očkováním špatné zkušenosti a tzv. „neočkují“ (ve skutečnosti nikoho takového neznám, i ti „neočkující“ mívají pro dítě upravený očkovací kalendář, kdy s očkováním začínají později a pečlivě vybírají, co do dětí nechají píchnout). Já pracuji na dětské neurologii a ne nadarmo jsou očkování v nedávné době jednou z prvních věcí, na kterou se lékaři rodičů ptají, když se u jejich dětí objeví neurologické příznaky bez prvotní zjevné příčiny. A když se například u dosud normálně vyvíjejícícho se kojence po očkování hexou rozjede velmi těžká epilepsie a vývoj dítěte se vrátí o pár měsíců nazpátek, tak se fakt ani těm rodičům nedivím, když u dalšího dítěte jsou opatrnější.
@latunka01 píše:
nemyslím, že se toho vyloženě využívá, ale je jasné že to má nepřimou souvislost - kdyby bylo méně očkovaných lidí, tak by se třeba ty nemoci objevovali častěji a častěji by se na ně umíralo a tim pádem by některé matky změnily názor a očkovaly by, pak by nemocí a úmrtí zase ubylo a stoupl by počet neočkoujících a tak stále dokola. Ale vždycky budou nejvíc ohrožení ti, co nejsou očkováni - takže my si pak můžeme v klídku říct, že naše děcka sice měla reakci s horečkou, ale co to je proti černému kašli
Jenze o tom to prave je
Je to o zvazovani rizik. Pokud budu vedet, ze se vyskyt nejaky nemoci rapidne zvysil a rapidne se zvetsily rizika a lecitelnost je mizerna, pak samozrejme naockuju. Tohle neni o zaslepenosti, ale o tom, ze neustale zvazuju prave ty rizika.
Proto ja si myslim, ze ockovat hexu v par tydnech je hovadina (muj nazor), uz kvuli obrne, jak jsem psala vys a pak kvuli zloutence…
@chatwenna píše:
@asha Jasne, ze je to utopie…Jenze me vadi princip, ne ten holy fakt toho, ze se nekde nejaka Jarmilka rozhodla neockovat… A princip je ten, ze se rozhodla neockovat prave proto, ze Pepicek od vedle je naockovany, tak od koho by to ten nas Jenik dostal…