Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, prosím nemáte někdo nějaký nápad, jak vakcínu Nimenrix sehnat? Předepsla nám ji doktorka, ale v lékárnách není k sehnání, než budu řešit s Dr. pokoušela jsem se obvolat lékárny, ale nikde prý není na skladě. Líbilo se mi na ní, že je opravdu „širokospektrální“ tak se jí nechci hned vzdát
Moc děkuju za každou radu! ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s doporučením od lékařky. Dcera bude mít 6 let a paní doktorka mi řekla, že mám malou naočkovat vakcínou Nimenrix. Všude píšou, že doporučují očkování dětí ve věku od 1 do 4 let. Máte někdo stejně staré dítě a nechala jste ho očkovat touto vakcínou?? Momentálně jí nemohu ani sehnat. Všechny centrální sklady, které dodávají lékarnám jí vůbec nemají. Výrobce má prý výpadek. Nevíte kde bych jí mohla sehnat?? Děkuji za odpověď ![]()
@majkii píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s doporučením od lékařky. Dcera bude mít 6 let a paní doktorka mi řekla, že mám malou naočkovat vakcínou Nimenrix. Všude píšou, že doporučují očkování dětí ve věku od 1 do 4 let. Máte někdo stejně staré dítě a nechala jste ho očkovat touto vakcínou?? Momentálně jí nemohu ani sehnat. Všechny centrální sklady, které dodávají lékarnám jí vůbec nemají. Výrobce má prý výpadek. Nevíte kde bych jí mohla sehnat?? Děkuji za odpověď
Maiki, pokud má výrobce výpadek, tak ji neseženeš nikde, musíš očkat na obnovu výroby, a ta většinou netrvá dlouho.
Na tohle očkování není nikdy pozdě a podle posledních informací naší paní doktorky je ochrana celoživotní. ![]()
Doporučila nám vakcínu Nimenrix, protože chrání proti více kmenům.
@Noyle píše:
Na tohle očkování není nikdy pozdě a podle posledních informací naší paní doktorky je ochrana celoživotní.
Doporučila nám vakcínu Nimenrix, protože chrání proti více kmenům.
Muzu se zeptat na zdroj te vasi lekarky? Ani vyrobce ani dokumenty EMA se o dozivotni ochrane Nimenrixu nezminuji… Jestli ona to nebude informace typu „jeden obchodni zastupce povidal…“
Tak jsem volala paní doktorce.
Určitě to není o tom, že jeden obchodní zástupce povídal - jezdí velmi často na lékařské kongresy. Poslední stanovisko je takové, že se zatím nepřeočkovává. Je prý otázkou, jestli za pár let nezjistí, že se snižují protilátky v těle. Takže to byla moje mylná doměnka o celoživotní ochraně, za což se omlouvám! ![]()
@Noyle píše:
Tak jsem volala paní doktorce.Určitě to není o tom, že jeden obchodní zástupce povídal - jezdí velmi často na lékařské kongresy. Poslední stanovisko je takové, že se zatím nepřeočkovává. Je prý otázkou, jestli za pár let nezjistí, že se snižují protilátky v těle. Takže to byla moje mylná doměnka o celoživotní ochraně, za což se omlouvám!
V pohode, ale jeste si neco zjisti o lekarskych kongresech, ono to zni hogo fogo, ale byvaji to z vetsi casti prave akce obchodnich zastupcu. Ted jsem to zase popsal moc negativne, tak si vem neco mezi ![]()
U mě je to jasný - naší pediatričce naprosto důvěřuju, je to opravdový odborník! ![]()
My jsme nakonec ze známostí v lékárně vakcínu sehnali, očkovali jsme dcerku 19m před 14ti dny a naprosto bez reakce a v pohodě ![]()
Se synem jdeme na očkování za měsíc, vakcínu nám zajistí paní doktorka. Dcerku jsem nechávala očkovat na 13 měsících vakcínou jen proti C, Niemenrix ještě nebyl, průběh po očkování v pohodě, žádná reakce. ![]()
Ahoj, taky jsem se Nimenrix rozhodla. Akorát te´d je nějaký výpadek, takže si na ní musíme počkat. Malá je od malička ve velkém kolektivu dětí, takže jsem ani chvilku neváhala.
Zatim malá neměla reakci na žádné očkování a to jsme s váhou hodně pod průměrem, takže doufám, že projde i tohle ![]()