Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, máte s tim některá zkušenosti? Vážně by mě zajímalo, co je na tom pravdy. ![]()
To už běhá po internetu nějakou dobu, co je pravdy na tom rozhodnutí soudu netuším, originál jsem nečetla, ale že se u někoho autismus po očkování sputí pravda bohužel je
ale dr to nikdy nepřizná.
To jako vážně? Ježiši, to je strašný. Teďka se budu bát malýho i naočkovat.
Jsou děti, které po očkování nemají reakci žádnou, jsou děti, které mají reakci přímo bouřlivou, nechtěla jsem tě vystrašit, tohle si musí každý rozmyslet sám ![]()
Jak fáma vznikla
Třeba tady
https://en.wikipedia.org/…_controversy
Děkuji za článek, taky jsem se toho dost včera zděsila. Akorát nechápu, že článek vyšel už v roce 1998 a teď je to pro nás nová věc. Myslím si, že očkování může dítěti něco způsobit a nemusí, ale ten autismus…budu doufat, že to jsou opravdu jen a jen fámy ![]()
@Baba
A jak vysvětlíš rozhodnutí italského soudu? Nebo je podle tebe italský soudce méně fundovaný, než jiný soudce? ![]()
@LucieŠH A v kolika letech ochrnula? to je mi moc líto…kdy se vůbec začne projevovat důsledek očkování?
@Minniee
podle mě, je autismus částečně vrozený, nebo část dětí k němu má dispozice.
A třeba by se nikdy neobjevil, jen u nějaké části dětí, a u některých si myslím, je spouštěč očkování
![]()
Nejsem lékař, k očkování mám maximální respekt. Pro mne je to dobrý sluha, ale velmi zlý pán. Věřím tomu, že očkování může autismus rozvinout, respektive být spouštěčem něčeho, co je už člověku dáno.
Očkování prostě může spustit něco s čím se dítko narodí. Ale neprojevilo se to, a ani by nikdy nemuselo, pokud by nebylo naočkované. Je těžké říct co se v lidském těle děje, ale očkování je zásah veliký. Já jsem měla taky velmi šikovného a skvělého klučíka než mi ho v roce a půl naočkovali hexou
ale tohle vám žádný lékař nepřizná, ani společnosti co vakcíny vyrábějí. Pokud se budete pídit po informacích zjistíte, že sám Bill Gates, který finančně podporuje vakcíny prohlásil a to veřejně, že souhlasí s tím, že vakcíny způsobují neplodnost, protože jsme jako lidstvo přelidněné a je potřeba to zredukovat
viz. taky poslané očkování proti obrně do Indie, kde 40 tisíc dětí po očkování ochrnulo a opět se věřejně ví, že to byl úmysl.
@Jeny No to snad ne…a to mám jít jako v klidu nechat svého syna naočkovat…a proč už není tvůj klučík šikovný?
@Minniee píše:
@Jeny No to snad ne…a to mám jít jako v klidu nechat svého syna naočkovat…a proč už není tvůj klučík šikovný?
Jak staré míš dítě? Očkování lze zcela legálně odložit, nebo si vybrat šetrnější vakcínu nebo očkovací schéma.
@Minniee Samozřejmě, že má očkování nežádoucí účinky, přečti si příbalový leták. Můj syn měl po očkování také neurologické problémy, vrátil se ve vývoji zpět. Teď už ho Hexou neočkují. Málokterý doktor ti to řekne na plnou hubu, jako synův neurolog, který se s tím nežinýroval a řekl, že samozřejmě očkování může způsobit například poškození mozku
.
Očkování může spustit autismus či něco jiného, ale procentuálně je to zanedbaná část populace. Nehledě na to, že dítě už to v sobě má a očkování to jen urychlí/spustí. Ale je to tak malé procento, daleko menší než smrt/ trvalé následky, dítěte při nehodě nebo úraze.