Autismus po očkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
719
5.2.13 10:35

@aiko24 synovi je 7,5 měsíce. Ani nevím, kdy nás čeká další očkování, brala jsem to jako povinnost, nejspíš jsem udělala chybu, že jsem se o to víc nezajímala, ale teď začnu. A to odložení nebo šetrnější vakcína, to můžu probrat s pediatričkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
5.2.13 10:39
@Minniee píše:
@Jeny No to snad ne…a to mám jít jako v klidu nechat svého syna naočkovat…a proč už není tvůj klučík šikovný?

nelekej se. Nerada šířím paniku ale taky nerada před něčím zavírám oči. Naočkovanou mám i svou druhorozenou dceru, očkuji jen povinná očkování a to s odstupem co to jde a pokud možno mimo zimní měsíce, kdy je tělíčko oslabené kde jakou chřipkou a tak. Malej přestal mluvit, do dnes nemluví (je mu 7,5) velmi rychle se rozruší, neorientuje se v okolí, ztratil zájem o lidi. Špatně chodí. Pohybově slabší. Je to mnohem víc. Prošli jsme kde jaká vyšetření vč. genetiky, vše v pořádku. Zlom nastal v roce a půl po očkování hexou. Byl očkovaný v roce 2006 a dětí s autismem se v tomto roce hodně rozšířilo, můj osobní názor je ten, že hexa (byla to v tu dobu celkem novinka) byla prostě mizerně nakombinovaná, bůh ví jestli dělali testy na škodlivost. Navíc jak jsem s malým běhala po doktorech už se mě automaticky dr. ptali jestli nenastal zlom v roce a půl a jak jsem řekla, že po čkování jen soucitně přikývli. Myslím, že spousta dr. podezření má, ale asi se bojí do nějakého boje pouštět. Já očkování co bylo třeba za nás neodsuzuji a neodsuzuji ho ani teď, jen si myslím, že jsme prostě stát na zkoušky, děláme jim pokusná zvířata. Ale to je můj názor. Pídím se po informacích už řadu let, a prostě to není dle mého úplně průhledné a něčím to závání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
5.2.13 10:41
@Minniee píše:
@aiko24 synovi je 7,5 měsíce. Ani nevím, kdy nás čeká další očkování, brala jsem to jako povinnost, nejspíš jsem udělala chybu, že jsem se o to víc nezajímala, ale teď začnu. A to odložení nebo šetrnější vakcína, to můžu probrat s pediatričkou?

Jo, jestli máš pediatričku přístupnou diskuzi, tak ano :-) Kdyžtak zkus pohledat očkovací průkaz a napiš, čím byl syn očkovaný a kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
5.2.13 10:43

@Minniee rozumná pediatrička posune očkování, necpe zbytečně nepovinná očkování, já mám třeba rozumnou, vše jsme měli posunuto, rozloženo i když jsem pak musela platit, protože se to nestihlo do určitého termínu, jiná by prckovi prdla dvě vakcíny najednou, jak to některé dělají :poblion:

@Jeny je mi to líto, co vás potkalo :hug:

• Citovat
  • Upravit
364
5.2.13 10:50
@K.Black píše:
Očkování může spustit autismus či něco jiného, ale procentuálně je to zanedbaná část populace. Nehledě na to, že dítě už to v sobě má a očkování to jen urychlí/spustí. Ale je to tak malé procento, daleko menší než smrt/ trvalé následky, dítěte při nehodě nebo úraze.

jistě, pak by se to ale mělo matkám v ordinaci pediatra říkat. A pokud taková vakcína prokazatelně poškodí zdraví dítěte, pak má za to výrobce nést zodpovědnost. Víte, že já kvůli tomu nemůžu chodit do práce, syn vyžaduje 24 hodinovou péči. To už nikoho nezajímá. Osobně nemám ráda globalizaci a upřednostňuji individualitu. A zanedbatelná část populace to opravdu není. Naopak lékaři jsou znepokojení nárůstem autistických dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
5.2.13 10:54

@aiko24 Hexa: 4.9.2012/8.10.2012/8.11.2012
Poliomeylitis: 4.9.2012/8.10.2012
Hepatitis B: 4.9.2012/8.10.2012
Rotarix: 4.9.2012/8.10.2012
Prevenar 13: 24.9.2012/23.10.2012/22.11.2012

Teď, když to vidím, tak se toho děsím :( Nevím, jestli bude k diskuzi svolná, ještě jsem s ní o ničem nediskutovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
5.2.13 10:56

@Jeny Mě o následcích nikdo nic neříkal, ani v ordinaci. Prostě mi řekli, co kdy naočkovat a bylo to…Je mi to moc líto, nechápu, že se tohle děje. Vždyť o děti by se mělo pečovat nejvíce, ne? Jako matce mi nejspíš nedochází, že i zdraví dítěte může být byznys…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
5.2.13 10:58
  • Citovat
  • Upravit
364
5.2.13 11:00
@K.Black píše:
@Minniee rozumná pediatrička posune očkování, necpe zbytečně nepovinná očkování, já mám třeba rozumnou, vše jsme měli posunuto, rozloženo i když jsem pak musela platit, protože se to nestihlo do určitého termínu, jiná by prckovi prdla dvě vakcíny najednou, jak to některé dělají :poblion:@Jeny je mi to líto, co vás potkalo :hug:

tak to máš super doktorku. Já měla bohužel starší dr., která pak odešla do důchodu, ale neštěstí už bylo hotové. Nová doktorka je suprová a ochotná ke komunikaci. No jo stalo se :nevim: čas nevrátím. Život mě hodil do prostředí těchto dětí a jinak postižené. Malej navštěvuje speciální školu, díky bohu za ni. A vidím denně ty děti, jejich mamky - v očích jim vidíte tu bolest, smutek a vyčerpání. Půlka ženských bez manželů - ty utekly, páč to nevydrželi s postiženým dítkem. Asi nás to má zocelit jako lidstvo. Těžko říct. Ono to celou rodinu odtrhne tak nějak od společnosti. Najednou musíte žít život jinak. Ale to se moc rozkecávám :lol: děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
5.2.13 11:02

Nejhorší je, že vakcíny nejsou takzvaně napsané na tělo, ale na průměr. Kdo mi zajistí, že můj syn je průměr? A ne zrovna dítě s mimořádnou citlivostí na některou složku obsaženou ve vakcíně? :nevim:
A tady je velký problém, protože tohle mě nikdo nezajistí a v rámci proočkovanosti ho budou chtít naočkovat za každou cenu
A proto jsem řekla, NE
Bude to tak, jak budu chtít já a podle mých pravidel
Já si svoje dítě nosila devět měsíců pod srdcem a rodila je v bolestech, já s ním probděla noci, já si ho piplám-nepíchnu mu jako ovce něco, čemu nevěřím :zed:
Je to moje dítě, ne státu, i když se tak tváří :cert:
Jsem rozhodnutá za svoje dítě bojovat, chci mu dát šanci, na přirozenou imunitu, chci mu dát šanci prodělat běžné dětské nemoci, kdy bude mít imunitu doživotní

Jen si bohužel připadám jako růkojmí státu a byrokracie, kdy můj syn pokud nebude mít něco naočko vané, nebo aspoň rozočkované bude něco méně
Proč? Čeho se tak bojí v institucích MŠ? Vždyť tam mají děti naočkované ne? Tak se přeci nemají čeho bát :nevim:

To že očkování není tak bezpečné jak ho prezentují pediatři a vůbec celá lékařská obec, je nad slunce jasné
Už se objevily i první vlaštovičky i z řad lékařů kteří svoje děti neočkují
Já nejsem neočkovač, ale budu sakra přemýšlet kdy, co jak naočkuji
No pokud vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
5.2.13 11:06
@LucieŠH píše:
Můj bráška (5let) po očkování „získal“ oční vadu(tupozrakost)a má okolo osmi(na jedno více)dioptrií, teď přesně nevím. Zjištěno to bylo v roce a půl. Nikdo v rodině(ani prarodiče) brýle nenosí, takže je možné u toho očkování všechno. Známé zase ochrnula holčička na horní končetiny-po třech letech zjistili, že to způsobilo očkování.
@LucieŠH píše:
@Minniee Bráška dostal očkování proti neštovicím, meningogokovi a ještě něčemu, nevím v kolika se to píchá, někdy během prvního půl roku života myslím a v roce jsme si začali všímat, že když se na něco zadívá, tak mu utíká nepatrně jedno oko, ale viděl všechno včetně drobku na zemi. Šli jsme k očnímu a ten stanovil 12 dioptrií, od té doby nosí brýle a jezdí s nim mamka každý týden na oční cvičení na přístrojích. Brýle musí mít dvoje a měnit je musíme každý rok. Někdy dříve. Teď má jít právě na jaře na operaci a založila jsem diskuzi dneska, protože o tom chceme vědět víc. Dost se bojíme…přecejen jsou to oči. Malá ochrnula v 10 měsících.

proti neštovicím ani menigokokovi se během prvního půlroka neočkuje 8o
ono je někdy lehký pokud nezjistím pravou příčinu říct že to způsobilo očkování

Nejsem fanatický očkovač, ale ani si nemyslím, že očkování není potřeba.
Ad nežádoucí účinky je to stejný jako u léků

Jinak neodsuzuji nikho za jeho rozhodnutí pokud nechceš neočkuj je jen na tobě jak se k tomu postavíš, ale zase se mi na druhou stranu nelíbí, jak ti kteří neočkují se hned pouští do těch co očkují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
5.2.13 11:08
@Minniee píše:
@Jeny Mě o následcích nikdo nic neříkal, ani v ordinaci. Prostě mi řekli, co kdy naočkovat a bylo to…Je mi to moc líto, nechápu, že se tohle děje. Vždyť o děti by se mělo pečovat nejvíce, ne? Jako matce mi nejspíš nedochází, že i zdraví dítěte může být byznys…

zeptej se a neboj se ;) je to tvoje dítko a to, že posuneš očkování, na tom není nic špatného. Riziko je vždy u všeho. A vždy se najde někdo kdo dobrou věc chce zneužít :nevim: já asi působím děsně pesimisticky, ale jsem v jádru optimista s přihlédnutím k realitě :mrgreen: a jistě bude u tebe vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
5.2.13 11:09

@Jeny já myslím že znalost lékařů není o tom jak jsou staří, mám taky starou, ale jak se zajímají, chodím tam už s třetím dítětem a jinak očkování řešila před 18 a 14 lety a jinak teď. Dřív se mnou vůbec nediskutovala, teď si myslím že sama poznala že není vše v pořádku a je opatrnější, vysvětlí a rozmlouvá, sama mi i říkala jak jsou některé maminky šiblé, co všechno do dětí cpou.

• Citovat
  • Upravit
364
5.2.13 11:10
@K.Black píše:
@Jeny :hug:
:hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
5.2.13 11:12

@bodlinka34
Nemyslím si, že se jakýkoliv neočkovač pouští do očkovače-ještě jsem se s tím nesetkala.Ale setkala jsem se s tím, že neočkovač poví svoji zkušenost, případně upozorní na nějaká fakta ;)
A myslím, že neočkovači se snaží, aby se rodiče malinko zamýšleli nad totuto problematikou
Neznám nikoho z neočkovačů, který by někoho nutil do neočkování-to není jejich styl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek