Jak u vás probíhá očkování?

Anonymní
21.2.13 13:11

Jak u vás probíhá očkování?

Dobré odpoledne,

dneska jsme byli se synem na očkování (Priorix) a mám z toho rozporuplné pocity, tak se chci zeptat, jestli to je běžné, nebo jen u nás.
Začalo to před měsícem, kdy nám přišel dopis, že se máme dostavit na první vakcínu Priorixu, protože jsme si s manželem předávali nějakou chorobu, tak jsem k doktorce zavolala a domluvila jsem se se sestrou, že jak se uzdravíme, tak syna objednám. Za tři dny další dopis, že máme přijít za 10 dní.
Nebyla jsem z toho nadšená, ale rozhodla jsem se, že teda půjdeme. Nakonec ale začaly synovi růst zuby a dostal průjem, který trval skoro týden. Ale stejně jsme na středisko šli, protože jsem se chtěla omluvit ústně a domluvit se s doktorkou na odkladu na jaro. A zde přišel můj šok, když jsem zjistila, že doktorka tam vůbec není, jen sestra, která má viditelně očkování jen ve své režii, takže jsem s ní musela domlouvat odklad a na odklad kvůli průjmu se moc nadšeně netvářila a je mi jasné, že když si nezavolám příští týden, tak mi hned ten další přijde znova pozvánka. Nakonec ale synovi podala lízátko, za snahu, že se dostavil, což byl pro mě šok číslo 2. A 3. šok nastal, když jsem ho odmítla, tak se sestřička skoro urazila, že co jsem to za mámu, proč mu to lízátko nechci dát, že ji nebude mít rád 8o
Jinak je sestřička moc milá, ale dneska toho bylo na mě moc.
Proto se ptám tady. Je normální, že očkuje sestra a doktorka není ani v dosahu? Když se omluvíte a domluvíte na něčem, budou vás hned nahánět? Dává u vás doktorka/sestra dětem taky lízátka (bombony…)?
Omlouvám se za anonym, ale mám pocit, že sem sestra nebo doktorka chodí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.2.13 13:13

Naše doktorka sestru vůbec nemá :mrgreen: Neočkuje ani při nemoci v rodině.. Před vánoci řekla, že až bude malá aspoň týden zdravá (měla rýmu) tak máme přijít na poslední Hexu.. Ještě jsme nebyly, nikdo nás neuhání :nevim: Priorix odkládáme až tak po druhém roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.2.13 13:14

Tak nás nikdo na očkování nenahání. Musím sama myslet na to tam jít nebo zavolat. S omlouváním je to bez problémů, taky jsme odkládali kvůli nemoci…
U očkování je i doktorka. Sestřička vše nachystá a doktorka píchá.
Po návštěvě dostává dcera obrázek. Sladkost by mi asi vadila, ale obrázek je super. Dcera si vždycky vybere jaký chce. Většinou s krtečkem :)

• Citovat
  • Upravit
13837
21.2.13 13:14

Slyšela jsem o tom, že očkuje setsra a dr. tam není, u nás to dělá vždy dr. Sladkosti nedává. Moje dr. mě nenahání, ví, že by to měla marné. Jinak u Priorixu není uvedeno, do kdy se má naočkovat, tak buď v klidu, dr. a ani sestra ti nic nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.2.13 13:15

Ano..ockovani ma v rezii sestra a s doktorkou se nevidime…ano taky nas sestra nahani…a ano taky dava deckam lizatka…ale ani v jednom nevidim problem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.2.13 13:16

Nenechala bych dítě naočkovat sestrou, to u nás tedy opravdu není běžné, sestra akorát injekci nachystá ale očkuje doktorka. Co se týče odkladu očkování, tak se s doktorkou normálně ústně dohodnu a prostě mi řekne, že máme přijít až bude malá v pořádku, žádné dopisy neposílá…a bonbony nevím, mám zatím malé dítě, takže jsem to neregistrovala, obrázky dává určitě ale kdyby nabídla dceři bonbon, nic bych proti tomu neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
21.2.13 13:16

U nás funguje doktorka se sestrou, objednává nás hned na nějaké prevenci, klidně rok dopředu. Pak záleží na nemoci nebo posouzení doktorkou, vždycky před očkováním malou prohlídne, poslechne, zeptá se.. Lízátko někdy dá taky, dřív jsem ho schovala a dala si sama, teď už ho občas koupím i já, tak už neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
21.2.13 13:17

Tak u nás teda doktorka u očkování je vždycky, hlavně teda proto, že musí přeci dítě nejdřív prohlídnout, poslechnout atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.2.13 13:18

U nás u priorixu taky byla pouze sestra, taky nás naháněli a způsobili jsme poprask že jsme ho odložili o víc jak půl roku. Za statečnost dostává obrázek, ale ani s lízátkem bych neměla problém.

• Citovat
  • Upravit
6263
21.2.13 13:19

Hele vubec sice neziju v CR, ale po kazdem ockovani se ma pockat asi 15min v cekarne, kvuli mozne alergicke reakci (alespon u nas). Predpokladam, ze by v pripade reakce mel zasahovat lekar a ne sestra. Sestra podle me take nemuze presne vyhodnotit, zda je dite v kondici na ockovani ci ne (pomijim teda fakt, ze spousta doktoru ockuje dej se co dej). Ne, sve dite bych bez pritomnosti lekare ockovat nechtela.
Na lizatko by se sestra mela nejdriv zeptat tebe, az po souhlasu nabidnout diteti. Vzdyt jsou rodice, ktere svym detem sladkosti nedavaji vubec a podle me je to jedine dobre (i kdyz ti moji sladkosti dostavaji, ale proste ve chvili, kdy maji narok, ne kdykoliv).

Celkove mi to u vas prijde divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.2.13 13:21

Ano, u nás se o očkování stará sestra a v podstatě se to sní taky řeší, ale protože obě dvě sedí v jedné ordinaci, tak je u toho většinou i doktorka a není problém to tak řešit i s ní. Každopádně na očkování jsme se domlouvali vždycky ústně, pokud se jednalo o očkování za delší čas, tak mi bylo jen řečeno, že se mám vždy telefonicky objednat. Nikdy nebyl problém něco zrušit, v podstatě rozhodnutí respektují. Syn má 20 měsíců a Priorix stále nemá. Doktorka to jen okomentovala slovy „očkuje se od 15 měsíců“, ale víc nic. Sestra se mě na poslední poradně v 18 měsících jen ptala, jestli mám v plánu ho nechat naočkovat. Řekla jsem, že ano, ale ve dvou letech. Neměla s tím problém ani jedna, jen mi řekly, že si to mám sama hlídat a pak se ozvat. Lízátka u nás nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
@teredes píše:
Hele vubec sice neziju v CR, ale po kazdem ockovani se ma pockat asi 15min v cekarne, kvuli mozne alergicke reakci (alespon u nas). Predpokladam, ze by v pripade reakce mel zasahovat lekar a ne sestra. Sestra podle me take nemuze presne vyhodnotit, zda je dite v kondici na ockovani ci ne (pomijim teda fakt, ze spousta doktoru ockuje dej se co dej). Ne, sve dite bych bez pritomnosti lekare ockovat nechtela.
Na lizatko by se sestra mela nejdriv zeptat tebe, az po souhlasu nabidnout diteti. Vzdyt jsou rodice, ktere svym detem sladkosti nedavaji vubec a podle me je to jedine dobre (i kdyz ti moji sladkosti dostavaji, ale proste ve chvili, kdy maji narok, ne kdykoliv).Celkove mi to u vas prijde divne.

My čekáme 30 minut:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mně nejvíc dostalo, že jí říkám, jak průjmuje a ona vybalila lízátko. Kdyby byl zdravej, tak pochopím (ale stejně nedám). Ale dítěti, co mělo do včerejška vodový průjem s hlenem - což věděla, protože se ptala…

@Verca1989 nám lízátko nabídli prvně v 8 měsících :roll:

Obrázek dává taky.

• Citovat
  • Upravit
5052
21.2.13 13:23

Unás teda přijdem a dr se zeptá je zdravá… koukne do krku a poslechne jí a pak řekne sestře, že může a sestra jí přinese natáhlou injekci a aplikuje dr všechny očkování. Ještě předtí mi vybíráme náplast (obrázkovou) dr vždy říká a ukaž jí večer tatínkovi až se budeš koupat.

Jinak žádanky mi nechodí sestra vždy řekně objednejte se na datum +/ -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.2.13 13:23

Bombony v ordinaci mají na stolečku, když si syn poprvé vzal tak dr hned jestli může, abych mu ho kdyžtak včas stihla vzít.
Očkuje dr, očkování předchází alespoň povšechné poučení o nežádoucích příznacích, společně s doporučením co dělat.

Zrovna tohle očkování máme odloženo na neurčito, tudíž nahánění se nekoná. Nicméně když jsem to udr vyjevila s prvním, že očkovat chci později, tak nejvíc keců měla právě sestra.
A je dobré si uvědomit, že ty jsi rodič, ty neseš zodpovědnost za zdravotní stav svého dítěte, ne nějaká sestra. Já kvůli rýmám, horečkám a jiným neduhům odkládala tři měsíce u druhorozeného hexu a to už byla na nerv i dr, pozvánku mi po 2m od předchozí dávky poslat musela, to je její povinnost.

(jo a ještě jedna k zamyšlení, děti po 2.roce života snášejí tuhle vakcínu mnohem lépe, přečti si všechny možné vedlejší účinky a možná se rozhodneš to očkování posunout ještě o mnohem dýl, což by vaše sestra už teda zřejmě nepřežila )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek