Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doporučila bych změnit pediatra když ti nevyhovuje. Já proti očkování nejsem, ale vždy se radím s pediatrem a důvěřuju mu. Nám třeba pneumokoky doporučila očkovat ve starším věku. Momentálně máme odložené i povinné očkování v roce díky nemocím. Z nepoviných mi zatím nedoporučila nic. Sama mi říká co by dala vlastnímu dítěti a co ne. V tomhle jí důvěřuji, nestudovala jsem nikdy zdravotnictví a jako laik nehodlám nic riskovat. Znám z vyprávění od babi jak vypadal černej kašel apod a pokud se tomu dá bránit očkováním tak neváhám. Když je očkování povinný, určitě to není rozmar. Z typu jedna paní povídala… Se rozhodovat nechápu. Je mi jasný, že se najde pár případů, kdy očkování nedopadlo dobře. Ale to je stejný, jak kdy se nepovede banální operace. Toť jen můj názor.
@kamikaa píše:
Bude lepší, když půjdeš do diskuze k neočkovacím. Hlavně, když nebudeš očkovat vůbec, nevezmou ti dítě ani do školky. Ano očkování MŮŽE být spouštěčem např. autismu NIKOLI vyvolávačem.
Bohužel očkování u některých dětí způsobuje autismus, je to podobné jako u např. alergie apod. V rodině neni alergie a po naockovaní ditě brzy po aplikaci vakcíny začne mít alergické problémy.
Ahojte, nejde o konspirační weby. Dělám v nemocnici a největší kapacity u nás v oblasti neurologie a alergologie Vám řeknou, že povinné očkování by zrušili a nepovinné zakázali (u nás na dětském neurologickém oddělení zabírají polovinu lůžek děti po očkování na meningokoka a klíšťovou encefalitidu pro ztrátu jemné motoriky - doteď se neví, jak to pořádně léčit). Jsme jeden z posledních států, kde je ještě povinné očkování a dokonce hexavakcína!!! 6 látek v jednom, což je obrovský záběr na imunitu kojence…
Zakladatelko: určitě jdi do toho na rovinu a změň pediatra co nejdřív. Nemusí být zrovna alternativní, ale pokud bude vzdělaný, bude také nakloněn diskusi, protože o následcích očkování toho bude vědět dostatek. Na lékařských fakultách se dnes před plošnou vakcinací už pouze varuje.
Mimochodem, je možné vybrat si jiné typy vakcín, než jsou u nás a dobrý pediatr Vám je objedná ze zahraničí, kde je běžné, že skladbu vakcíny stanovuje rodič s pediatrem a nemá tam tak monopol na hexavakcíny jedna farmaceutická firma. Sama teď zvažuju u prvního dítěte, která očkování ano a která ne a nejspíš budeme objednávat ze zahraničí trivakcínu na (dle mého soukromého vyhodnocení) tři největší nebezpečí a zbytek risknu bez očkování, jelikož se mi nechce riskovat imunitu dítěte očkováním.
Mimochodem, kamarádka má 3 děti absolutně neočkované a už v podstatě dospělé a v životě jsem neviděla zdravější lidi: jsou jako rybičky, ty snad neprodělali ani rýmičky ![]()
@peggy.sl
Omlouvám se za nezdvořilý dotaz, ale mohu vědět, co stalo Tvému dítku po očkování? ![]()
My tedy za sebou máme 1.hexu , ale co jsem četla v té diskuzi co tady je o neočkování a našla jsem spoustu příběhů, tak jsem hodně na vážkách… ![]()
Káka74 : určitě se na ně obrátím děkuji moc a držte palce at se rozhodnu správně.
@Ajuše píše:
Doporučila bych změnit pediatra když ti nevyhovuje. Já proti očkování nejsem, ale vždy se radím s pediatrem a důvěřuju mu. Nám třeba pneumokoky doporučila očkovat ve starším věku. Momentálně máme odložené i povinné očkování v roce díky nemocím. Z nepoviných mi zatím nedoporučila nic. Sama mi říká co by dala vlastnímu dítěti a co ne. V tomhle jí důvěřuji, nestudovala jsem nikdy zdravotnictví a jako laik nehodlám nic riskovat. Znám z vyprávění od babi jak vypadal černej kašel apod a pokud se tomu dá bránit očkováním tak neváhám. Když je očkování povinný, určitě to není rozmar. Z typu jedna paní povídala… Se rozhodovat nechápu. Je mi jasný, že se najde pár případů, kdy očkování nedopadlo dobře. Ale to je stejný, jak kdy se nepovede banální operace. Toť jen můj názor.
U nás je očkování povinné, protože stát má z jisté farmaceutické firmy obrovské peníze na daních. V civilizovaných státech je samozřejmě povinné očkování dávno zrušené
Na druhou stranu, návrh teď opětovně leží v poslanecké sněmovně a vypadá to, že by do tří let mohl konečně projít a mělo by být povinné očkování zrušené i u nás.
@BellinkaX píše:
@paola white
mluvím o dětských vakcínách
ad a) nepsala si že mluvíš o dětských vakcínách.
ad b) Alteana se používá i u dětí cituji z příbalového letáku:
U dětí mladších 1 roku věku, u kterých ze zdravotních důvodů nelze provést očkování smíšenými
očkovacími látkami proti záškrtu, tetanu a dávivému kašli nebo záškrtu a tetanu se doporučuje provést
základní očkování 3 dávkami v 4-8 týdenních intervalech a 4. dávkou ve věku 18-20 měsíců.
Neni nic jednoduššího, než změnit pediatra, kterýmu budeš schopná říkat věci na rovinu, lhát doktorům neni zrovna nejlepší začátek pro péči o svý dítě a hlavně bych se připravila na to, že s tebou žádnej doktor v tomhle ohledu nebude za jedno a nemůžes se jim divit, ty možná vidíš hodně autistů, ale né všichni to musí mít zrovna z očkování, oni zas naopak vidí, co se s dětmi stane, když chytnou něco, na co očkovaní nejsou…
Jen, že jsem trochu zvědavá, jak se projevuje takový dealer u pediatra? Ještě jsem se s tim nikdy nesetkala ![]()
@mařenkaa píše:
Neni nic jednoduššího, než změnit pediatra, kterýmu budeš schopná říkat věci na rovinu, lhát doktorům neni zrovna nejlepší začátek pro péči o svý dítě a hlavně bych se připravila na to, že s tebou žádnej doktor v tomhle ohledu nebude za jedno a nemůžes se jim divit, ty možná vidíš hodně autistů, ale né všichni to musí mít zrovna z očkování, oni zas naopak vidí, co se s dětmi stane, když chytnou něco, na co očkovaní nejsou…
Jen, že jsem trochu zvědavá, jak se projevuje takový dealer u pediatra? Ještě jsem se s tim nikdy nesetkala
To je dycky taková ta ženská bez dítěte (u pediatra) v kostýmku a s reklamní taštičkou
To fakt neznáš? Potkávám je běžně u různých doktorů
Kamarádka se tím živí už několik let a říkala, že není doktor, co nekývne
A to má pod palcem jenom Prahu 5 a 8 ![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
@peggy.sl
Omlouvám se za nezdvořilý dotaz, ale mohu vědět, co stalo Tvému dítku po očkování?
My tedy za sebou máme 1.hexu , ale co jsem četla v té diskuzi co tady je o neočkování a našla jsem spoustu příběhů, tak jsem hodně na vážkách…
Dcera má komplet zničené podpažní uzliny po očkování proti TBC..prodělala si vředy, nekonečné hnisaní, má hnusné jizvy, dvě uzliny jí kalcifikovaly, takže má památku na celý život..
A doktoři řeknou: hmmm to je divné to se nestává..lžou jako když tiskne..co se BCG vakcinace zrušila najednou přiznávají po očkování i úmrtí a amputace rukou..
Žádné další očkování moje děti už nikdy nedostanou..
@Klarinetka2 píše:
To je dycky taková ta ženská bez dítěte (u pediatra) v kostýmku a s reklamní taštičkouTo fakt neznáš? Potkávám je běžně u různých doktorů
Kamarádka se tím živí už několik let a říkala, že není doktor, co nekývne
A to má pod palcem jenom Prahu 5 a 8
hlavně to je ten člověk co přijde na řadu hned jak se otevřou dveře ordinace bez ohledu na to že přišel před minutou a čekárna je plná ![]()
@peggy.sl
Ježiš, to je mi hrozně líto…
Chudák malá… ![]()
Já jsem právě četla příběh Mili myslím, pak ještě nějaký ze Slovenska, kdy klučík zemřel právě po očkování hexy… ![]()
Dcerka tedy byla naštěstí bez jakékoliv reakce, neměla ani teplotu, ale to neznamená, že to tak bude i příště, že jo… ![]()
Jsem z toho taková celá nesvá, hledala jsem si příbalové letáky, zjišťovala, co ve vakcínách je/není, nežádoucí účinky, zkrátka vše co se zjistit dá a váhám co dál… ![]()