Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lloren píše:
Asi máte pravdu problémy doktorce dělat nechci ona je přesvědčená jak tady řekla
Kallkapanechci riskovat že malá bude autistka nebo něco jiného. Máme v rodině neteř která byla naprosto v pořádku po naočkování se přestala vyvíjet a dneska bohužel žije ve svém vlastním světě
jinak do té doby byla šikovná holčička a to jsme neteři nechali udělat genetiku různé testy vše v pořádku a její pediatrička je i mé dcery pediatrička.
Káka74 špatně si mě pochopila tobě bych doporučila aby ses příště zeptala jak to ten člověk myslí taky mi příjde od tebe hloupé hned někoho napadat když nevíš jak to myslí
@lloren odmítnout můžeš na to máš právo. nicméně podle tvého popisu s doktorkou nenajdete společnou řeč. zaměř se na pečlivý výběr pediatra, který bude tvému rozhodnutí přístupný.
@lloren píše:
Káka74 špatně si mě pochopila tobě bych doporučila aby ses příště zeptala jak to ten člověk myslí taky mi příjde od tebe hloupé hned někoho napadat když nevíš jak to myslí
Ono to bude tím, že Ti do hlavy nikdo nevidí, takže když holt nenapíšeš co a jak myslíš, tak bohužel. Netřeba hned být na jiné uživatelky agresivní.
Btw: kteroupak vakcínu by sis vybrala? A pročpak?
Tomata : já jsem chtěla očkovat normálně ale po přečtení všem maminek se toho hrozně bojim. Bojim se složení vakcín někde psali že obsahují rtut někde zas něco jiného
takže nedje o to že bych sechtěla očkovat jako že jsem se rozhodla ale že se bojim špatné vakcíny a místo aby pomohla tak malé ublížím
No, dcera je naočkovaná jen proti povinným chorobám, dceska už bych se dost bránila proti hep. B (to už raději proti hep. A, páč dcera se s feťáky nestýká a s bezďáky nespí, zatímco hep. A může dostat kdekoliv v kolektivu). V 10 letech už bude mít poslední přeočkování. Žádné rotaviry, ani nic navíc jsme nechtěli, a nebudem očkovat ani proti HPV viru. V poslední době měním názor na očkování, nejsem apriori proti, ale čím později, tím lépe (nás ještě potkalo očkování v porodnici), nevidím přínos očkovat malá miminka, které se do kolektivu ještě ani nemají pořádně šanci dostat, nota bene, nikdo neví jak je zralý nebo nezralý jejich imunitní systém, či jestli nemají poruchu imunitního systému (později už by se to třeba projevit mohlo). Taková zlatá střední cesta.
Tady je článek o paní, která vyhrála soud, když odmítla očkovat své dítě, je tam i zdůvodnění v kostce, třeba ti to pomůže:
http://www.tyden.cz/…_191175.html
@lloren nicméně tvé vyjadřování je opravdu ostré. možná trocha snahy postoj doktorky pochopit by nebyla od věci. ano i mezi doktory jsou očkofanatici co tě bez skrupulí vyhodí, ale na druhou stranu ne každý doktor má odvahu na to nechat si neočkovače ve své péči. kolikrát o tom moc nevědí a prostě mají strach…
BellinkaX : první mě napadla uživatelka a pokud dobře čtu jí sem pouze vyjádřila svůj názor a sdělila jí že to co říká není pravda.
@lloren píše:
Tomata : já jsem chtěla očkovat normálně ale po přečtení všem maminek se toho hrozně bojim. Bojim se složení vakcín někde psali že obsahují rtut někde zas něco jinéhotakže nedje o to že bych sechtěla očkovat jako že jsem se rozhodla ale že se bojim špatné vakcíny a místo aby pomohla tak malé ublížím
myslím, že čerpáš z informací jedna paní povídala
samozřejmě je to tvá volba.
Tomata : i to je možné dnes se také nedá věřit všemu ale jak si se postavila k očkování ty? třeba mi pomůžeš situaci přehodnotit
@lloren Proč bych se ptala jak to myslíš? Hodnotila jsem tvůj příspěvek, nikoli tebe. Osobně jsem názoru, že když někdo chce věcně diskutovat, měl by se věcně vyjadřovat. CHápu, že to rozstřílení nebylo myšleno doslovně, ale i tak se mi to nezdálo vhodné. Nemusíš se mnou souhlasit tak, jako já nesouhlasím s tebou. Rozhodně jsem tě nechtěla napadnout a ani zpětně v mém textu nevidím nic, z čeho bys na to mohla usuzovat.
Příspěvek upraven 06.05.13 v 13:11
@Tomata
jo, tak to mame stejny pocit. je teda proti ockovani nejsem celkove - ne ze bych z toho byla na vetvi, ale proste podle me je bohuzel porad lepsi volba ockovat nez neockovat. nicmene repsektuji lidi, kteri maji jiny nazor, pokud ho maji podlozeny opravdu studiem tehle problemu a taky jinym zivotnim stylem a celkove pristupem…
nejak mam ale pocit, ze posledni dobou vidam cim dal vic neockujicich mamin z duvodu „nekde jsem slysela, ze…“, pritom jinak ziji naprosto beznym konzumnim stylem zivota - dite v shopping parku od narozeni, dovolena v egypte v prvnim roce atd. tam si teda tukam na hlavu ![]()
Příspěvek upraven 06.05.13 v 13:09
Paola white : já to samozřejmě chápu a lékařce to neberu třeba jí zbytečně soudím a přitom to bude v pohodě zkusím sní rozumně mluvit a sdělit jí proč se tak bojim a třeba mě pochopí pokud ne poděkuji a zkusím najít jiného lékaře jak tu psali holky.
@lloren a ty nechceš dát vůbec žádné očkování?