Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ha-ni píše:
@rerere ono se doporučuje očkovat i právě při podezření, že došlo ke kontaktu se spalničkami. My takhle očkovali trochu překotně loni. Protilátky se samozřejmě nevytvoří, ale zmírní to průběh onemocnění.
Na jaké bázi prosím funguje zmírnění průběhu onemocnění, pokud se nevytvoří protilátky?
@vjerunqa nevytvoří se protilátky dostatečně na to, aby nedošlo k onemocnění, pokud dojde k očkování, kdy již došlo ke kontaktu s virem.
@Ha-ni no to jsem taky četla, že se to doporučuje po kontaktu, ale to mi přijde docela nesmyslný, aby se stihli vytvořit protilátky, takže ono se to dělá, aby se zmírnil průběh? ty jo to se mi teda už vůbec nezdá, jak by se mohl zmírnit průběh, když tělo bude bojovat se 3 nemocemi najednou (naočkovanými) a pak ještě s těmi opravdovými spalničkami? A u vás pak proběhli spalničky v mírné formě?
@rerere to už je otázka na RNDr. Petráše. U nás spalničky nakonec neproběhly. Neb v „karanténě“ jsem byla já a dospělá osoba, se kterou jsem byla v kontaktu, nakonec spalničky neměla, ale měla zvlášní průběh dětské páté nemoci.
Jak rychle se zacnou vytvaret protilatky po ockovani nevim, ty dva tydny udavaji, ze tak dlouho trva cely ten „proces“, v kazdem pripade nejake protilatky po ockovani vzdycky mas, spekulace nespekulace. Lide s nulovou imunitou by dlouho neprezili.
Tri ze sta lidi je mozna chytnou, ale i ti tri je maji diky protilatkam mirnejsi.
@Lenka_Hal píše:
Jak rychle se zacnou vytvaret protilatky po ockovani nevim, ty dva tydny udavaji, ze tak dlouho trva cely ten „proces“, v kazdem pripade nejake protilatky po ockovani vzdycky mas, spekulace nespekulace. Lide s nulovou imunitou by dlouho neprezili.Tri ze sta lidi je mozna chytnou, ale i ti tri je maji diky protilatkam mirnejsi.
No hlavně ty děti, které je chytnou jako očkované, mají mírnější průběh a neskončí na JIP. Alespoň tak to probíhalo tady v kraji loni na jaře, kdy tu byla „epidemie“
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké měli vaše děti vedlejší účinky u očkování na spalničky, u prvního dítěte nebyla reakce žádná, ale před několika lety se očkovali později než ve 14.měsících, pediatr mi řekl, že je teď epidemie spalniček a proto se očkuje teď dříve.
Mám z toho docela strach, prý se objevuje i zvracení a vysoké horečky, děkuji za názor.
u nas pediatr ockuje v 15m. pred lety starsi deti bez reakce.
1. dítě očkované v 15. měsících - bez reakce.
2. loni ve 13. měsících, také bez reakce.
Před 6 lety neměla dcera žádnou reakci, syn byl očkován před měsícem v 17 měsících a též úplně bez reakce. Pediatr říkal, že se očkuje nejlépe mezi 15. a 18.mesicem, syn mel očkování naplánované v 15 měsících, ale protože byl pořád nastydlý, posunulo se to do 17.mesice. Stran současné epidemie spalniček jsem s ním do očkování nechodila mezi cizí lidi.
@JaanaT vyber si - bud spalničky s rizikem smrti a s dost velkou šancí na dlouhodobé následky a nebo očkování s rizikem mírných vedlejších následků.
To že jsou spalničky „normální nemoc a je dobré je prodělat“ je jedna z těch fakt ohavných lží pro-epidemických aktivistů. Rozalio lže.
https://www.tyden.cz/…_426086.html
https://www.lekari-bez-hranic.cz/…o-predchazet
https://patalie.cz/…atily-ceska/
Příspěvek upraven 17.03.19 v 22:51
Dcera byla na očkování před 14. měsícem a měla devátý den po vakcíně dva dny pupínky. Jinak byla bez teplot a jiných obtíží.
Syn byl ockovany pred 14ti dny, v 18ti měsících, uz tyden ma rymu, trochu kasle.. Pondeli, utery teplotu, ale nic hroznyho, pak pauza a dneska znovu.. Rikam si, ze by to mohla byt jeste reakce na to očkování.. Po tom tydnu od ockovani jak mel teplotu jsem si rikala ze to je jasny.. Ale ted po ty pauze nevim, ale priklanela bych se k tomu
já jsem samozřejmě pro očkování, neriskla bych neočkovat, jen jsem se chtěla vědět, jestli má tato očkovací látka takové vedlejší účinky, které se uvádějí, po vaších odpovědí je tedy možné, že budeme také bez vedlejších účinků snad…
Syn v 15 m, cca 10 dní po měl jeden večer zvýšenou teplotu a byl podrážděný. Ale nic hrozného.