Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejjednodušší je ať smrká - pozitivní motivací mu změnit vzořec, ať smrká rád. U nás na tohle, když je krize, zabírá zmrzka nebo příslib zmrzky. Nejdřív byla zmrzka, když se to hezky povedlo, neočekávaně. Je to trochu manipulace, ale má to pak spojený s něčím příjemným a smrká s chutí a pořádně. Ale to je na dýl. Používám taky borovicovou silici do aromalampy, u nás to funguje dobře.
@Anonymní píše:
Tak už to potkalo i mě, rýma. Není to první rýma, ale jak vyrostlo, je to horor. Vysmrkat se umí, ale nechce. Aby někdo utřel nos, taky nechce. Vytáhnu kapesník - řev. Kapičky, neexistuje. Je to kluk a dost silný, já už ho prostě neudržím.
Nějaké tipy, jak ulevit? Po dnešní noci jsem „grogy“.
Rymovnik. Pomatlat oblečení. Fakt to zabírá. Jednu dobu mladý zvykal listy, teď nechce. Ale dávám mu je do čaje ![]()
Odsávám odsávačkou a to bude mít 6
vysmrkat se umí, ale jen zlehka, ty husté sople prostě nedává.
Když není zbytí tak dceru a abalim do eriny jako do zavinovačky a zakleknu…nos vyplachnu, případně odsaju, nakapu kapky…když je doma má žel drzi ji v náručí…
Před tím vždy vysvětlím proč to musíme udělat a po tom vždy dostane nějakou malou ňaminku…ona u tohoto hotelu dne okáce a pere se nicméně rozumově chápe že se to musí…smrkat ještě neumí..je jí neco málo přes dva roky…
@bublifucekk píše:
Odsávám odsávačkou a to bude mít 6vysmrkat se umí, ale jen zlehka, ty husté sople prostě nedává.
Dceru to i bavilo, sama si drzela odsavacku a mela radost, kolik se ji toho podarilo odsat ![]()
Vždycky první 2 dny dcera nechce sprej do nosu. Držíme ji s manželem oba. Jakmile po 2-3 stříknutí zjisti, že ji to pomáhá, tak pak už si nechá stříknout i bez násilí.
Odsáváme pouze na noc. Dcera ještě smrkat neumí.
Nám prostě nejvíce pomáhá dětský nasivin ve spreji, zabere hned a je klid na 6-8h.
Ať už po dobrém, nebo po zlém….
Tak nejvic urcite pomuze to smrkani ale jinak zkus sprej Eucasol od Justu, normalne mu to dej treba na tricko, na noc muzes i na polstar, jinak ja svym detem normalne davam kapky ale u toho batolete je to peklo. Preji brzke uzdraveni
![]()
Syn neumí smrkat, takže u nás vede odsávačka na vysavač, jenže už mu budou 4, tak to bere. Nicméně dobrovolně a ochotně si nechává odsávat zhruba od dvou let. Nemá moc rád spreje do nosu, ale našla jsem figl, kdy mu stříknu a pak hned dám napít džusu.
Tak už to potkalo i mě, rýma. Není to první rýma, ale jak vyrostlo, je to horor. Vysmrkat se umí, ale nechce. Aby někdo utřel nos, taky nechce. Vytáhnu kapesník - řev. Kapičky, neexistuje. Je to kluk a dost silný, já už ho prostě neudržím.
Nějaké tipy, jak ulevit? Po dnešní noci jsem „grogy“.