Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
zajímá mne, zda jste u svých malých lásek zažily, při prořezávání zoubků, rýmu, dlouhodobou. Mojí holčičce se v osmém měsíci začaly prořezávat spodní zoubky, měla rýmu, zvýšenou teplotu, špatně spinkala. Teď jí jdou horní zoubky a sotva se jakž takž zbavila rýmy, má ji zas
Pořád stříkám Stérimar nebo kapu Libenar, odsávám, má klín pod hlavičkou a už jsem z toho divoká. Máte podobnou zkušenost? Děkuji
PS:u první dcery jsme o zubech vůbec nevěděli
Ne. Ale od narozeni druheho ditete mi prijde, ze v kazdem momente ma u nas v rodine aspon jeden clen rymu…deti nejvic…jeste to je „jen“ 5 let
Po pricinach jsem prestala patrat uz davno ![]()
Technicky si nejak nedokazu predstavit, jak by mohla ryma souviset se zuby, krome takoveho toho obecneho, ze je mozna unavenejsi, hur spi a tim padem mozna trochu nachylnejsi?
Ano. Takovou vodnatou rýmu měla u všech zubů. Kromě 1 a 2. Vždy to trvalo tak měsíc. Pak vylezly 2 zuby, txden byl klid a znovu. Vodnatá rýma, která ale neucpávala nos, prostě volně tekla a malá byla neustále osoplená.
U nás hlavní rozdíl je, že když má dcera rýmu, jako rýmu, tak v noci zvrací. Tahle rýma jí vůbec nic nedělala. I volně dýchala.