Čištění genitálií u holčičky

Nikolkaa7281
18.6.23 03:56

Čištění genitálií u holčičky

Ahoj, narodilo se mi miminko a chci se zeptat jak jste čištily holčičce pipinku? Jde o ten mázek vevnitř, četla jsem že někdo otírá špejličkou a olejem ale jakým? Děkuji za info :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15170
18.6.23 04:04

To ti k tomu v porodnici nic nerekli? :think: Zadnou spejlicku a olej jsem nepouzivala. Mazek se postupne odstranil tim, jak jsem pri prebalovani cistila Perlanem od stolice. Bylo nam receno, ze ho nemame cilene odstranovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44347
18.6.23 04:56
@Nikolkaa7281 píše:
Ahoj, narodilo se mi miminko a chci se zeptat jak jste čištily holčičce pipinku? Jde o ten mázek vevnitř, četla jsem že někdo otírá špejličkou a olejem ale jakým? Děkuji za info :palec:

Vevnitř jsem nic nečistila. Mázek chrání sliznice a neměl by se odstraňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
18.6.23 05:27

Řekni pediatrovi. Přímo ti ukážou jak, kde a co. Jinak normálně to dělám vlhkým perlanem.

• Citovat
  • Upravit
3958
18.6.23 06:18

Mně zase po příchodu z porodnice pediatrička řekla, že mám mázek odstranit :nevim: čistila jsem jen perlanem a teplou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
18.6.23 06:50
@1Pears1 píše:
Vevnitř jsem nic nečistila. Mázek chrání sliznice a neměl by se odstraňovat.

Ne, mázek se odstraňovat naopak musí, aby nedošlo k srůstům.

https://www.babyweb.cz/…tal-holcicek

• Citovat
  • Upravit
44347
18.6.23 07:14
@MamkaDouDou píše:
Ne, mázek se odstraňovat naopak musí, aby nedošlo k srůstům.https://www.babyweb.cz/…tal-holcicek
Žádná z několika dcer nemá srůsty ani jiné problémy. Dle pediatričky přehnaná hygiena škodí. Holky jsem měla brzy bez plen, okolo roku a půl a v tomto období jsem jim o genitál kromě běžné hygieny nijak zvlášť nepečovala.

Odkaz na jeden běžný článek na populárním webu pro mě není úplně relevantní. Mimino jsem pořádně očistila po stolici-perlan, voda, olejíček, někdy tekoucí voda a namazala. Ale genitál jsem jim zbytečně nepřečišťovala a nedráždila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37284
18.6.23 07:21

Čistím jen perlanem namocenym ve vodě při prebalovani :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
18.6.23 07:34

Cílene jsem neodstranovala. Dcera srůsty nemá. Hygiena ryze jen při stolici. Nyní v 5 letech vždy při koupeli myjeme a mimo ni otřu lehce vlhkým perlanem jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.6.23 08:31

Mázek jsem moc cíleně neodstranovala, bála jsem se jí tam hrabat. Už nevím kdy přesně ale malá měla srůst, okolo asi 5 měsíců. Zjistilo se to tak, že koupal muž a ten jí to prostě natvrdo roztáhnul a chtěl celé vyčistit špachtličkou ouška. NO a jak to roztáhnul luplo to a srustek povolil a oběvila se krev. V té době jsem o srustech nic nevěděla. Myslela jsem, že mám zánět močáku nebo tak něco.

Dávala jsem ji pak na pipku odvar z bylinného čaje a čistila špachtličkou a olejíčkem dle návodu doktorky.

Jo a bacha holčičkám, které jsou kojeny se to prakticky nestává. Protože je chrání hormony od matky. Stáví se to téměř výhradně holčičkám které nejsou kojeny. A rozhodně ne všem. Některé k tomu prostě mají dispozice.

• Citovat
  • Upravit
140
18.6.23 09:14

Cistit by se mel genital holcickammod narozeninpravidelne, zejmena kazdy den roztahnout pd sebe pysky a tim i posevni vchod aby nedoslo k srustum, ty se pak neprijmne rozrusuji na gynekologii, za svoji praxi v nemocnici jsem zazila i nutnost celkove narkozy, holcicka to mela. srostle opravdu fest, a kvuli tomu zanety ledvin, maminka si pak hodne vycitala, ze to nevedela a necistila, nikdo ji na to neupozornil pry, jinak to s kojenim neni zcela. pravda, i plne kojene holcicky mohou mit srust…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
18.6.23 10:22
@1Pears1 píše: Žádná z několika dcer nemá srůsty ani jiné problémy. Dle pediatričky přehnaná hygiena škodí. Holky jsem měla brzy bez plen, okolo roku a půl a v tomto období jsem jim o genitál kromě běžné hygieny nijak zvlášť nepečovala.Odkaz na jeden běžný článek na populárním webu pro mě není úplně relevantní. Mimino jsem pořádně očistila po stolici-perlan, voda, olejíček, někdy tekoucí voda a namazala. Ale genitál jsem jim zbytečně nepřečišťovala a nedráždila.

Nikdo nemluví o přečišťování anidráždění. Mluví se o odstranění smegmatu, takže pokud jsi jim normálně umývala genitál po velké, odstranila jsi jej taky.
 https://www.naseporodnice.cz/…k-srusty.php

https://www.pediatricka-ordinace.cz/…ivci-genital

https://www.nemkyj.cz/…/11594/letáček%20-%20péče%20o%20genitál%20dívek.pdf

Příspěvek upraven 18.06.23 v 10:37

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
18.6.23 10:35
@Mereia1990 píše:
Cistit by se mel genital holcickammod narozeninpravidelne, zejmena kazdy den roztahnout pd sebe pysky a tim i posevni vchod aby nedoslo k srustum, ty se pak neprijmne rozrusuji na gynekologii, za svoji praxi v nemocnici jsem zazila i nutnost celkove narkozy, holcicka to mela. srostle opravdu fest, a kvuli tomu zanety ledvin, maminka si pak hodne vycitala, ze to nevedela a necistila, nikdo ji na to neupozornil pry, jinak to s kojenim neni zcela. pravda, i plne kojene holcicky mohou mit srust…

Jasný. Mně to říkala doktorka že se to častěji stává u nekojených holčiček protože hormon estrogen přechází do mléka a tím to děvčátko chrání před srůstem.

• Citovat
  • Upravit
7136
18.6.23 12:08

Čistila jsem perlanem namočeným ve vodě po každé stolici. U holčiček nutnost. Tím pádem se odstraňoval i mázek, roztáhly pysky. Neříkám to nějak drhnout, to ne, ale normálně projet a očistit. Dle potřeby i několikrát denně. Nikdy jsem žádné srůsty neřešila a upřímně, doteď nechápu, jak se to může přihodit. Holky bývají někdy po stolici zakaděné úplně všude, takže je pořádná očista namístě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.23 13:49

Mne v porodnici rekli, ze cilene mazek necistit. Jenze moje holcicka mela chvili po narozeni i vytok :oops: co bylo vlivem hormonu jeste ode me. Po chvili jsem uz nevedela co je co a moc se mi to nezdalo, tak jsem ji to doma jemne vycistila. Vodou to moc neslo, cisticim olejem Oncle to slo krasne. Od te doby pouze Perlan namoceny ve vode a koupani.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure