Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám právě pocit, že @crazymisha má starší profilovku, ta tady je už dýl, nějak si jí pamatuju, asi teda ![]()
@crazymisha píše:
Tak dekuju. Me to vydesilo. Ma teploty, rymu, to oko a obcas ze ji boli celo nebo ouska. Ale neplace, jen je unavena a huhla.
Tak zánět dutin to klidně může být. Někteří doktoři tvrdí, že tak malé děti nemají ještě dutiny, ale syn i dcera měli první zánět dutin už ve 4 letech. U nás to ale většinou nebyla akutní záležitost (jako že ze dne na den), většinou tomu předcházela škaredá zelená neustupující rýma.
Jj, jsem tu dýl, stara profilovka. Mam sice jeste 3mesicniho synj, ale bohuzel nekojim. A mala urcite rano pofrci, hnisaji ji obe oci, asi to bude zanet spojivek. Me zaci
naji taky palit oci, doufam, ze jen z unavy…
Tak mala dostala ATB a kapky do oci. Zanet dutin jak vysitej. Lezet v teple a tyden bez skolky.
@crazymisha Dělali jí rengen? A na jak dlouho máte ATB? Na zánět dutin je dobré mít ATB na 10 dnů. Není nic horšího, než nedoléčený zánět dutin (aspoň teda u nás).
To jste asi nebyly na ORL, že? Tam nám dělají rengen vždy. Pokud by se Vám při dobírání ATB malá nezdála dobrá (pořád huhňala, měla oteklé oči nebo měla stále rýmu), trvejte na pořádném vyšetření a doléčení. Syn takto jednou skončil v nemocnici na punkci a kapačkách (ATB do žíly).