S batoletem - málo času pro sebe

56
30.12.22 23:58

S batoletem - málo času pro sebe

Ahoj holky, asi se potřebuju vypovídat. Mám batole a jsem ráda, že ho mám - rok a půl, milujícího muže, a přesto mám pocit, že nemám skoro žádný čas pro sebe. Přes den jsem s dítětem, děláme různé aktivity a čas pro sebe mám pouze, když spí. V tento čas dělám něco do domácnosti, což mě nebaví, ale taky jsem třeba chtěla dělat, co mě baví. Jsem z toho docela smutná, jak řešíte čas pro sebe Vy?

Příspěvek upraven 30.12.25 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
31.12.22 00:05

@Kimbo Když je muž doma tak ať zabaví dítě a ty si dělej to co tě baví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.22 00:21

Mám to stejně, ještě spíš hůř. Dva puberťáky k tomu, manžel staví dům, takže se vrací až třeba kolem 21 hod, a když batole spí, pracuju na HO. Čas pro sebe rovná se velká nula. :? Musím vydržet, než dostavíme, pak se to snad zlepší.

• Citovat
  • Upravit
72725
31.12.22 00:22

@Kimbo zapojuju nejmladšího dvouletého do svých aktivit :mrgreen: jinak by mi strejchlo. Při 4 dětech, domu, a zahrade a práci je můj volný čas rovný nule.. co muž změnil práci, chodí se domů jen vyspat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16308
31.12.22 00:24

Syn má téměř 4 měsíce, takže čas pro sebe mám když spí, nebo po domluvě s tatínkem. Někdy čas věnuju domácnosti, někdy sobě pro relax, podle potřeby a chuti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
31.12.22 00:37

Dítě je hlídatelné? Pokud ano, stnovit si s mužem nějak pravideln čas, den, hodinu… který budeš věnovat sama sobě. Nějakému koníčku, kamarádce nebo si je zalezeš k nějakým věcem, co bys ráda. Přehoď na tatínka nějakou rutinu, ten náš se vrací domů pozdě, ale pak má na starost koupání a uspávání a já mám „volno“. Taky jsem slevila z nároků na domácnost, fakt nemusí být stále naklizeno, navařeno…
Co prarodiče, pohlídají? Ono někdy stačí na pár hodit, vzít ven do kočárku, na hřiště. Pokud ta možnost je, domluvit se s nimi, časem pak jde hlídání na víkend… ale chápu, že ne vždy je to reálné. náš mladší kousek je dost mamánek a první bezdětný víkend jsme měli v jeho skoro čtyřech letech, dřív to nešlo. A někde babičky nejsou/ nefungují vůbec.
Ale obecně, s dětma toho času není nikdy tolik, co dřív. A bude hůř, jak přestane přes den spát, jak se vrátíš do práce, jestli budete mít další… Na druhou stranu mám ještě velké dítě a někdy je člověku až líto, když mi jen přistane SMS - jsem u toho a toho kamaráda - a v šest večer dorazí na večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.12.22 04:24

Milujici muz by se mel zacit starat o sve dite :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
31.12.22 06:58

Ja delam vse kolem domacnosti s ditetem, abych nemusela nic z toho delat, kdyz spi :mrgreen: plus se zapojuje do pece o prcka manzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
31.12.22 07:12

Do 2r dcery jsem fungovala tak že když malá usnula pracovala, odpoledne i večer, bylo to dost náročné, ale potřebovali jsme peníze a svým způsobem mi i pomáhalo „být mezi lidmi“ - rozuměj komunikovat i s někým jiným než batoletem.
Od té doby co nepracuji jsem si to nastavila tak, že ve chvili kdy nala po obědě usne, NIC nedělám a mám tu 1-2hod jen pro sebe. Moc mi to pomáhá.
Jinak více zapojit tatinka a i si někam zajít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.12.22 08:20

Když dítě přes den spí, neuklízej, nevař. Je to jedinečná příležitost využít čas pro sebe. Úklid a vaření dělat s dítětem. I když je to o dost zdlouhavější a náročnější, stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
31.12.22 09:13

Deti mam tri, junior bude mit 6 a dvojcata maji rok a kousek.
Volny osobni cas zadny, dva dny v tydnu chodim fyzicky do prace, tri dny HO, co dohanim po vecerech.
Syn zavodne sportuje, takze 10 mesicu v roce travime vikendy na zavodech.
Muz ma trvaly HO.
Nemam pocit, ze bych stradala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
31.12.22 09:16

Nejsem blazen, abych delala domaci prace, kdyz dite spi. Prubezny uklid delam s batoletem za zadkem a co nejvic jsem si to zjednodusila-minimum pracholapek a maximum robotu. A varim jen kdyz je cas. Kdyz dite spi, venuju se praci, coz je v podstate muj konicek, pro penize to nedelam. A kdyz si chci dojit ke kadernici, na masaz nebo zabehat, tak je dite bud s tatinkem nebo s babickama. Plus teda manzel nez odejde rano do prace, tak vyklidi a nasklada mycku a poklidi kuchyn, takze te prace v domacnosti je pak minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
31.12.22 09:18

S dítětem už člověk není nikdy svobodný. Chlap to často tak nebere, omezovat se nenechá. A když spolupracují oba, tak ztratí svobodu oba. Navždy. Protože i dospělé dítě pořád něco chce a nebo potřebuje. Kdo chce být svobodný navždy, nemůže mít děti. A nebo pak hodně peněz na chůvy. To pak taky jde. Někdo se rád stará sám, protože děti bere jako smysl zivota. Ten je spokojený. Ostatní ne.

• Citovat
  • Upravit
578
31.12.22 09:57

Behem jejiho denniho spanku jsem si k domacim pracem poustela do usi podcasty, hudbu. Udelala si k tomu kafe. A me to vareni, uklizeni vetsinou i docela bavi :)
Na nocni spanek jsem si brala k filmu treba to tvoreni alb apod.

A hlavne, kdykoliv se zabavuje sama, nevnucuju se  :D

Ted 2.5 roku poustim i pohadky na youtube. Neni to ideal, ale za tu hodinu rano na moji klidnou snidani, hygienu, chvili klidu pred celym dnem mi to stoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí