Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No nejela bych mezi naháče
, to tam asi v plavkách chodit nebudete ne ![]()
Nevzala bych 12ti letou holku, kde ji budou ocumovat nazi chlapi.
Nemyslím si, že je vhodné, plánovat podobnou rodinnou dovolenou. To by mě fakt ani nenapadlo.
Jako malou mne babicka s dedou brali do madarska, hlavne jsme byli v bezplakove zone, kde byl klid a nikdo se nad nicim nepohorsoval, od 12cti jsem chodila s otcem do sauny, takze mne by nenapadlo se nejak stydet a dnes s muzem chodime pokud je moznost jen nudaplaze, jsou rozdelene i kam smi pouze rodice s detmi, dospeli, kam nesmi chlapi, ale to je pravazne v zahranici a v muslimske zemi ty jednopohlavni zony. Deti jsou tam bezne, bez nejakeho traumatu. Nac se taky skrtit, potit v plavkach kdyz je moznost bez.
Tam to má tradici a nikdo si nic vysloveně špatného nedovolí.
Člověk si časem zvykne a nějak na skutečnost zapomene. ![]()
U nás je pohled oproti tomu trochu posunutý. ![]()
Ale jestli bych našel souhlas na takovou dovolenou v rodině - spíš ne. ![]()
To jako fakt?
ne, nikdy bych děti na nuda pláž nevzala. To tvému muži a Tobě nevadí, že vám tam budou lidé koukat na nahé děti?
@Čičorečka píše:
Nemyslím si, že je vhodné, plánovat podobnou rodinnou dovolenou. To by mě fakt ani nenapadlo.
Tak mě by to také nenapadlo. Když bych se nestyděla, tak bych jela jen s manželem, ale když si představím, že by se před naší sedmnácti letou puberťačkou manžel procházel nahoře bez…ne vážně, tohle asi ne.
Nepřijde mi to jako vhodná dovolená pro rodinu. A divým se, že s tím tvé děti souhlasí.
A jine termaly v Nemecku nejsou? Kdybyste takto vedli deti od mala, tak ok, ale tahat tam jednorazove deti v puberte, to bych se dost branila.
Ne s puberťákama bych nejel, protože by nechtěly, znám rodinu co takhle jezdí, ale ty děti jsou na to zvyklé odmala. Pro ty co na to nejsou zvyklé, to musí být v pubertě šok a stres. Nejsem žádný stydlín, ale čistě s ohledem na ty děti ne. I třeba z důvodu, že by mi vadilo, že nějaký chlap očumuje moji 12letou dceru, která už rozhodně nevypadá jak malá holčička. Ještě také proto, že jsem rád, že se stydí, jen ať se stydí, menší šance, že bude nějaké intimní fotky někomu posílat. Myslím, že je dobře, hlavně v dnešní době, když děti ví, že nahota je sice přirozená, ale patří do soukromí a mezi partnery. Ne se producírovat po lázních.
@Plmo píše:
Tak mě by to také nenapadlo. Když bych se nestyděla, tak bych jela jen s manželem, ale když si představím, že by se před naší sedmnácti letou puberťačkou manžel procházel nahoře bez…ne vážně, tohle asi ne.
Můj muž v přítomnosti našich dětí běžně chodí „nahoře bez“ ![]()
Zas nejaky uchyl? Tohle fakt není normlani dovolená pro rodinu
v 15 bych tam určitě nejela, ani jako dospělá, natož jeste s dětma, aby mi holku ocumovali cizí chlapi. Se divím, že na to kyvli.
Ahoj píšu od kamarádky, protože svůj učet nemám ale i tak zaškrtnu anonym mám otázku. Mám syna 12 a dceru 15 let. Plánujeme jet na prodloužený víkend do termálů v Německu. Problém je v tom že celé lázně jsou jako bezplavková zóna. Dětí jsme se i s manželem ptali a syn s tím problém nemá, zato dcera z toho moc velkou radost neměla, ale říkala že pojede. Chtěla bych vědět váš názor co si na to myslíte. Díky