Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všechny zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo KONKRÉTNÍ dobrou zkušenost s pobytem u moře v Chorvatsku s rodinou a psem…cestovky sice nabízejí místa, kde se může pes vzít, ale já bych ráda, aby se mu to taky líbilo a našla tak místo, kde by se mohl taky koupat a „nepřekážel by“ lidem okolo…nemáme totiž možnost ho nechat na týden u příbuzných…a do psího hotelu bych se ho bála dát, je na nás moc fixovaný, je prostě šťastný tam kde jsme my…v čechách už jsme s ním jezdili a v poho, ale v zahraničí zatím ne…umím si na netu najít psí pláže, ale už se tam pořádně nedočtu, jaký je tam přístup do moře pro psy, jestli tam jsou ježci, jestli je kolem pláže možnost stínu apod…
Jestli takhle někdo jezdíte, moc prosím o konkrétní tipy… děkuji
Byli jsme tak s fenou ridgbecka a v pohodě, ubytování v soukromý ale pláž jsme měli defakto sami pro sebe (v té době ještě nebyla dcera) ale tedy ta cesta byla pro psa náročná, už bych takhle nejela. A nezapomeň, že pes musí mít svůj pas.
Teď mi došlo, že jsem nenapsala, že mě zajímá hlavně Istrie, moc níž bychom jet nechtěli…Cestování samotného se nebojím - časté zastávky by byli tak jako tak, a naše psisko je na cesty zvyklé a snáší je velmi dobře…
Pas je samozřejmost:-)
Mě jde hlavně o to místo, aby bylo v pohodě- hodně stromů, zeleně, nějaká ta psí pláž…jestli někdo někam takhle jezdí a ví podrobnosti…
Jezdíme tak na Krk, je tam pláž pro psy, mnohem hezčí a čistší než ty pro lidi
a pohoda.
Doporucuju Rovinj, je tam takovy velky prirodni park, kde jsou stezky a ruzne plaze a na hodne z nich muzou psi. Je tam hodne stromu, piniovy lesiky, fajn. Doporucuju ale nejet v sezone, at mate vic prostoru a moznosti. Byli jsme se dvema jorksirkami v apartmanu. Na ubytovani muzes mrknout na booking.com. ![]()
Jezdíme pravidelně se psem a synem od jeho 1 roku na Hvar, konkrétně Ivan Dolac.
Z Istrie je pro pobyt se psy parádní Rovinj, Vrsar, Poreč, Rabac, Lanterna, několik pláží určených pro psy je přímo v Pule, dál nahoře Lovran, Opatija nebo Rijeka ( okrajové části města, mimo přístavy ). Škoda, že nechcete níž, na ostrovech je krásně a koupání psů tam mnohdy není tak přísně kontrolováno jako na pevnině, pokud se majitelé i psi chovají slušně.
@vrboska píše:
Jezdíme pravidelně se psem a synem od jeho 1 roku na Hvar, konkrétně Ivan Dolac.
Na pláže v Ivan Dolac psi nesmí.
@vrboska V poho. No, pláž pro psy, když mám dítě
, neumím si to představit. Není lepší být nekde v zapadlé vísce, kde sice není zábava, ale můžu si v klidu lehnout na pláž se psem i s dítětem bez výčitek? Ivan Dolac je sice „díra“, ale pláže jsou tam nechutně přervané
.
@luleå jezdime mimo sezonu a na plazich byva par lidi. A na te pro psy jsme sna jeste nikoho nepotkali.
@Shreya píše:
Z Istrie je pro pobyt se psy parádní Rovinj, Vrsar, Poreč, Rabac, Lanterna, několik pláží určených pro psy je přímo v Pule, dál nahoře Lovran, Opatija nebo Rijeka ( okrajové části města, mimo přístavy ). Škoda, že nechcete níž, na ostrovech je krásně a koupání psů tam mnohdy není tak přísně kontrolováno jako na pevnině, pokud se majitelé i psi chovají slušně.
Děkuji za odpověď, na tyto oblasti jsem koukala, přála bych si klidnější ubytování někde bokem - na okraji…proto se ptám, jestli někdo ví přímo tip na ubytování…
@ta Mišel píše:
Doporucuju Rovinj, je tam takovy velky prirodni park, kde jsou stezky a ruzne plaze a na hodne z nich muzou psi. Je tam hodne stromu, piniovy lesiky, fajn. Doporucuju ale nejet v sezone, at mate vic prostoru a moznosti. Byli jsme se dvema jorksirkami v apartmanu. Na ubytovani muzes mrknout na booking.com.
Děkuji, kouknu na to…na hodně stránkách jsou třeba vyjmenované psí pláže, ale už je problém je najít na mapě, aby člověk viděl přesně kde jsou…třeba bych si poblíž našla ubytování:-)
Rovinj to mel na netu pekne zpracovany, prave mapy, zkus mrknout. Doporucuju to ale vyhledavat v AJ nebo NJ, uvidis. Byli jsme tam predloni. Bydleli jsme nedaleko centra, tak 5 minut pesky, na plaze jsme jezdili taky tak 5 minut.
Nasla jsem Ti to.
Interaktivni mapa, po kliknuti se zobrazi info. Kde je Pets allowed, tam muzete, ale to asi vis. http://www.rovinj.co/…inj/beaches/