Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenosti? Jedu poprvé s dcerou sama na dovolenou a nevím kam ještě. Přemyšlím, že bychom prubly autobus a Chorvatsko. Ale přeci jen je to 15h cesta. Malé bude v září 8 let. Zvládla by to?
Jely jsme s kamarádkou busem do Chorvatska s dětmi cca 6 let, zvládly to v pohodě. Pokud vydrží sedět, tak to zvládne. Navíc se taky část cesty prospí.
A nemohli byste letět? Když kouknete na last minute, jsou i krásné zájezdy okolo 10tis. Já bych s dětmi takto nejela, létáme od roku nebo jezdíme autem, ale i tím autem je to náročné…ale jinak to zvládne, s námi naši jako s malými zhruba od 3let jezdili autobusama nebo vlakama k moři do Chorvatska, Řecka skoro každý rok…naši s dcerou už také létají od 3,5let…
Zvládne to. Úplně v pohodě.
Můj pětiletý synek jel s babičkou do Italie, ta vzdálenost je srovnatelná s vaším chorvatskem. Cestu zvládal prý v klídku a pohodě.
Vloni jsme letěli do Egypta. Složení výpravy Já, moje máma, mé 4 děti (5-15let)
Skoro 3 hodiny cesta na letiště, 3 hodiny čekačka na letišti před odletem, 4 hodiny let, 1 hodina na letišti v Egyptě, 1 hodina cesta na hotel. Zvládli to s přehledem všichni, dokonce i sedmiletý synek u nějž máme podezření na ADHD byl skvělý. Spolupracovali všichni, nebyl jediný zadrhel.
Neboj se toho, slečně sbal na cestu něco na čtení, malou hru, příp. i hru v telefonu, a užijte si tu slanou čvachtandu. Bude to fajn, i s tou dlouhou cestou.
Jako myslela jsem to tak, že cesta je náročná.
A zájezdy za 10tis? Tak to jsem opravdu nenašla.
Tento zájezd je výhodný, protože se jede přímo z našeho města a zastávku mám 5min od baráku.
Nemusela bych tak řešit odvoz a dovoz ![]()
@Mimim3101 píše: Více
však se jede přes noc a tu prospí.. na pohodu.. já busem jela s holkama už ve 3 letech…
buď v klidu, připrav deku, polštářek, zábavu na cestu různého druhu (knížka, mobil, karty…), večer se obvykle pustí film, děti u toho usnou.. zvládají to fakt daleko menší děti ![]()
ano, jezdí tak třeba České kormidlo, i za desítku máš u nich busem moře s dopravou…
samozřejmě se nejedná o žádný Hilton ani all-in
ale párkrát jsme s nimi byli v kempech i apartmánech i hotýlku s polopenzí (Itoška, Chorvatsko) a spokojenost..
kdo neumí/nechce s bookingem, tak tohle má zcela bez starostí…
Pro samotnou ženu s dítětem je to ideální cestování. ![]()
Vubec bych se toho nebala, byla jsem tak s klukem 2×, v jeho 6 a 7 letech, vylozene si pral jet nekam busem. A bylo to uplne na pohodu.
@Mimim3101 letěli jsme několikrát na all inclusive za 11 až 15 tis na osobu a viděla jsem i za méně, když nejste čtyři…teď máme ubytko v Chorvatsku taky do 10tis pro 3 kousek u moře pak zájezd pro čtyři za 46tis i s pojistkou…
No když se podívám na běžné cestovky, vždy mi vychází cena pro nás dvě okolo 40 tis.
A ještě by nás čekala cesta 2h na letiště + sehnat odvoz. Takhle bychom jeli přímo od baráku, takže se mi to jeví jako super možnost. A třeba pojede i nějaká maminka s dítětem a seznámíme se.
Děkuji za rady ![]()
Ja teda pujdu proti davu, hodne zalezi na tom, zda se tobe nebo ji nedela v autobuse spatne, pak jsou moznosti zabavy omezene a cesta spise utrpenim. Ja bych to nedala 🤣 🤣