Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mimim3101 myslím že děti to zvládají lépe než my dospělí
s dcerou tak jezdím od jejich 6 let a úplně v klidu. Nepotřebuje ani telefon nebo tablet, v autobuse jsou na každém sedadle obrazovky, takže si koupíš jen sluchátka ( nebo si vezměte svoje), a jsou tam pohádky, písničky, hry. Jede se většinou v noci, takže polštář, deku a teplé ponožky, kvůli klimatizaci a spí celou noc, ani nevstává při pravidelných pauzách. Večer usne a ráno při probuzení už vidí moře
asi tomu pomáhá i Kinedryl. Párkrát se poštěstilo a nebyl plně obsazený autobus, většinou úplně vzadu, tak jsme se tam přestěhovali a mohli jsme úplně ležet obě dvě.
8 letá myslím v pohodě, já bych se asi nebála ani s 6 letou neteří, už je to fakt parťačka. Když se pojede na noc, tak úplně v pohodě. A to je prosím neteř divoké neposedné dítě ![]()
Ale samozřejmě zvaž zda nevyjde stejně i dovolená letadlem, je to přeci jen pohodlnější, kor pro Tebe ![]()
Koukala jsem na cestovky a letecky pro nás 2 okolo 40tis., tento zájezd s polopenzí vyjde na 24000 a nemusím řešit odvoz a dovoz. Takže mi to přijde výhodné.
My jsme takhle jeli mamka a prarodiče. Mě bylo 6 a sestře 2
… a zvládlo se ![]()
@Mimim3101 píše: Více
Busem do Chorvatska na týden prp 1 dospělého a 1 dítě 24 tisic?
koukni na to Kormidlo, určitě nejdeš o dost levněji…
Jela jsem před osmi lety s 2 dětmi (kluci) do Chorvatska (Omiš) autobusem a bylo to v pohodě. Bylo jim 6 a 8. Plus tedy bylo, že to byl organizovaný „tábor pro rodiče s dětmi“, úplně sama bych se asi bála.
Poslouchali po cestě audioknihu Pán prstenů, koukali na promítaný film, spali (jelo se asi v 6 odpoledne a na místo se dojelo 10-11. Šikovné bylo mít sebou croksy do autobusu, když se na benzinkách šlo na WC (a taky drobný eura), tak se nemusely složitě obouvat boty, lehká deka, nafukovací polštářky za krk, svačinky.
Ja jdu taky proti proudu. Nesnasim dlouhe cesty autobusem. To bych jela radsi sama autem s malou. Prespala bych treba na pul cesty v Rakousku/Slovinsku. Zastavka na curani kdy chci, svacinka kdy chci… ale ja jsem zvykla hodne ridit auto. Nebo pak letecky je to bez problemu… ale zase vychytat levne zajezd. ![]()
Autem jsem jezdila od 3let chorvatsko, tata to daval na jeden zatah. Ale s manzelem jezdime vzdycky s mezizastavkou, vic toho clovek vidi ![]()
A Kinedryl jsme taky používali a ponožky, případně šátek na krk, jelení lůj kvůli klimatizaci, jak už někdo psal.
Byla jsem s osmiletym synem busem v Italii. V pohode.
@Yasmen píše: Více
I ten exim nabízí pro vás dva LM s All-in v Bulharsku za 14 tisíc ![]()
Tak své dítě znáš sama nejlíp, zda dokáže tak dlouhou dobu sedět v autobuse si vyhodnoť ty. Pro mě by to nebylo, bez ohledu na děti. Volila bych raději vlak nebo letecky. Ale nevím, proč by to školní dítě nemělo zvládnout.
U nás bych z toho chcipla já
Mne začnou do dvou hodin dřevěnet nohy, ale děti v pohodě.
S polopenzí, ubytováním a cestou. A hlavně nástup u baráku.
Ale ne v našem termínu určitě. Opravdu jsem projela všechno.