S dítětem do Polska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
12.7.16 21:18

No max ti na pár desítek hodin dítě seberou, než prokážeš, že je opravdu tvoje. plus tučná pokuta.
i když já taky před 4 lety byla s miminem v tržnici za hranicema, v Kudowě Zdroji, a doklad jsme neměli, ale vybobkovaná jsem byla pěkně, za ty nervy by mi to už nestálo. kor v dnešní době, kdy víc kontrolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
12.7.16 21:26

Loni jsme se az tesne pred hranicema podivali, co je treba, tak jsme doufali, ze nas nezastavi. Nastesti ne. Ale vzhledem k tomu, ze jsme se taky docetli o moznosti odebrani syna dokud nebude prokazano, ze je to nas syn… letos jsme jeli do PL dvakrat a ma svou obcanku. Bez ni u bych radeji nevyjela. Nahoda je blbec a nechat dite nekde samotny buhvi kolik dni mezi Pšonkama kvuli tomu, ze jsem to podcenila :zed: brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
13.7.16 19:30

Abyste mohli jezdit po Evropě bez dokladů, musíte se hodně opálit. Pak to máte i s all inclusive :)
Pokud nejste dost opálení, určitě nikam nejezděte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.6.22 07:19

Holky, jaký doklad nechat udělat ročnímu dítěti? Starší má pas, ale i s mladším chceme do Polska. Co potřebuje? Nestačil by RL, průkaz pojištěnce? Musí mít pas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
3.6.22 07:23

@Salorka obcanku za 50kc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
3.6.22 07:24
@Salorka píše:
Holky, jaký doklad nechat udělat ročnímu dítěti? Starší má pas, ale i s mladším chceme do Polska. Co potřebuje? Nestačil by RL, průkaz pojištěnce? Musí mít pas?

pas nebo občanku, RL ani průkaz pojištěnce fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.6.22 07:24

@Salorka pas nebo občanku, jedno z toho mít musí. Pokud jezdíte po EU tak stačí ta občanka, já ji nechávala dětem dělat hned po narozeni. RL není cestovní doklad, to nedokážeš že to dítě v rl je to stejné dítě co máš sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.6.22 07:26

@Salorka Nech mu udělat občanku, je levnější než pas.
RL ani průkaz pojištěnce opravdu nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
3.6.22 07:27

@Svistice Jojo, taky hlasuju pro OP, ano, sice je jen po EU, ale zas se da trve nosit v penezence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.6.22 07:31

@j.a.n.i1 Pas má pro takhle malé dítě smysl jen pokud rodina chce mimo EU nebo až když se dítě moc vzhledově nemění. Což je až tak od tří let výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
3.6.22 07:31

My máme pro obě děti pasy, abysme nemuseli řešit, kde co platí. Dopředu člověk neví, kam se vydá :lol:
Bereme je s sebou, i když jedeme po ČR. Asi spíš pro ten pocit, že mám s sebou nějaký doklad :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
3.6.22 07:34
@Salorka píše:
Holky, jaký doklad nechat udělat ročnímu dítěti? Starší má pas, ale i s mladším chceme do Polska. Co potřebuje? Nestačil by RL, průkaz pojištěnce? Musí mít pas?

Ne. To teda fakt nestačí. Op, nebo pas.

My máme všichni pasy. Cestujeme hodně a nemusím pak řešit kam můžu a nemůžu jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.6.22 07:49

@Salorka občanka dítěte nebo pas

• Citovat
  • Upravit
6594
3.6.22 08:00

Holky díky. Udělám OP, hned v pondělí se tam stavím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17261
3.6.22 08:14
@Salorka píše:
Holky díky. Udělám OP, hned v pondělí se tam stavím

Naše děti měly OP od roka, jezdili jsme na jih teda spíš, a staršímu když končila platnost a táhlo mu na 6, měli letět do Řecka s tchánovci tak jsme nechali udělat rovnou pas. Ale po EU stačí občanka, i když ten průkaz pojištěnce je samozřejmě taky dobrý si s sebou přibalit;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí