Jedno auto s isofixem druhé bez

1
9.2.11 09:41

s i bez iso fixu

Dobrý den,
mám 10měsíční dceru a začínám se poohlížet po nové autosedačce. Jenže jedno auto má iso fix a druhé ne. Existuje nějaká autosedačka, která jde připevnit pásy nebo na iso fix? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
9.2.11 10:21

ano, sedaček, které jdou připevnit na isofix i na pásy z kat. 9-18 je mnoho, např. Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Chicco key 1 isofix, Besafe IZI Comfort X3 isofix, MC Priorifix,tyto mají isofix v sobě mají i možnost připoutat pásem

nebo tyhle sedačky, které jsou samotné na pásy a dá se pod ně pořídit isofixová základna:
STM Twin One - bez nebo s isofixovou základnou, to samé Recaro Young Expert plus s isofixovou základnou nebo bez, nebo Fair G0/1 se základnou nebo bez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
24.5.12 08:00

a pro kategorii 0 - 13? :)

• Citovat
  • Upravit
7159
24.5.12 08:16

všechny 0-13, ke kterým jde přikoupit isofixová základna, tak jdou použít i samotné jen s pásy, jen namátkou: Römer Baby safe plus, MC Cabriofix či Pebble, Cybex Aton, Besafe IZI Sleep, a IZI Go, Recaro Profi plus, STM Twin,Chicco Autofix … a mnoho dalších
nejlepší s isofixem jsou Römer Baby safe plus a MC Cabriofix, tyto dvě jediné mají 5* z bezpečnosti,
nejlepší bez isofixu jsou Römer Baby safe, MC Pebble, Besafe IZI Go a IZI Sleep, Cybex Aton, Recaro, STM, Chicco,Teutonia Tario, Kiddy Maxifix, Concord Ion, .. tyto mají 4* z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
24.5.12 08:23

steeve i zde děkuji za rychlost reakce. Otázka spíše mířila jestli existuje sedačka, která má možnost připnutí IsoFox a pásů bez využití základy.

• Citovat
  • Upravit
7159
24.5.12 08:33

ano, píšu to výše, všechny tyto sedačky se dají použít s isofixovou základnou, i bez základny, pouze připoutání pásem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
24.5.12 09:07

no špatně jsem se vyjádřil asi :) jde mi o to jestli sedačky samotné bez základny mají IsoFix včetně pásů. Jestli jsou duální. Abych např. mohl využívat IsoFix v jednom autě a v druhém jen pásy. Bez základny.

Asi je ta diskuze zbytečná, protože asi pořídíme základnu. Přesto by mě zajímalo jestli tuto variabilitu nějaká sedačka poskytuje.

• Citovat
  • Upravit
7159
24.5.12 09:51

ne, vajíčka nemají isofix v sobě, k vajíčku, pokud chcete isofix tak se musí dokoupit isofixová základna
vajíčko samotné jde připoutat jen pásem, pokud chcete na isofix musí být vždy základna
vždyť isofixová ramena jsou kovová, váží cca 2-3 kg, pokud by to mělo být zabudované ve vajíčku, tak se nedá nosit s dítětem, proto je u vajíček zvlášť základna
větší sedačky 9-18, 15-36kg a pod. , které zůstávají na trvalo v autě a nepřenáší se s dítětem, tak mají většinou isofix zabudovaný v sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
24.5.12 10:05

Aha no to já právě nevěděl. Je alespoň ta základna duální pro CabrioFix, abych ji mohl eventuálně využít ve dvou vozech (s pásy bez isofixu, s isofixem). Omlouvám se za stupidní dotazy, jasno v tom nemám a informací je mnoho :)

• Citovat
  • Upravit
7159
24.5.12 10:25

ne, ta základna FamilyFix je pouze na isofix, takže základnu připoutáte na isofix ne jinak, a do základny připnete vajíčko
a samotné vajíčko Cabriofix připoutáte samotné v druhém autě jen pásy
a jinak pokud zajdete do slušného obchodu se sedačkami, tak tyto informace tam máte za 5 minut i s předvedením a ušetříte si několik hodin sezení u PC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
24.5.12 10:49

no zkoušel jsem to a dámy z toho moc chytré nebyly :) mockrát Vám děkuji za pomoc a za objasnění tajů autosedaček a základem

• Citovat
  • Upravit
520
12.11.15 12:54

Obnovuji diskusi
Je tu někdo, kdo má jedno auto s isofixem a druhé bez? Jakou používáte autosedačku v kategorii 9-18kg? Nějaké tipy už tady v diskusi zazněly, ale já bych si představovala něco tak do 5tis. Existuje taková sedačka vůbec? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
old daddy
12.11.15 15:35

Máme to také tak, a sedačku Romer, koupil jsem jí za 3000,– od kamarádky, které děti vyrostly. je i sklápěcí, tak se v ní dá sedět, i spát.

• Citovat
  • Upravit
97
12.11.15 15:40

Já můžu doporučit Cybex Juno Fix - má isofix a je to sedačka s pultíkem - tzn. v autech bez isofixu se poutá pásem přes pultík (v autech s isofixem taky, ten pultík tam musí být vždycky). Teď jsem ji viděla v akci za 2990.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
12.11.15 16:32

@Airika Pásovou - Romer King, pultíkovou Cybex Pallas, obojí bych vzala bez isofixu, v této kategorii mi isofix nepřijde jako nezbytný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí