Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám otázku na ty co cestujete do zahranici s miminky, v březnu letíme do Dubaje, bude mu v tu dobu 8 měsíců, chci ještě kojit když to půjde a dávat prikrmy. Zajima mě, jak berete jídlo sebou, jak převařujete vodu (konvice na hotelu no..moc hygienický to není) a jak jste vzali kocarek do letadla, máme drahy kocarek za 70tisic a bojím se aby se nepoškrabal nebo neponičil, řekli mi ze na palubu můžeme vzít golfku, no ale nevím jestli tu klasickou skládací a nebo i trojkombinaci sporťák.. popřípadě jestli jste ho nějak balili a co autosedačka když pojedeme taxíkem z letiště? ![]()
Moc dekuji za každou radu ❤️
@Vavanda
Ke kočárku - existují speciální obaly přímo na konkrétní kočárek. Ale já bych asi na dovolenou vzala jen obyčejné golfky, ten drahý nechala doma.
Ja si na prevareni vody beru svoji konvici, mam takovou mini. Jidlo - sklenicky, kapsicky.
Pro osmimesicni dite bych vzala sportak nebo golfky. Na palubu ti je urcite nevezmou:)) prijedes s nima ke vchodu do letadla, slozis a oni je nalozi do zavazadlovyho prostoru a pak po priletu zas vylozi - bud hned k letadlu a nebo az pak se zavazadlama. No kocar za sedm petek bych asi radsi nechala doma ![]()
Velký kočár nech doma, jestli plánujete cestovat častěji, tak si kupte ten skládací co se dá dát i na palubu jako kufr. Autosedačka může být vaše, nebo si ji zajistěte u taxi nebo čím pojedete.
Mám takovou cestovní mini rychlovarnou konvici pro takové případy. Jinak když jsme letěli s miminkem, tak jsem brala skleničky s sebou, můžeš vzít i do příručního zavazadla s sebou na cestu. Kočárek jsme balili pro jistotu do igelitového pytle, aby nám ho neuspinili, na palubu se snad dají vzít i nějaký spesl golfky, ale ty jsem nikdy neměla.
@Vavanda kup si na cestování nějaký levnější kočárek, taky jsme to tak řešili. Aspoň ti nebude líto, když ho tam omlati f když jsem viděla, jak tam s tím hází a jak jim jeden kočárek z letadla vypadl až na zem, tak jsem byla ráda, že jsme koupili jen golfky z druhý ruky… V 8m jsem už dávala buď neprevarenou balenou kojeneckou vodu a nebo prevarenou kohoutkovou (ale jen doma). Příkrmy podle toho, jak a co bude v té době jíst, to asi teď ještě nemůžeš vědět. Ale normálně skleničky /kasicky jsem měla s sebou. V letadle mi skleničku ohrali.
My jsme byli v létě s miminkem (necelé 2měsíce) na 14dní v hotelu a vše v naprostém pořádku. Kočárek máme také tak drahý a proto jsem koupila za 5tis gmini grand (jde napolohovat z korby i sporťák) a udělala jsem dobře. Nebylo to sice nic luxusního, na co jsem zvyklá, ale po cestě zpět nám dali kočárek prasklý - toho jsme si všimli až při skládání do auta na parkovišti a už nám reklamaci neuznali..navíc byl celý poškrábaný a prostě jsem ráda, že jsme náš nebrali. Skrz taxík, tak kamarádka si objednávala taxík z centrály i s autosedačkou za příplatek. Záleží jak to máte daleko, když jsem kdysi dělala chůvu, na letiště jsme jezdili taxíkem tak, že mi malý seděl na klíně, to bylo nějakých 20km.
Dost zalezi, s jakou spolecnosti letite, kazda to muze mit s kocarky trochu jinak… My jsme na dovcu k mori s Travelem brali normalne velky sportak od trojkombinace a bylo to uplne v pohode. Videla jsem rodinu i s hlubokym kocarkem a pustili nas az k letadlu. My jsme ho teda v gatu obalili fresh folii. A prezil to uplne bez uhony. Hrozne jsem to resila predem, jak s kocarkem a zadnych poradnych inforamci na netu jsem se nedopatrala, vsude psali neco jineho
Az jsem si poslala dotaz primo na Travel. Kamaradka dela na letisti pro Air France a ta mi rikala, ze by nas k letadlu se sportakem nepustili, ze ten by musel jit s kufrem. Tady ti kazdej rekne neco jinyho, informuj se na infolince spolecnosti, se kterou letite.
@Vavanda ja si myslim, ze na cestu do letadla si muzete koupit kocarek urceny primo k tomu. Treba Bugaboo ant nebo Babyzen YOYO
daji se slozit tak, ze je strcite v letadle do uloznyho prostoru nad hlavou
je to dalsi vydaj, ale predpokladam, ze to neni problem.
Se zbytkem neporadim, protoze to jsme neresili ![]()
Některé hotely Vám pro mimčo vše zařídí, pokud si zažádáte dopředu. My teď meli naposledu v hotelu snad vše, od postýlky, přes houpací lehátko, dětskou kosmetiku, ohřívačku lahví, sterilizátor apod. Teď bude malému rok. Cestujeme často a v 8. měsíci už jsem moc věcí tolik neřešila, takže když nebylo potřebné vybavení, tak s konvicí nebo mikrovlnkou jsem si tam vždy vystačila. Samozřejmě ten hotel musel mít nějakou úroveň.
Což v Dubaji je v pohodě, ale zase se tam voda z kohoutku nepije, tak abyste měli na pokoji třeba dětskou vodu. Jinak s odvozem ideálně též přes hotel a vyžádat si autosedačku. Na kočárek dělají celkem bytelný cestovní vaky, nikdy jsme ho poškozený neměli. Teď už máme ten, co se vejde i na palubu.
Babyzen yoyo doporučuji nebo levnější dělají už i jine značky většinou označení travel. Ald jestli mate prcka malého a budete cestovat často vyplatí se koupit i teď. Je polohovací, slozis jednou rukou a das si přes rameno a sebou do letadla.
Ne všude totiž daji kocarek zase u letadla co ho odevzdavas. Stalo se nám zrovna na Malorce. Než jsme došli k pasum s kufry byla to poradna dálka a tam nám gofky jezdily. Bylo to v noci, kluk 2,5 lety spal a pěkne jsem se pronesla.
Jinak už mám třetí dite a všude vozime svou cestovní konvici a odlity saponat a štětku na vymývání lahvi, samo lahve ale i plastove misky na prikrmy. Skleničky jsem ohrivala jako ve vodní lázni v te konvicce. Ale děti pily vždy čaje takže vodu jsem stále vařila.