Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, pokud jste zažili doma usazené blechy, použili jste někdo parní čistič? Myslím nějaký „lepší“, cca do deseti tisíc, ne ruční. Bohužel nemůžu najít žádnou půjčovnu v okolí, a ty ostatní půjčují karcher za pořizovací cenu tři tisíc. Blechy budou u nás bohužel asi dlouho aktuální, přistěhovali jsme se do poloviny rodinného domku, který sice už patří manželovi, ale žijí tu jeho prarodiče, máme sice jakoby dvě bytové jednotky na jednom podlaží oddělené dveřmi, ale kontaktu se nevyhneme. My zvíře nemáme, u nich se pohybuje pět koček, které nikdo neodblešuje ani neodčervuje. Začali jsme používat biokill, zakoupili frontline combo (vynásobte pěti každý měsíc), denně luxujeme, vytírám, zhltla jsem tu všechny diskuze ohledně blech, ale mám pocit, že za současné situace se jich nikdy nezbavíme úplně. O parním čističi coby likvidátoru blech jsem zatím četla chválu, byť sporadickou. Vyzkoušel jste někdo? Pokud ne, uvítám i rady ohledně možnosti využití na něco jiného ![]()
Frontline je dobry, chce to vsechno vydesinfikovat, vyprat vsechny pelisky, do kobercu nasypat pudr proti blecham, stejne tak do tech vypranych pelisku, taky to jde dat na vsechny skvirky, funguje to super.
Ahoj pokud se neodbleší ty kočky, tak to bude marný boj.Mame sousedku co má totálně zablešeného psa a i když mají naši psi pinetu proti blechám a obojek k tomu vždy nějakou donesou ![]()
Ano parní čistič mi pomohl. Blechy jsme přitáhli domu my, dospěláci. kočky z bytu nevychází. Máme parkety, takže jsem je „vypářila“. Pak jsem úplně všechno vyprala a vykoupala kočky v nějakým zabijáckým šamponu. Blechy od nás odešly ![]()
parní čistič jsem měla pujčený od extchyně, ale byl to určitě nějaký obyč a ruční ![]()
@zikado píše:
Ahoj pokud se neodbleší ty kočky, tak to bude marný boj.Mame sousedku co má totálně zablešeného psa a i když mají naši psi pinetu proti blechám a obojek k tomu vždy nějakou donesou
Kočky odblešujeme my, je to vůbec nezajímá, kočky prostě vždycky blechy měly a budou mít, že…a blechy babičku a dědu nekoušou, nikdy, kdepak, tak proč to řešit.
Pelíšky neexistujou
, pelíškem jim je celý byt manželovy babičky a dědy. K nám kočky nechodí, ale z toho vedlejšího zablešeného prostoru se k nám blechy občas prostě dostanou. Vzhledem k tomu, že mě frontline na pět koček za měsíc přijde minimálně na osm stovek, postřik na blechy u nás doma je ta samá cifra na jediné použití, nedokážu si představit, že budu dezinfikovat ještě větší prostor u nich, což bych musela samozřejmě zaplatit já a pak že to budu dělat dlouhodobě. Momentálně jedeme s penězi dost na doraz, tak se snažím vymyslet právě nějakou investici coby parní čistič, která by fungovala a nakonec přijde laciněji než neustálé pořizování antibleších prostředků na prostředí.
Příspěvek upraven 15.07.12 v 22:21
@Žirafátko píše:
Ano parní čistič mi pomohl. Blechy jsme přitáhli domu my, dospěláci. kočky z bytu nevychází. Máme parkety, takže jsem je „vypářila“. Pak jsem úplně všechno vyprala a vykoupala kočky v nějakým zabijáckým šamponu. Blechy od nás odešlyparní čistič jsem měla pujčený od extchyně, ale byl to určitě nějaký obyč a ruční
Děkuju moc, to jsi mě povzbudila ![]()
Neboj se,
taky jsme zvítězili nad blechama, byli jsme u vete, a dostali nějakou ampulku na rozředění doma ve vodě a tím vytírat a vystříkat všechno. Byl to cca dvoutýdenní boj každý den, ale efekt se dostavil!
A mimochodem jsme donesli blechy taky my, dospěláci, kočky jsou v tom nevinně a chudáci je chytili od nás
(my to měli z ***hotelu v Anglii, super) ![]()
A ještě jsem snad neviděla zablešenou kočku, to musejí být chuděry hodně zanedbané, nikdy ani tuláci bez domova co jsme se jich ujali blechy neměli ![]()
Tak přeju pevné nervy a hlavu vzhůru!!
Děkuju. Mě na tom všem nejvíc rozčiluje ten jejich přístup a pak samozřejmě ty zbytečné výdaje a námaha. S osmiměsíčním prckem v břiše a 19ti měsíčním vedle sebe bych věděla o lepších věcech, co dělat, než každý večer velký úklid.
A ten přístup? Když jsem byla poprvé těhotná a jezdili jsme sem jen na víkendy, nakazila jsem se coby milovnice zvířat od koťat toxoplazmózou. Samozřejmě jsem potratila a samozřejmě jsme se až zpětně dozvěděli, že „holt ty koťata měly pořád průjem, no, tak 14 dní a pak jsem je našla ležet mrtvý na hnoji“. Kdyby alespoň něco řekli, mohli jsme je odvézt k veterináři, kastrovat všechny kočky a kocoury jsme taky nechali my, protože když se koťata po narození dobře neschovala, schytala brzy ránu do hlavičky. Tak se to totiž dělá na vesnici…nebo alespoň v této rodině.
Ale to už není o blechách
a patří to zřejmě do jiné kategorie diskuzí. Každopádně díky, někam to napsat má taky něco do sebe ![]()
Mohu taky jeden dotaz.Taky máme psa už má 2 měsíce blechy i když stříkám a koupu a kapu vše. Takže asi jsou u nás doma, ale jak to poznám? Co když to má z venku? A jak všichni píší pelíšky, tak náš JORK samozřejmě spí v naší posteli, takže jak to dostat z gauče a matraček, polštařu? Jen postřikem? A vytírat denně, nestačí co 2 dny třeba když v tom bytě už nejsme tak často?
A poslední dotaz, co věci ve skříních, to mam taky prát? A pak je zas uložit zpět do skříně?
Neměl by někdo ějaký detilní postup pro blce jako sem já? Jsem z toho na zhroucení, jak psychycki tak finančně!!!
No tak to je strašný příběh! Přeji Vám pevné nervy!!!
I my teď zápasíme s bleškama. Přesto, že kočiny mají za krkem Frontline, přinesly si z venku tyhle potvory (málem mě kleplo, když jsem viděla blechu v kožichu, protože tuhle akci už jsme před lety zažili). A i já uvažuji o koupi parního čističe, ne kvůli čistění, ale kvůli těmhle potvorám, protože je ta vysoká teplota snad zabije… Prosím o zkušenost, zda Vám nakonec pára pomohla. Děkuji.
Pardon, to s tím strašným příběhem bylo mířeno na Kat124. Tinkopletinko - to jsou náhodou dotazy přímo k věci. Já si taky nejsem jistá, jestli dělám všeho dostatečně…
Zdar všem momentálním bojovníkům, zjistila jsem, že blechy má doma kdekdo…ne že by mě to zrovna uklidnilo a že bych se s tím chtěla smířit. Parní čistič dojde zítra, takže jsem zvědavá a bojím se, že to je zase jen marná naděje. Zatím jsme dvakrát stříkali profesionální prostředek bandit, manžela to málem zabilo, vždycky jsme potom museli na den pryč a pokousaní jsme pořád. Co jsem slyšela od příbuzné, která má blechy i parní čistič, tak prý to situaci zlepší, ale třeba prý dřevěná podlaha se tím nedá dělat moc často kvůli působení vody. No, já ráda vyhodím všechny lamináty, dřevěné podlahy, koberce a pořídím si nejlevnější lino, ale jednak by manžela kleplo, je holt šetrný
a jednak jsme stejně finančně na dně ![]()
Co radí profesionální deratizátor: kopíruju jeho maily
Jsou účinější přípravky, ale jsou trochu více cítit, není třeba se
jich ale bát. Každopádně nic nefunguje déle než měsíc a nesmíte to
vytírat. Pokud byste chtěla odlít přípravek a dělat to nenápadně
sama, můžete se zastavit cestou na Prahu.
Já sám to dělám aerosolem (vykouřením) objektu, ale to musí
obyvatelé na 24 hodin pryč a to u Vás nepřichází zřejmě v úvahu.
Důležité je časté vysávání, blechy kladou vajíčka do podlahy (
koberec, parkety, plovoucí).
Tím jich většinu zlikvidujete dříve než se vylíhnou. Přeji úspěšný
boj se všemi škůdci.
Přípravek bude mít delší účinnost,
ale důležité je především ošetřit kočky např. Frontlinem. Pokud
budou ošetřené, pustťe je k sobě do bytu! Budou sbírat blechy u vás.
Ty blechy prostě potřebují takový „autobus“, a když jím nejsou
zvířata, budete jím Vy.
A pamatujte, kočky za to nemohou. Vinen je vždy páníček.
Přípravek by se luxováním odstranit neměl. Je opravdu možné, že se
vylíhla další generace. Toho přípravku máte myslím dost, tak klidně
stříkejte znova.
S kočkama v bytě to zní logicky, ale jsou tak zablešené, že snad ani ten frontline nepomohl. To jsem raději vypustila. Pořád peru - na šedesát kvůli vajíčkům, plyšáky, i deky, spacáky, do skříně nedávám než vyprané prádlo. Luxuju jako blázen (termín za dva týdny). Doporučuji navštívit nějakého veterináře - prodal nám za dobrou cenu další přípravek, kterým mám prý dvakrát týdně ošetřit celou domácnost - což s takhle malýma dětma neudělám, pokud nebudu potom moci odjet, což nepůjde. Kdybych neměla děti, šla bych do toho snad každý den. Myslím, že máme blechy i v autě, takže všechno vozím v igelitových pytlích a stříkáme i tam. Drhnu hubicí vysavače matrace, pořád peru ložní prádlo. Psovi bych dávala kapku za krk i častěji než jednou za 4 týdny. Štípance si mažu sudokrémem - krásně je zatáhne. Když mě kouše blecha v noci, nastříkám se repelentem a kupodivu ji to odpudí. A taky se brzo zblázním… ![]()
Jo a nejhorší jsou právě matrace, gauče, čalouny, polštářky - ty buď pořád prát a nebo vyhodit. Jak se vyjádřila veterinární lékařka - blechy jsou prostě hrozný. Když si myslíte, že už je to dobrý, vyleze ta, která do té doby byla schovaná v nějaké škvíře a všechno začne nanovo… ![]()
Vydrží až rok bez potravy, kukly jsou schopny přežít strašně dlouhou dobu, pokud nemají ideální podmínky…dá se toho o nich prostě najít spoustu povzbuzujícího. Až zprovozníme ten čistič, budu informovat.
Bóóóže, Vy mi mluvíte z duše!!! Moc děkuji za příspěvek a reakci deratizátora. ![]()
I my si zítra přivezeme parní čistič, tak jsem zvědavá, jaký úspěch nás čeká…
Před lety jsme hlídali cizí kočku (vlastní jsme ještě neměli) a když si ji majitelka vyzvedla, zůstaly po ní blechy. Tenkrát jsem byla na švestku. Ty mrchy byly snad všude. Shodou okolností jsme ale tenkrát měnili podlahy a následně i sedačku. Pak bylo po blechách - jak mávnutím kouzelného proutku. Představa, že by se to mělo opakovat, je nemyslitelná… Nejvíc mě štve to, že se o naše kočky staráme a protibleší ampulku za krk dostávají pravidelně. V okolí jsou zkrátka kočky, které blechy mají. Naše kočky chodí přes léto na zahradu (během dne), ale jinak jsou to kočky domácí, čistotné… Jen mě mrzí, že ten Frontline nezabírá. Veterinářka radí vytírat, luxovat… Koupila jsem si u ní lahvičku s přípravkem za 40,– Kč a mám jím vytřít celý dům + stříkat kočky nějakým sprejem (ten byl podstatně dražší - „cenová chuťovka“). Už do toho padlo tolik peněz - škoda mluvit.
Moje známá je milovník zvířat a i ona před časem bojovala s blechami. Když jsem se jí ptala, jak s nimi zatočila, tak mi laxně odpověděla, že všechno projela parním čističem a bylo… A to byl ten impuls, kdy jsem si řekla, že to zkusím. Tak jsem zvědavá, jak to Vám i nám pomůže. Budu ráda, když dáte vědět
.
No to mam radost. Hlavne ty hadry na prani tak to jako nedavam. Bydlim ted dočasne od toho bytu asi 30km a predstava že tam denne dojiždim a vytiram a ješte peru ted v tech vedrech a s kojencem v aute me desi!
A jinak jsem našla mrtve blechy v kuchynske lince. Pritel tam prespava a tak to tam furt strika!!!
Ale nechapu to s tim psem. Ted je teda nas pes pokapan STRONGHOLDEM a včera jsme tam spali. Tak je dobre, že ty blechy na ni vlezou nebo jak to mam chapat? To zas chudak pes bude cely pokousany nebo proč by mel byt autobusem.
Strikame teda tim Bioklilem a uvažuji, že postrikam i to pradlo a dam ho na mesic do pytlu a necham ho v tom pytli a vyperu až pred zimou!
Pes nebude pokousaný až tak moc
, on pejskům a kočkám ten preparát přechází do krve a jak si blecha hryzne, napije se otrávené krve a zhyne. Pejskovi preparát neuškodí, funguje to na hmyz, nějak jim to rozloží nervovou soustavu. Buďte rádi, že vám blechy umírají, my nenašli ještě mrtvou žádnou - živých pět na začátku celé akce, od té doby jsme je okem nezahlídli, ale třeba z noci na dnešek jsem si napočítala takových 30 kousanců. Ještě že mi nejdou na dítě, na manžela jen když asi mají o mne nouzi. Parní čistič je tu, dnes asi vyndám jen návod a budu si číst, stejně ho můžeme používat jen když naše dítko spí, jinak by to bylo já já já (v překladu udělám to já, stavte se třeba na hlavu, ale nikdo jiný to prostě používat nebude, ať je to co je to), takže snad se k použití dostaneme o víkendu.
Lucks, co VŠECHNO budete čističem projíždět? Já to vidím na podlahy, škvíry - blechy prý vyskočí tak 50 cm, gauč, matrace, ale třeba i vnitřky skříní? Co třeba reprobedny??? (jsem už blázen, ale vidím je všude
). Půjdou tím třeba peřiny? Přijde mi to jako olympiáda ![]()