Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Chtěla jsem se podělit o svůj problém. Snažím se otěhotnět 4 rokem a pořad nic ![]()
Na jare 2014 mi dr řekl, že jsem zdravá, ale že si zkontroluje UZ ovu…první cyklus ovu nebyla druhy cyklus ovu byla, ale řekl mi že tam asi v levo vidí sactosalpinx, ale že to nic není hlavní je, že v právo je to v pohodě a po třetí uvu byla, ale řekl mi, že jestli neotehotnim, tak bych měla jít na laparo. To mi neslo do hlavy, že mi neudělal i jiné výš, tak jsem přešla k jinému dr. Ten mi řekl, že sactosalpinx nevidí. Nabral mi HP, ten jsem měla v pořádku o dal mi na tři cykly clostik. Odpověď byla veliká. Vajíček se mi tvořilo hodně, ale asi nebyla ovulka.ani podle testu.do toho jsem chytla tři chřipky. Vyhrabala jsem se z toho v dubnu letošního roku. Dala jsem si chvilku oddych. Ale neměla jsem do teď pozitivní ovu test.
Objednala jsem se do Caru a teď čekáme s manželem na výsledky. Dr v caru mi řekl při prvním UZ, že sactosalpinx nevidi, ale že vidí v pravo staré folikuly. Takže nemám ovulaci. Máte nějaká stejný problém? ![]()
Ja bych asi v tomhle pripade na laparku sla. On teen sactosalpinx je na uzt videt, hlavne, kdyz je vejcovod naplneny tekutinou, ta tam byt porad nemusi (muze se to vylit do delohy a pak treba ohrozit pripadne embryo)… pri laparce bych si nechala zkontrolovat pruchodnost vejcovodu a kdyby byl nepruchodny, radeji bych ho odstranila, obzvlast, pokud by ten druhy byl OK.
Co se tyce anovulace, resit se to samozrejme da, predne k tomu Clostilu dat Pregnyl, klidne ve dvojnasobne davce, taky se da stimulovat slabymi davkami FSH, ale hlavne to sledovat, zda ovulace opravdu je, da se to zkontrolovat i odberem progesteronu po pripadne ovulaci. Dulezite je proste ziskat aspon jedno vajicko ve vajecniku, ke kteremu vede funkcni vejcovod. Nic z toho, co pises, neni beznadejny a neresitelny problem, CAR je urcite krok spravnym smerem, po takove dobe ![]()
@ugluk njn
Jsem zdravotni sestra, tak se operace branim
ale pokud to ted bude potreba, tak pujdu. Me se nelibil postup meho gyndare, tak jsem presla k jinemu. Novy gyndar rekl, ze kdyby tam byl sacto…tak by videl na UZ nejake zmeny atd…to nevidel, tak uvidime, co mi ve ctvrtek rekne. ![]()
@Kriistyna jinak samozrejme chapu tu snahu operaci se vyhnout, mne se jen tak na diagnostickou laparku, pokud by nebylo na cokoliv podezreni a orientacni pruchodnost dopadla zcela OK, nechtelo a vyhybala jsem se tomu x let. Ale kdyz je na neco podezreni a snazite se tak dlouhou dobu, tak mi to prijde jako rozumna varianta, overi tim i spoustu jinych veci, jestli treba neni endometrioza, spolehlive overi pruchodnost. Ja nakonec na laparce po letech skoncila (mezi tim uz jsem teda rodila) a shodou prapodivnych nahod po ni skoncila s jednim nepruchodnym vejcovodem a druhym pryc, ale ve vysledku ta operace nebylo nic hrozneho, jeden den rano nastup, druhy den rano odchod domu.
Kriistyna Jak jsi dopadla víš něco? Ja mám úplně to samé, ale obráceně při mimoděložním 5/2014 mi zjistili sactosalpix v pravém vejcovodu pry to cistili a píchali antb. a můj gynekolog nic na vejcvodu nevidí. ![]()
@Hvězdička01 nezjistili nic…vysetrevalo me nekolik doktoru a muzu rict, ze dobrych a nic nevideli…ani znamky toho, ze by tam nekdy byl. Takze tezko rict
rekli, ze jsem zdrava. Mame jit na umely. Na laparu jsem nebyla.
Mě to taky říkali, že mám jít na umělý když se nazadaří jenže mě pořád říká doktor at ještě počkám, ale v nemocnici mi řekli že mam začít co nejdřív dokud je ten vejcovod „v pohodě“. Tak stejně zkouším, ale mám pocit, že mám anovulák ![]()
@Hvězdička01 vis co, ja chtela jit na IVF v lednu, jenze mame financni potize, tak jsem si ted koupila bylinkovy caj dle Mojzisovy a od patka pujdu na rehabilitaci na Mojzisovku, tak tomu ted davam velky nadeje. Mozna tu anovulaci to popostrci a bude hotovo. Jrste me napadla joga. Tak ted to vyresim takle a budu setrit.
@Hvězdička01 my se snazime uz 4.rokem a cekat uz se mi nechce…pokud ma byt IVF tak co nejdrive, pac je vic procent na uspech nez pozdeji
No abych ti řekla pradvu mi to ted taky nemáme dvakrát finančně růžový právě. tak jsem si koupila bylinky a taky cvičím Mojžíšovku. Chci jít taky na rehabky a na tu mobilizaci bolí mě kostrč už dlouho. Já jsem dlouho nemohla otěhotnět a když to konečně vyšlo tak mimiděložně takže tě chápu ted jsme se zacali snažit od ledna, jenže v únoru mi vyšly po 4té špatné výsledky z cytologie. Tak mi to zas zakázal byla jsem na zakroku s čípkem do toho mojí sestře vzali dělohu a to měla cytošku jen jednou špatnou, takže chápeš, že tady šílím a celý noci nespím ![]()
@Hvězdička01 jo to ti dost rozumim. Ja mam ovulaci dost bolestivou. Kostrc me boli dost, tak doufam, ze ta mobilizace mi pomuze
Mrzi me, ze to umelko je tak drahy. Jsem si to asi vymyslela… ![]()
Já jsem ted měla bolest v podbřišku, ale drží mě to ještě ted v pravo dole a střílí mi to až k zadku už deset dní je to hrozný
. Já tomu dám ještě čas a pak půjdu na minimalku, nestojí tolik.