Sactosalpinx, anovulace,

6997
3.9.15 22:57

sactosalpinx, anovulace,

Ahoj holky. Chtěla jsem se podělit o svůj problém. Snažím se otěhotnět 4 rokem a pořad nic :(
Na jare 2014 mi dr řekl, že jsem zdravá, ale že si zkontroluje UZ ovu…první cyklus ovu nebyla druhy cyklus ovu byla, ale řekl mi že tam asi v levo vidí sactosalpinx, ale že to nic není hlavní je, že v právo je to v pohodě a po třetí uvu byla, ale řekl mi, že jestli neotehotnim, tak bych měla jít na laparo. To mi neslo do hlavy, že mi neudělal i jiné výš, tak jsem přešla k jinému dr. Ten mi řekl, že sactosalpinx nevidí. Nabral mi HP, ten jsem měla v pořádku o dal mi na tři cykly clostik. Odpověď byla veliká. Vajíček se mi tvořilo hodně, ale asi nebyla ovulka.ani podle testu.do toho jsem chytla tři chřipky. Vyhrabala jsem se z toho v dubnu letošního roku. Dala jsem si chvilku oddych. Ale neměla jsem do teď pozitivní ovu test. :? Objednala jsem se do Caru a teď čekáme s manželem na výsledky. Dr v caru mi řekl při prvním UZ, že sactosalpinx nevidi, ale že vidí v pravo staré folikuly. Takže nemám ovulaci. Máte nějaká stejný problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
3.9.15 23:19

Ja bych asi v tomhle pripade na laparku sla. On teen sactosalpinx je na uzt videt, hlavne, kdyz je vejcovod naplneny tekutinou, ta tam byt porad nemusi (muze se to vylit do delohy a pak treba ohrozit pripadne embryo)… pri laparce bych si nechala zkontrolovat pruchodnost vejcovodu a kdyby byl nepruchodny, radeji bych ho odstranila, obzvlast, pokud by ten druhy byl OK.
Co se tyce anovulace, resit se to samozrejme da, predne k tomu Clostilu dat Pregnyl, klidne ve dvojnasobne davce, taky se da stimulovat slabymi davkami FSH, ale hlavne to sledovat, zda ovulace opravdu je, da se to zkontrolovat i odberem progesteronu po pripadne ovulaci. Dulezite je proste ziskat aspon jedno vajicko ve vajecniku, ke kteremu vede funkcni vejcovod. Nic z toho, co pises, neni beznadejny a neresitelny problem, CAR je urcite krok spravnym smerem, po takove dobe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
4.9.15 07:31

@ugluk njn :nevim: Jsem zdravotni sestra, tak se operace branim ;) ale pokud to ted bude potreba, tak pujdu. Me se nelibil postup meho gyndare, tak jsem presla k jinemu. Novy gyndar rekl, ze kdyby tam byl sacto…tak by videl na UZ nejake zmeny atd…to nevidel, tak uvidime, co mi ve ctvrtek rekne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
4.9.15 10:47

@Kriistyna tak drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
4.9.15 10:49

@ugluk diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
4.9.15 13:58

@Kriistyna jinak samozrejme chapu tu snahu operaci se vyhnout, mne se jen tak na diagnostickou laparku, pokud by nebylo na cokoliv podezreni a orientacni pruchodnost dopadla zcela OK, nechtelo a vyhybala jsem se tomu x let. Ale kdyz je na neco podezreni a snazite se tak dlouhou dobu, tak mi to prijde jako rozumna varianta, overi tim i spoustu jinych veci, jestli treba neni endometrioza, spolehlive overi pruchodnost. Ja nakonec na laparce po letech skoncila (mezi tim uz jsem teda rodila) a shodou prapodivnych nahod po ni skoncila s jednim nepruchodnym vejcovodem a druhym pryc, ale ve vysledku ta operace nebylo nic hrozneho, jeden den rano nastup, druhy den rano odchod domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
4.9.15 14:31

@ugluk ja vim. Jsem ostuda. Mohla jsem to mit davno za sebou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.15 23:23

Kriistyna Jak jsi dopadla víš něco? Ja mám úplně to samé, ale obráceně při mimoděložním 5/2014 mi zjistili sactosalpix v pravém vejcovodu pry to cistili a píchali antb. a můj gynekolog nic na vejcvodu nevidí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
21.10.15 09:35

@Hvězdička01 nezjistili nic…vysetrevalo me nekolik doktoru a muzu rict, ze dobrych a nic nevideli…ani znamky toho, ze by tam nekdy byl. Takze tezko rict :( rekli, ze jsem zdrava. Mame jit na umely. Na laparu jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.15 21:33

Mě to taky říkali, že mám jít na umělý když se nazadaří jenže mě pořád říká doktor at ještě počkám, ale v nemocnici mi řekli že mam začít co nejdřív dokud je ten vejcovod „v pohodě“. Tak stejně zkouším, ale mám pocit, že mám anovulák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
21.10.15 22:03

@Hvězdička01 vis co, ja chtela jit na IVF v lednu, jenze mame financni potize, tak jsem si ted koupila bylinkovy caj dle Mojzisovy a od patka pujdu na rehabilitaci na Mojzisovku, tak tomu ted davam velky nadeje. Mozna tu anovulaci to popostrci a bude hotovo. Jrste me napadla joga. Tak ted to vyresim takle a budu setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
21.10.15 22:05

@Hvězdička01 my se snazime uz 4.rokem a cekat uz se mi nechce…pokud ma byt IVF tak co nejdrive, pac je vic procent na uspech nez pozdeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.15 22:40

No abych ti řekla pradvu mi to ted taky nemáme dvakrát finančně růžový právě. tak jsem si koupila bylinky a taky cvičím Mojžíšovku. Chci jít taky na rehabky a na tu mobilizaci bolí mě kostrč už dlouho. Já jsem dlouho nemohla otěhotnět a když to konečně vyšlo tak mimiděložně takže tě chápu ted jsme se zacali snažit od ledna, jenže v únoru mi vyšly po 4té špatné výsledky z cytologie. Tak mi to zas zakázal byla jsem na zakroku s čípkem do toho mojí sestře vzali dělohu a to měla cytošku jen jednou špatnou, takže chápeš, že tady šílím a celý noci nespím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6997
21.10.15 23:02

@Hvězdička01 jo to ti dost rozumim. Ja mam ovulaci dost bolestivou. Kostrc me boli dost, tak doufam, ze ta mobilizace mi pomuze :think: Mrzi me, ze to umelko je tak drahy. Jsem si to asi vymyslela… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.15 23:09

Já jsem ted měla bolest v podbřišku, ale drží mě to ještě ted v pravo dole a střílí mi to až k zadku už deset dní je to hrozný :?. Já tomu dám ještě čas a pak půjdu na minimalku, nestojí tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí