Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Svistice unas v rodine nikdo nemel problem pit z lahvicky, dokonce se nas jich plno nechtelo zbavit, tak snad to u toho meho nehrozi. proste bych neresila zda pouzivate flasku nebo ne, ja se tu ptam na spokojenost teto znacky.
@offi Lahvičky mám a využívám
večer totiž musím malého trochu přikrmit. Měla jsem je koupené dopředu a byla jsem za to ráda. Teď jen dokupuju dudlíky větší.
@offi Já to beru z druhého pohledu. Když nedám flašku, protože je dítě schopné pít z nějakého sofistikovanějšího udělátka, odpadá mi půl práce učit dítě v roce, roce a půl na hrnek nebo mu brát „milovanou“ flašku. Ony ty flašky totiž u větších dětí nejsou nic extra na zuby.
@offi Tak já jsem s ní třeba nespokojená, starší z ní odmítal pít (no z jiných taky) a mladší ji nechtěla taky a ta tedy vzala na milost MAM…
A jinak čaj nepije ani jeden a 3 lahvičky nevím k čemu bych nosila, stačí mi dvě, na dvě děti a to jen protože ta mladší ještě pije z dudlíkové, až ji převedu na klasickou, tak budu nosit jen jednu.
@Svistice flasku jsem mela do 4let a zuby jsem mela krasne. jezis nevim proc to tady resis, kamkoliv se kouknes na seznam na vybavicku nikde flaska nechybi, tak mi dej pokoj, bude to lezet me v komore ne tobe. omlouvam se, ale ja se tu ptam na zkusenosti, ne zda mohu pouzivat flasku nebo ne.
@offi
Avent flaska ok, ale kazdemu prckovi sedne neco ine..celu sadu nekupuj, ked planujes kojit..mam doma este 4lahvicky Avent uplne nove neporusene s to som kojila a krmila s lahve..(chcem tym povedat, ze sa Ti to bude akurat valat)
@avm3 píše:
Tak pak jsou takové věci do výbavy zbytečné. Jako koupit to můžeš, ale já třeba tuhle lahvičku a klasický dudlík mám, dala jsem to malé v půl roce s vodou a absolutnbě netuší, co má dělat. tka jsem koupila netekoucí pítko a taky nic… takže pije z hrnečku od canpol babies, co prostě teče a sem tam se jí podaří si i potáhnout…
Takže tak. Jestli budeš doma a nebudeš muset odstříkávat - jestli se nehceš vracet do práce nebo tak, tak tohle potřebovat půl roku nebudeš. Případně kup jen jednu lahvičku a pítko - na trošku vody, když budou hice.
prosim Ta, jaky hrnec myslis?
My teraz stale skusame a este sme nenasli ten pravy…
@offi radeji si kup jednu a pak uvidis, on je celkem problem se savickama, kazdemu ditku chutna neco jineho - nase mala si nevzala Tommee Tippee, Avent ani Nuk - do pusinky si veme jen Mam
Jak nevis, jestli budes kojit, kup si jednu lahvicku, at ji doma mas.Do ty sady bych sla az budes vedet ze kojit nebudes ![]()
@offi Nemusíš se čertit. Chtěla jsem Ti poradit.
Sama zjistíš, že ne všechno, co se ve výbavičkových seznamech píše, je nepostradatelné. ![]()
Jinak ta jediná flaška, kterou mám je skleněný Avent. Dítě z toho pije, dobře se to udržuje, na můj vkus má jen velkou dírku na savičce (ač koupená jako inzerovaná pro kojené děti-kdyby to nedostal v půl roce ale v několika týdnech, myslím, že by bylo rychle good-by kojení).
@Svistice ja se necertim, jen me nezajima komentare, ze flaska neni potreba, kdyz vim, ze vsude kde jsem byla v kontaktu s miminama vsude byla sama lahev. teta mela snad 5lahvicek a vse vyuzila.
Lahvičky máme a jsou bezvadné, syn z nich pije mléko ještě skoro ve 3 letech.
Ale jak už tady bylo psáno, tak určo nekupuj dopředu, můžeš kojit třeba i 2 roky a lahvičky neuvyužiješ a pak budeš zbytečně prodávat za nižší cenu než jsi koupila ![]()