Salmonela a mléčné výrobky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2325
3.6.14 12:38

salmonela a mléčné výrobky

Maminky, dcera 8,5mesicu prodelala salmonelu. Byli jsme kvuli dehytraci, prujmum a zvraceni hospitalizovani v nemocnici. Dostala antibiotika sumetrolin. MAme dietu, ryze, mrkev, bramobor, banany, suchary, caj. Daveme probiotika. Mleko nam bylo doporuceno AL 110.
Mlecne vyrobky nesmime. CHci se zeptat jak dlouho jste nemohli mlecne vyrobky a mleko jste davali jake? Vcera nam AL 110 mleko doslo tak jsem dala mleko na ktere byla zvykla pit a cely den mela prujem. Doktorka rikala, ze to ted nesmime davat, ze mame davat jen to AL 110 mleko. A kdyz budu chtit tak za nejakou dobu mam radsi zkusit dat jogurt. ZE to muze trvat i delsi dobu nez bude moct jist mlecne vyrobky. Meli jste nekdo podobnou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
3.6.14 12:40

@Mufanek holka musela mít dietu 3 měsíce, klukovi po salmonele zůstala intolerance laktozy, takže nejí mléčné výrobky už 2 roky :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
3.6.14 12:47

Syn měl salmonelu ve dvou letech. A dlouho nesnesl ani jogurt. :roll Byla jsem štastná, že v dobu už nebyl na mléku. To by mě kleplo.
Trvalo to cca 3-4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.6.14 13:10

No to jste me nepotesily. To asi teda budem porad na tom AL 110 mleku. JOgurt uz me krasne papala. Si ted moc nedokazu predstavit co ji budu delat na svaciny. POrad jen ovoce s bananem a presnidavky. Nic vic me nenapada dkyz ji ovoce nemuzu mixnout s jogurtem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.6.14 13:12

@anickadomnik: a kdyz si synovi zkousela davat mlecny vyrobek, tak po nem mel pak prujem nebo jak se to projevovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.6.14 13:19

@Mufanek nejdřív si stěžoval na bolesti břicha pak průjem, oboje vždy zmizí po opětovném vynechání mléka a výrobků z něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.6.14 13:26

@anickadomnik: jo tak to jsme meli vcera po rannim mliku ( prujem cely den). Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
3.6.14 13:35

@Mufanek tak dej zase AL a zkus to třeba za dva nebo tři týdny znovu, obecně nejdřív zkus jogurt, když je snese tak mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
15.8.24 12:00

Holky mám takový dotaz. Syn prodělal salmonelu už je bez příznaků a čekáme jen na negativní výsledky. Už tak týden jí vše. Ale včera se mu objevili nitky krve ve stolici. Psala jsem na alergo (dřív měl ABKM, nyní vyléčeno) zda mu teda zase nevadí to mliko a ona mi napsala ze muže vadit laktoza po infekci, že se to stává ať tak na 14 dnů vysadim laktozu. Zároveň jsem mluvila ještě s obvodní a ta mi řekla ať mléčné vysadim úplně tak na 4 dny že střevo mělo velkou zátěž. Takže teď vůbec nevím co mám dělat. Syn už nemá průjem, žádný příznaky a u ABKM měl ještě exem ten taky nemá. Takže nemá někdo takovou zkusenost? Nevím zda teda vysadit úplně a nebo jen laktozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí