Sama do Řecka s batoletem

5
24.4.22 19:00

Sama do Řecka s batoletem

Zdravím, v červnu letím sama s dcerkou / v srpnu ji budou 2 roky/ k moři do Řecka. Jaké máte zkušenosti nebo vychytávky pro cestování s batoletem single? Těším kufry, věci co zabalit, jak zabavit dítě během letu a podobně. Budu vděčná za jakékoliv postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1735
24.4.22 19:36

@Looney no my jsme vždy létali ve více lidech, poprvé když sestře byly dva roky.
Mamka jí sebou vzala knížku se samolepkami a pastelky, celý let 1:20 minut lepila zvířátka a čmárala po té knížečce. Bylo jí úplně jedno, že je jedenáct km nad zemí :mrgreen:.
Ale jinak bych řekla, že není špatné mít nějaké obyčejné tricko s krátkým rukávem, se kterým by dítě mohlo být i ve vodě + kšiltovka nebo klobouček, takový aby dítěti přímo nepálilo za krk.
Ještě často vídám maminky na letišti, kdy děti mají takový ten dětský kufřík, na který si můžou sednout a hrát si jako na odražedle. A kor na zpáteční cestě je to plus, jelikož třeba na letišti v Heraklionu kolikrát nenajdeš ani jedno volné místo k sednutí před odletem 8o Příští rok poletíme s dvěmi dvouletými detmi a taková věc pro nás bude nutnost :)
A já osobně si vždy beru aspoň jedno náhradní oblečení do příruční tašky, už se nám stalo, že kufr odletěl jinak, než my. Což by mohl být s malým dítětem celkem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.4.22 20:12

Díky za tip. Plánuju do dvou kufrů zabalit od každé něco kdyby došlo k tomu, že jeden z nich prostě nebude. Jen ten dětský odrazeci asi jeste pro tu naší není. Ale můžu vyzkoušet než ho koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80451
24.4.22 20:52
@Looney píše:
Díky za tip. Plánuju do dvou kufrů zabalit od každé něco kdyby došlo k tomu, že jeden z nich prostě nebude. Jen ten dětský odrazeci asi jeste pro tu naší není. Ale můžu vyzkoušet než ho koupím.

technická - jak uneseš dva kufry a dítě? budeš mít i kočárek?
píšeš, že jedeš sama - máš dvě ruce,
já jela sama s dítětem 1,5 a 2,5 jako rok po roce, ale autobusem,
letadlem jsme letěly, když měla 3,5 to už se s dítětem dá dobře domluvit, ale kufr jsem měla jeden a batoh na záda jako kabinové zavazadlo, malá měla také batůžek a v tom tablet a hračky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
24.4.22 21:03

Souhlasím s jedním kufrem a batohem na záda jako příruční zavazadlo. Mně se osvědčil batoh značky Cabin Zero classic, 44 l. Zcestoval s námi kus světa.
Letěla jsem sama s dcerou do Řecka, když měla šest let. Má vysoko funkčního autismus a v mnoha ohledech zůstává trvale na úrovni batolete. Jinak jsem létala vždy ve více lidech.

• Citovat
  • Upravit
1735
24.4.22 21:21

@Looney dva kufry sama s dítětem neutáhneš… Prostě jeden větší kufr a do letadla buď ten dětský, nebo takový, co se dá dát na rukojeť většího kufru. A nebo batoh. Mysli na to, že jednu ruku budeš potřebovat stále volnou, abys mohla chytat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
24.4.22 21:25

Asi je potřeba počítat s variantou, že budeš muset pobrat i spící dítě. Tomu bych přizpůsobila počet a typ zavazadel.

• Citovat
  • Upravit
2377
24.4.22 21:33

Vychytávku mám vzít si s sebou někoho k ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
24.4.22 21:37
@Anett.taa píše:
Vychytávku mám vzít si s sebou někoho k ruce…

Třeba tu možnost nemá nebo si chce užít čas s dcerou o samotě.

• Citovat
  • Upravit
5
25.4.22 07:02

@stinga :srdce: budu mít jeden kufr s jedním menším na sobě připnuté. A kabinové zavazadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.4.22 07:04

@Anett.taa dobrý nápad. Může se někdo přidat. 👍 🤩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
25.4.22 08:14

Jeden nezdvorily dotaz - proč letis sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.4.22 09:25

@freeport benefit z práce, který by propadl. Dítě do dvou let zdarma. Letíme ještě celá rodina na podzim, tak manžel šetří dovolenou. Já jsem na RD. Času mám spousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí